TAPINA: já tomu rozumím, osobně bych to tak taky udělala (šla bych ráno za svým veterinářem) .. on dostal instrukci, že má mít pes dietu, tak to hodlal dodržet a zůstat doma - čili by mu pes umřel na dehydrataci další noc ..
.. chápu, že řešit hysterické majitele je nepříjemná součást té práce, ale třeba v tomhle případě mohlo víc informací znamenat velkej rozdíl .. odcházet z pohotovosti s tím, že "kdyby se to nezlepšilo přijeďte/ozvěte se" - takovej člověk prd pozná, jestli se něco lepší/horší .. vidí zvracejícího a průjmujícího psa, hromadu krve a má strach .. po návštěvě pohotovosti se prý na jejím stavu nezměnilo naprosto nic .. :(
.. myslím že nešlo ani tak o to "vědět diagnózu" ale poradit se s odborníkem, co se pro to zvíře dá udělat a jak poznat že je něco špatně ..
.. já se omlouvám, jsem z toho taky trochu vedle .. nechci nějak znevažovat veteriny/veterináře .. chápu, že jsou lidi laici a diagnóza není hned .. ale právě proto by občas víc informací nezaškodilo, asi se jedině jenom pořád na všechno ptát a vzdělávat se sám .. děkuju za reakce, rady a trpělivost :) je to s náma složitý :)