• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    měli jsme o víkendu na poměrně drsný akci psa kamarádky. Chlapec makal v postroji jak drak a jak zabíral, zkrátil si drápky až do krve. Jde to nějak vylepšit stravou, aby se mu něco podobného v budoucnu nestávalo? (byl to hlavní důvod, proč jsme ze závodu odstoupili)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: To tu asi řekne jedině kontrastní rtg, co se tam děje. Vypadá to na patologii jícnu.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GENERIXX: kastrovali nám tam kočičí holku před Vánocemi. Bez problémů. Srovnání s jinou veterinou nemám, v kočičí diskusi mi tahle byla schválena.
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    Ahoj a omluva za případné OT. Ráda bych se doptala na veterinu Sokolníky Kobylisy. Má někdo zkušenosti? Na netu se toho moc nedozvím, tak pokud někdo máte osobní zkušenost, pomohlo by mi to. Jednalo by se o standardní kastraci kočičky.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    GANCARCIK: je to normalni, všichni naší psi to taky mají/meli
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    TAPINA: A to nema jeste ani 4 roky.. je to stepkovac :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GANCARCIK: Takovýhle lehce tmavší lem je normální, nemělo by to být vyloženě zarudlé, což podle mě ještě není. Má ty zuby pěkně ožraný, ale to mají skoro všichni.
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    NE7RA: Nemyslel jsem na zubu, ale dasna... nejak jsem nikdy nezkoumal jejich barevnost a prijde mi to zvlastni:D
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    to je zubni kamen - uplne normalni :)
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    NO.. je to zbarveni kolem zubu normalni? Neni to zanet? Zere a vsechno uplne normalne, akorat ji zaclo trochu smrdet z tlamy

ADITU
    ADITU --- ---
    AMANITKA: to zní jako popis mléčného kroku :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    puberta, normalka, poridte druheho pubertaka a sledujte zivou kouli chlupu :)
    AMANITKA
    AMANITKA --- ---
    Mame kocoura cca 5mesicu. Brali sme ho jako uplne miminko zatoulane. Ted posledni tyden je sileny, skoci nam na rukav a taha ho a pritom preslapuje vytahujic zatahujic drapky. Dela to ale klidne nekolik hodin a kdyz mu rukav vemem, je vztekly a vydavy dost nespojojene zvuky a rukav chce zpatky... muzou to byt zuby?-ale nekouse, jen taha/drzi. Nebo dominance? Je nekastrovany ale zatim nesmrdi. Je nam to divny a nevime jak reagovat a na netu je to do vyhledavace tezky oopsat:-) diky
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    hladím kocoura a zjišťuju, že má totálně natekly uzliny pod jazykem, velikost tak lískový oříšek.
    jsme ve čtyřčlenný domácnosti tři nachcipany, mohl to chytit od nás? on má poměrně slabou imunitu. veterinu plánuju na zitra, je nutná, že?
    diky
    GIO
    GIO --- ---
    jo suprelorin to byl..diky. no ja se bez toho obejdu. ja se ted spis potykam s tim, ze jak kocce asi zustala dve kotata doma, pojala to zodpovedne a od porodu nemrouskala, coz tedy znamena asi rok a pul celkem.. zvlastni..jinak vypada bezproblemove..ty dve mlade to ale (hlučně) oddrou spolehlive za ni:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Jedině snad Suprelorin se zkouší podávat i u samic, ten by měl zablokovat tvorbu pohlavních hormonů jako celek. Ale registrovaný je pouze pro samce, použití u samic je off label.
    GIO
    GIO --- ---
    a co ty nove vyvijene preparaty? uz to nesleduju, neb to nehodlam aplikovat, ale tvrdilo se nedavno, ze neco setrnejsiho uz existuje, nebo se pletu?

ja mam momentalne tri nekastrovane kocky, protoze jeste mam v planu mrnata, ale antikoncepci riskovat nebudu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Antikoncepci bych schválila jedině jako jednorázové použití před plánovanou kastrací, jinak fakt ne. Co se týče nádorů, u koček je 90 % zhoubných (oproti poměru 50/50 u fen). O důvod víc kastrovat vše, co jde.
    GIO
    GIO --- ---
    jo a pokud si to pamatuju spravne, cetnost vyskytu je vysoka taky u kocek, ktere nejsou kastrovane a nerodi.. ty "prazdne cykly" to taky dovedou rozjet... jen jako argument pro ty, co rikaji, ze kocka nepotrebuje kastrovat, kdyz zije jen v byte a sama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam