• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    a co ty nove vyvijene preparaty? uz to nesleduju, neb to nehodlam aplikovat, ale tvrdilo se nedavno, ze neco setrnejsiho uz existuje, nebo se pletu?

ja mam momentalne tri nekastrovane kocky, protoze jeste mam v planu mrnata, ale antikoncepci riskovat nebudu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Antikoncepci bych schválila jedině jako jednorázové použití před plánovanou kastrací, jinak fakt ne. Co se týče nádorů, u koček je 90 % zhoubných (oproti poměru 50/50 u fen). O důvod víc kastrovat vše, co jde.
    GIO
    GIO --- ---
    jo a pokud si to pamatuju spravne, cetnost vyskytu je vysoka taky u kocek, ktere nejsou kastrovane a nerodi.. ty "prazdne cykly" to taky dovedou rozjet... jen jako argument pro ty, co rikaji, ze kocka nepotrebuje kastrovat, kdyz zije jen v byte a sama.
    GIO
    GIO --- ---
    CAMELLA: tak ja to kocce dala jednou, zafungovalo to na dlouho, az se mi to nelibilo a podruhe jsem to neopakovala...ale nijak to nepodporuju, jen ze tomu clovek nekdy neutece, i kdyz se podobnym vecem vyhyba:-( a to ze je tato konkretni kocka vylozene zanedbana, za tim si stojim, to se dalo odhalit mnohem driv a v mensi mire...)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GIO: tak jistě že může, nicméně u delšího podávání antikoncepce je to skoro tutovka.
    GIO
    GIO --- ---
    no.. nechci to zlehcovat, ale nador na mlecne zlaze kocce umi vznikout i bez podavani antikoncepce. Soph ho mela a nikdy zadnou nebrala, vykastrovana byla v roce a pul...kvuli vaze a neprerusovanemu mrouskani pozdeji..nador se objevil tusim v osmi letech, cela mlecna lista odstranena.. histologii jsme tenkrat nedelali, ale v jedenacti mrela, metastaze v plicich..

ale teda konkretne k tomuto obrazku, nevsimnout si takovychto utvaru, ac treba u hodne chlupaty kocky, to musi byt hodne laxni majitel.. protoze Sophinka mela tu boulicku malickou a odhalila jsem to hned.. tady ma "napadeny" obe ty mlecne listy komplet, to se neudela za den proste...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    Myslím, že tohle je dobré vidět a přečíst, pokud někdo chce podávat kočce antikoncepci:
    Jedná se o desetiletou kočičku, které byla antikoncepční tableta podávána již několik let co půl roku. Po celou dobu tableta fungovala tak, jak měla – kočka se nemrouskala. Jednoho dne si ale majitelé všimli podivného útvaru v blízkosti struku...

Celý článek (z veteriny) zde: https://www.facebook.com/..._set?set=a.650197345135647.1073741828.100004361616172&type=3&pnref=story

"stav mléčných žláz po oholení srsti, v popředí velká cysta vyplněná tekutinou"
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: dekuju:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: To dost záleží na velikosti psa, potažmo drápu, ale u všech kromě největších plemen (kterým se drápky ani moc nestříhají) mám ráda tyhle https://krmeni.cz/...OzDBRCdqIyIqYaaqQoSJABeJZdi1yDyyJvea9RYWHdWjozimVsgqI8OohDRVrqIpeP9FxoCXyTw_wcB
    Gilotinové se mi neosvědčily, rychle se ztupí a pak žvejkají.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Muzu poprosit o doporuceni na co nejostrejsi a nejlepe fungujici klesticky/gilotinku na strihani psich drapu?
    Rozhodl jsem se naucit kamaradcinu fenku nechat si drapky ostrihat - uz jsem ve fazi, kdy zvalada klesticky v rukou, prilozeni k noze, nasazeni na drap, ale ty co mam jsou nejake tupe, zvykave, tak bych chtel nejake co mozna nejlepe krajejici:)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: cim mu to namazali na veterine netusime. Betadin nemame. Ted jsem to kontroloval a uz tam ma spis stroupek, tak na to asi nebudu sahat... :) diky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Betadinu taky ne? Hemagel je spíš na plošné povrchové rány, Sudocrem bych na ránu nedávala a Framykoin by šel, ale antibiotikum je zbytečné, když ho nedostal na té veterině.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Mam dotaz - kocour ma na "holeni" ranu do krve, veterinarka mu to vycistila a namazala nejakou masticku. Samozrejme si to cely slizal. Prej mu to muzeme mazat hermankovou mastickou nebo kapat hermanek, ani jedno samozrejme nemame. Nejakej tip co jinyho pouzit? (aby se tim neotravil az si to olize)
    Mam tu Hemagel, Sudocream, Framykoin atd... ale hermanek ne :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nas kocour na kocku skace, kastrovanej byl a driv zadnou kocku nemel :-) nejdriv jsem myslel ze je to jenom o dominanci protoze i kocouri se obcas kousaj do krku a lezou na sebe, ale on delal i ty spravny kralici pohyby... taky me to docela zaskocilo
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: To dost záleží na tom, jestli měl nebo neměl před kastrací nějaké zkušenosti. Když ví, co má dělat, tak to dělá klidně i kastrovaný, pak už je to naučené chování, sice z toho nic nemá, ale tak nějak si myslí, že se to od něho očekává :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TABBY: zatím nám moc nevěří, chodí se najíst k domu a pomazlit, dnes prvně zalezla do naší kukaně. Ale příští týden zajdem.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAR_TINA: Nevahej, kocky jdou do rije. At nesplaces nad vydelkem. (Nam se ted mrouska 5mesicni kote; nastesti podobne stari kocouri nevedi, co po nich chce, a starej pardal, kterej by i vedel, ma po ptakach, resp. po koulich. Na pristi tyden je mlada stejne objednana na kastraci...)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    To je super, necháme Osmou otestovat a je po stresu :)

Osmá patřila sousedce, která před víc než rokem zemřela. krmí ji soused-synovec-dědic, ale asi potřebovala komplet domov, tak přišla k nám. Kočku jsme u ní vídali roky, je tak 5letá. Koťata jsme neviděli nikdy, ale u veterináře na jméno téhle paní nemají žádnou kartu. Ale prý na jednorázové kastrace kartu nezakládají. A zas nevíme, jestli sousedka, byť byla moc hodná a kočky měla ráda, koťata každý rok netopila.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: Kdoví, čím a jak ji testovala. Kastráti mají abnormálně vysoké hladiny LH, protože není žádný estrogen, který by to tlumil. Jedině přímo v okamžiku ovulace je taková vysoká vlna, která by třeba mohla připomínat kastrační stav (ale jeho hodnot ani tak nedosahuje a je to maximálně pár hodin z cyklu). Ale když mi kočka zrovna mrouská jako divá, tak ji asi netestuju na to, jestli je kastrovaná, že :o)
    Naopak se může stát, že třeba fytoestrogeny z potravy zafungujou stejně jako přirozené estrogeny a hladinu LH sníží, ale zvyšovat ji nemá co.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: zajímavé, takže když ženská tvrdí, že kočku nechala na plodnost testovat, vyšlo, že je kastrovaná a za půl roku jí kočka přinesla koťata, tak ženská 100% kecá? :)

Protože to se mi to loni s jednou paní stalo, a byla tak přesvědčivá, že jsem jí to i celkem věřila ... ale asi jsem tedy neměla :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam