• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ANABEL_LEE: jenže mimotělní zážitek, K-hole, zazivas při účinků ketaminu. když Ketamin odezní, což je rychle, nezazivas nic
    a po jedné dávce ketaminu se toxická psychóza nevytvoří...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U dětí se ketamin pořád celkem dost používá, pokud vím. Za to u psů se u něj pomalu už upouští, on má výhodu víceméně jen v tom, že se dá aplikovat i.m., ale psi ho celkem blbě snáší. Já ho používám už roky výhradně u koček, ty ho naopak snáší lépe než jiné věci.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: ketak je disociacni anestetikum, prave protoze se disociuje ta duse od tela :) ale kazda narkoza ovlivnuje mozek, ja mela po operaci taky ruzny obrazovy halucinace v takovym tom polospanku a ketak to asi fakt nebyl...
    GIO
    GIO --- ---
    .. asi to je ucinkove dost podobne, protoze to nebyl hezky pohlded na to probouzeni.. ale tak kdyz je to treba, musi se neco vydrezt no..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: ja myslim, ze uz je na trhu spousta anestetik novych generaci, ze tohle je spis volba pro nekoho kdo nemuze mit jiny latky z nejakeho duvodu. jsme to resili s krajsovkou nekolikrat, u ruznych uspavacek
    GIO
    GIO --- ---
    jj mas recht - pouziva/lo se to i v lidske, dneska se to pry aplikuje v detske medicine, uaaa chudaci deti, ja brecim, i kdyz mam uspanou kcoku, syn to byl vyssi level.. stacilo, neopakovat prosim.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: *mimotelni, nikoliv mimibazar :)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: mam dojem, ze kdysi se uspavali, ale prave proto ze to zpusobovalo tyhlety mimitelni vylety, upustilo se od toho. Oni se na tom i ti kone dost zmitaji, tak se ke ketaminu jeste pridava ten xylazin, by se vyklidnili
    GIO
    GIO --- ---
    FIFAJZ: bych rekla, ze lidi se neuspavaji ketaminem, to je myslim puvodne veterinarni uspavadlo ne? u lidi teda dle me zkusenosti pozorovatele na technu pusobil trochu jinak. jo spanek se taky dostavil, ale mnohem pozdeji:)) ale vlastni zkusenost nemam, fujtajble:))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    FIFAJZ: to nemyslim, ze nekde poletuje, mozna to ale zpracovava...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ANABEL_LEE: to jo, v patek po zakroku prokvikal, proplakal a propiskal cely odpoledne a noc, to mi bylo jasny, ze narkoza a bolest se ozyva. Ale ted je to 4 dny od toho, tak jestli si stale nekde poletuje... inu, budiz mu prano. Ja jsem clovek trpelivy, pockam, az sestoupi ze svych vysin.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    FIFAJZ: ja ne, ale kocour nam po narkoze taky plasil, a co jsem slysela, muze to byt psychedelicky zazitek, kdovi, kde lital
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LA_PIOVRA: :D jak moc mu rozumim. To byl presne nas matikar, on to nemyslel zle, jen nechapal, ze nekdo muze byt na matiku fakt blbej. Coz rikal i na rodicovskych schuzkach nahlas a muj otec, technicky typ, se propadal studem.

Jinak k tematu teda, jsem to letmo spocitala a po asi 10 tezsich operacich se psama, kteri mi prosli zivotem, je vorech pruhatej zase unikat, kdyz takhle reaguje.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIFAJZ: odbiham od tematu, ale nemuzu nevzpomenout jak kdysi vypravel 98 stary prastryc meho kolegy, ja se mu casto zda, ze ho verejne zostouzi a ponizuje ucitel klasicke rectiny z gymnasia.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ANABEL_LEE: mela, asi kdyz mi kuchali slepak. :) Ze se mi doted zdaji nocni mury o matikari z gymplu teda muzu svest na to? :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    FIFAJZ: mels nekdy ketamin? ;)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Timhle Tapinu prudit nebudu v poste. :D Jen by me zajimalo, v ramci stupidnich dotazu. :) Mate nekdo zkusenost podobnou? Pruhatej vorech je od patka po kastraci - krasne se hoji, zadny komplikace (operace byla nutna, prozival harani nejen domacich fen tak, ze se ani vycurat nemohl, prostata). Ale. Je to labilek a hypersenzitiv odmala a po operaci se mu vratily urcity "bubaci". Jak kdyby si skocil o rok a neco zpatky do minulosti. Zase ho desi jisty druhy stinu, jisty pohybujici se veci ve vzduchu (spatna zkusenost s horkovzdusnym balonem). Ja pevne doufam, ze ho tohle psycho zase brzo prejde. Prejde? Jo a jak rychle klesa u kastrovanych psu hladina hormonu v krvi? Fenam se ulevilo, kdyz srostly a byly bez falesek a harani tak asi za ctvrt roku, psa-psa jsme kastrovali naposled nekdy pred 25 rokama, tak si to uz moc nepamatuju...
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TEEAK: postupovala jsem úplně stejně, když mi kdysi v noci volala spolubydlící, že Amonek je apatický, neudrží se na nohách a jede na pohotovost. Tam na nás čekala doktorka, která nám řekla, že mu dá injekci proti zvracení (pes nezvracel) a na zklidnění sliznice (?) žaludku. S tím, že máme přijít ráno. Na dotaz, co tomu psovi je nám řekla, že neví. Na dotaz, zda to není otrava odpověděla, že neví, ale že je to možné. Když jsme se zeptali, jestli v případě otravy nebude ráno pozdě odpověděla, že bude. Na dotaz na možná vyšetření začala koktat cosi o kanyle, pozorování přes noc, opět o kanyle, o odběru krve. Dožadovali jsme se odběru krve, aby se zjistilo, zda nemá otravu, a na to nám řekla, že "to ale bude stát 700 Kč!" Následovalo několikaminutové hledání a trefování žíly a podobné libůstky, které zakončil účet na 2000 Kč.
    I když paní doktorka žádala, ať přijdeme ráno na kontrolu, šli jsme k našemu obvyklému veterináři. Nutno ale říct, že aplikované léky pejskovi pomohly, doma vyzvracel chumel chlupů a pak spokojeně spal do rána. Takže i když postup paní doktorky z pohotovosti nebyl zřejmě špatný, její absolutně neprofesionální projev v nás vzbudil absolutní nedůvěru.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: jasně, to není ideální, souhlasím .. ale dostaň člověka zpět na pohotovost, když z ní před pár hodinami odjížděl pomalu v slzách a s pocitem, že mu tam vlastně nepomohli ani neporadili a zvířeti je pořád zle :( blbý emoce :(
    .. poslala jsem ho na druhé vyšetření jinam, protože už byl normální pracovní den a tuhle veterinu opravdu dobře znám (jezdíme tam už několik let) .. na pohotovost jel protože byly dvě ráno a on byl přesvědčený, že mu pes do rána nevydrží - což je taky jeho blbost, měl to řešit dřív a nečekat, až to půjde úplně do háje - rozhodně nechci aby to působilo, že je to svatoušek a udělal všechno správně (neudělal)
    .. každopádně děkuju, opravdu .. prostě víc mluvit, ptát se, volat, komunikovat :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: on AAvet je tak drahý, že tam člověk radši dvakrát nejde :)

Ale nemůžu říci špatného slova, byla jsem tam s kocourem, protože náš vetrinář je doporučil jako vlastníky vybavení, které on nemá (CTčko a je nějakou nanosondu do nosíku), a velké odborníky. Byli parádně zkoordinovaní, precizní, pečliví, opravili zanícené ložisko ve spojivce, zjistili vnitřní rýmu, zajistili seznam bakterií a antibiotik... A nechala jsem tam přes deset tisíc. A moc ráda, zvíře je zdravé. Ale doma jsme konzultovali s naším veterinářem další postup a rozhodli se na jejich navrženou kontrolu za dva měsíce (další narkóza, vyšetřovací kolečko a 10 tisíc) neabsolvovat a léčit kočku bez hvězdného vybavení u něj. Ale to vyšetření od nich nasměrovalo léčbu správně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam