• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: To dost záleží na velikosti psa, potažmo drápu, ale u všech kromě největších plemen (kterým se drápky ani moc nestříhají) mám ráda tyhle https://krmeni.cz/...OzDBRCdqIyIqYaaqQoSJABeJZdi1yDyyJvea9RYWHdWjozimVsgqI8OohDRVrqIpeP9FxoCXyTw_wcB
    Gilotinové se mi neosvědčily, rychle se ztupí a pak žvejkají.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Muzu poprosit o doporuceni na co nejostrejsi a nejlepe fungujici klesticky/gilotinku na strihani psich drapu?
    Rozhodl jsem se naucit kamaradcinu fenku nechat si drapky ostrihat - uz jsem ve fazi, kdy zvalada klesticky v rukou, prilozeni k noze, nasazeni na drap, ale ty co mam jsou nejake tupe, zvykave, tak bych chtel nejake co mozna nejlepe krajejici:)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: cim mu to namazali na veterine netusime. Betadin nemame. Ted jsem to kontroloval a uz tam ma spis stroupek, tak na to asi nebudu sahat... :) diky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Betadinu taky ne? Hemagel je spíš na plošné povrchové rány, Sudocrem bych na ránu nedávala a Framykoin by šel, ale antibiotikum je zbytečné, když ho nedostal na té veterině.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Mam dotaz - kocour ma na "holeni" ranu do krve, veterinarka mu to vycistila a namazala nejakou masticku. Samozrejme si to cely slizal. Prej mu to muzeme mazat hermankovou mastickou nebo kapat hermanek, ani jedno samozrejme nemame. Nejakej tip co jinyho pouzit? (aby se tim neotravil az si to olize)
    Mam tu Hemagel, Sudocream, Framykoin atd... ale hermanek ne :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nas kocour na kocku skace, kastrovanej byl a driv zadnou kocku nemel :-) nejdriv jsem myslel ze je to jenom o dominanci protoze i kocouri se obcas kousaj do krku a lezou na sebe, ale on delal i ty spravny kralici pohyby... taky me to docela zaskocilo
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: To dost záleží na tom, jestli měl nebo neměl před kastrací nějaké zkušenosti. Když ví, co má dělat, tak to dělá klidně i kastrovaný, pak už je to naučené chování, sice z toho nic nemá, ale tak nějak si myslí, že se to od něho očekává :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TABBY: zatím nám moc nevěří, chodí se najíst k domu a pomazlit, dnes prvně zalezla do naší kukaně. Ale příští týden zajdem.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAR_TINA: Nevahej, kocky jdou do rije. At nesplaces nad vydelkem. (Nam se ted mrouska 5mesicni kote; nastesti podobne stari kocouri nevedi, co po nich chce, a starej pardal, kterej by i vedel, ma po ptakach, resp. po koulich. Na pristi tyden je mlada stejne objednana na kastraci...)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    To je super, necháme Osmou otestovat a je po stresu :)

Osmá patřila sousedce, která před víc než rokem zemřela. krmí ji soused-synovec-dědic, ale asi potřebovala komplet domov, tak přišla k nám. Kočku jsme u ní vídali roky, je tak 5letá. Koťata jsme neviděli nikdy, ale u veterináře na jméno téhle paní nemají žádnou kartu. Ale prý na jednorázové kastrace kartu nezakládají. A zas nevíme, jestli sousedka, byť byla moc hodná a kočky měla ráda, koťata každý rok netopila.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: Kdoví, čím a jak ji testovala. Kastráti mají abnormálně vysoké hladiny LH, protože není žádný estrogen, který by to tlumil. Jedině přímo v okamžiku ovulace je taková vysoká vlna, která by třeba mohla připomínat kastrační stav (ale jeho hodnot ani tak nedosahuje a je to maximálně pár hodin z cyklu). Ale když mi kočka zrovna mrouská jako divá, tak ji asi netestuju na to, jestli je kastrovaná, že :o)
    Naopak se může stát, že třeba fytoestrogeny z potravy zafungujou stejně jako přirozené estrogeny a hladinu LH sníží, ale zvyšovat ji nemá co.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: zajímavé, takže když ženská tvrdí, že kočku nechala na plodnost testovat, vyšlo, že je kastrovaná a za půl roku jí kočka přinesla koťata, tak ženská 100% kecá? :)

Protože to se mi to loni s jednou paní stalo, a byla tak přesvědčivá, že jsem jí to i celkem věřila ... ale asi jsem tedy neměla :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Dik.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Witness LH test, kolem pětistovky. Ale dá se (levněji) udělat i LH v laboratoři. Spolehlivé to celkem je, uvádí se určité procento falešně pozitivních výsledků v tom smyslu, že zvíře vyjde jako plodné a není, ale pokud vyjde jako kastrované, tak určitě je.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Prý existuje test, který odhalí, zda je kočka plodná či kastrát. Máte s tím zkušenosti? Zajímá mne spolehlivost, cena a taky název. Dík. :)
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    A kdyz se tu bavite o tom, ze mozna radsi deku nez hodne teplou termo - co byste navrhli za model? stredni pes, kluk, 16 kilo, ma ve 4 letech uplne holy ruzovy brisko, jak stenatko. Na prazskych prochazkach je ok, ale na hory bysme mu asi neco poridili... Diky za tip!
    OPI
    OPI --- ---
    SUFFOCATE: já ho mám pro kluka, sedí mu a nečůrá do něj...akorát teda je tam od zad i gumička na ocas aby to líp sedělo ale ten do něj nedávám, když jsem to zkusila tak pes myslel asi že má zakrytý kaďak a nevykadil se :D
    GIO
    GIO --- ---
    ja ho mam pro cubu prave tenhle, a prijde mi, ze kdyz mu dobre padne, je ten brisni pas dost daleko od "pindika"..navic umi pekne obepnout telo, tudiz by si do nej curat nemel..
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Když jste u těch oblečků.. zaujal me thermo obleček manmat, ale trochu se bojím, aby si do něj pes nenačůral. Už jsme jednou museli jakýsi obleček přešívat, resp. vystřihávat mu díru na břiše, aby měl místo na pinďu. Máte někdo tento obleček pro psího kluka?

THERMO obleček pro psa
    https://www.manmat.cz/produkty-thermo-oblecek-pro-psa-detail-56?variant=1975_259
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: holky od Wami maj problémy se zádama a ve slotě maj oblečky i na práci. Předpokládám, že jiné (slabší) než pak na odpočinek...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: Proto mám radši oblečky typu "deka" a ne ty celotělové na nohy, břicho, pomalu i hlavu. Protože v dole otevřeném překryvu zad se nikdo nepřehřeje. Funguje to tak, že to izoluje proti větru, kryje to velkou část těla před přímým působením zimy, zespodu tam až tak netáhne (když mám dole otevřenou sukni, taky v ní nemrznu), ale v případě, že by bylo moc teplo, tak se dá tím spokem termoregulovat. Jako když člověk nevychytá momentální počasí a vezme si moc teplou bundu - tak si ji rozepne a je mu dobře, i když ji má pořád na sobě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam