• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SIMCIIQ: mobil opravuje. Včera jsem ji koupala
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Co se psími lupy? Tu tam se Máje udělají. A teď je zase na hrozny. Včera jsem ji koupila a teď venku vycesala. Ne jen, ze ma kožich nepříjemné tvrdý (čím je starší, tím to je horsi), ale do toho ještě ty lupy. Měla je i před koupelí.

S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Omlouvám se zřejmě za OT, ale nevím kam jinam napsat.
    Na zahradě (Praha 6) máme potkany od doby, co dělali nové metro. Uvelebili se zde, a moc se jim nechce zpět. Jsou roztomilí, ale dost se množí. Kvůli dětem si přejeme aby zmizeli. Rádi bychom našli šetrný způsob, jak se jich zbavit. Máte prosím nějakou zkušenost s nějakými konkrétními "živolovnými" pastmi? Nechceme je úplně zabíjet nějakým jedem. Nějaké nápady prosím? :) Děkuji.
    ADITU
    ADITU --- ---
    TAPINA: díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    (v té tabulce)
    ADITU
    ADITU --- ---
    Pokud pomineme vadná příštitná tělíska: co může u koček způsobovat vyšší hladinu vápníku v krvi?
    MIHANA
    MIHANA --- ---
    TAPINA: jojo, samozrejme..tak dekuju za info
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIHANA: Konzultuj to se svým veterinářem, popiš, co se objevilo a uvidíš, co navrhne. Jestli má s tím nějaké zkušenosti, já nemám, protože používám vždycky tabletky. Někdy fena ani nekrvácí, ale majitelé popisují, že psům voní, tak se sníží dávka na půl a stačí to.
    MIHANA
    MIHANA --- ---
    TAPINA: aha..to zni dost hrozne..na vyber jsem uplne nedostala :( predpokladam, ze ted se bude cekat na odezneni ucinku injekce..a potom lze prejit na tabletky?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ...je dobré mít možnost
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIHANA: Aha. No... já bych teda depotní hormony feně nedala. Vždycky je možné mít možnost to okamžitě vysadit, když se objeví problém. Zřejmě teď budete mít půlroční až roční hárání včetně toho, že za ní polezou psi.
    MIHANA
    MIHANA --- ---
    TAPINA: ok, díky.. injekce prý vydrží 6-12 měsíců..je to Agofollin Depot
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIHANA: To asi ty estrogeny. Musí se vyladit dávka tak, aby nebyla ani inkontinence, ani příznaky hárání. Injekce teda neznám, znám jen tablety. Jaký byl důvod k injekcím?
    MIHANA
    MIHANA --- ---
    ahoj, máte pls někdo zkušenost s krvácením po kastraci? Fena Velký švýcarský salašnický pes 2,5 roku, kastrovaná před půl rokem, před měsícem se objevila inkontinence, teď jí nasadili estrogenové injekce a od včerejška začíná krvácet, jako kdyby začínala hárat. Co může být příčina?
    GIO
    GIO --- ---
    duvodu muze byt vic, jako prvni mne napada "nedostatecna pece", rozumej krmeni. protoze kdyz je kocka pravidelne krmena, nema potrebu moc daleko courat, kastrovany kocour taktez.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: díky, předám info majitelce
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Ano. V sedmi letech bych už fenu spíš nechala být, s přihlédnutím k tomu, co má za sebou. Preventivní vliv kastrace na mléčnou žlázu už bude zanedbatelný.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: no podle všeho prý březí je (nejedná se o mého psa, ale kamarádku mámy). Takže se dá dát potratová injekce a vykastrovat do budoucna? Stejně asi spíš budou kastrovat psa, vzhledem ke kryptorchismu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam