• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: aha, ja zila doted v domeni, ze stardantni je prave kazdorocne ta kombinace. Diky za rozsireni info
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Standardní schéma je tříletá kombinace + každoročně leptospiróza a parainfluenza. On leckdo dává jen leptospirózu, protože dvojkombinace PiL existuje jen v jediné vakcíně od jednoho výrobce, a na paranifluenzu se neumírá. Ale je potřeba pak počítat s tím, že pes není absolutně nijak chráněný před komplexem psincového kašle a když to chytne, bude průběh asi horší, než je "standardní".
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Ahoj, mam dotaz k ockovani psu. Kvuli zanetum usi a exemu mi uz kdysi jedna veterinarka doporucila at psa vubec neockuju, ale protoze jsme chodili na ruzne psi akce, tak jsem ho do ted (7 let) normalne kazdorocne ockovala. Chtela jsem ted prestat a nova veterinarka mi doporucila, ze kombinace je funkcni tri roky a ze staci davat jednou za rok jen leptospirozu. Mate nekdo zkusenost, ze ockujete jen leptospirozu a jednou za tri roky celou kombinaci? Zajimalo by me jestli je to tak vyhodnejsi i u zdravych psu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GNUBLA: calming se dá na některých veterinách koupit i na kusy, ale hlavně se bere déle a myslím, že pro tři kočky ti akorát tak vyjde to jedno balení.
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    TAPINA: ten alavis vypadá fajn, děkuju moc za tip.rozumim dobře že je to ve formě pamlsku?jedna z koček sice pojede s náma nahoře ale dvě musí dole.a myslíš že je dobrý nápad to kombinovat s tím feliwayem?

A jeden všeobecný dotaz-nemáte někdo na prodej Alavis Calming a Feliway spray co nevyužijete?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GNUBLA: Maximálně nějaký Alavis Calming​ nebo vystříkat přepravku Feliway sprejem. Vyloženě sedativum bych si netroufla dát kočce, která nebude celou dobu pod dohledem.
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    Zdravím, přicházím pro radu-co byste doporučili dát kočkám na uklidnění na cestu letadlem?Jsou to v zásadě kliďasové, takže není potřeba vyloženě koňská sedativa,ale přeci jen bych jim to chtěla co nejvíce zjednodušit.Zvažuju jestli nějaké pilulky, hrozí možnost vyzvracení a efekt nulový tím pádem... nevím,budu velice vděčná za jakoukoliv radu.Předem děkuji
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Jasně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Po vytažení klíštěte tu ranku normálně zdezinfikuj a pak už to nech. Je to granulom, lokální kožní reakce na dráždění klíštětem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Je.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ty věci, co mají všechny složky pohromadě, jsou složením prakticky stejné a pak se můžete rozhodovat, jestli chcete prášek, tablety, sirup nebo žvýkačky. A nebo vybírat podle složení podle aktuálních potřeb. Mně tadyto vzájemné internetové doporučování přijde jako esence Dr. Googla v praxi, protože pacientům doporučím každému něco trošku jiného podle věku, stavu a problému a ne to, co zabralo sousedce :o)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Apto-Flex?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    OPI: me doporucili bud Geloren pro psy nebo Artivit.
    OPI
    OPI --- ---
    TAPINA: ano vím že si v jiném auditku doporučovala Alavis 5 nebo Aptoflex když už..já jen že tohle má v nabídce můj dodavatel masa...každopádně díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: Samotný kolagen je celkem k ničemu. Alavisů je asi patnáct druhů, z toho deset na klouby a pět na úplně jiné věci, takže ohledně toho nejde dost dobře říct, jestli je Alavis lepší. Některý ano.
    OPI
    OPI --- ---
    chtěla bych jako prevenci zařadit něco na klouby..
    je prosím tohle k něčemu nebo mám koupit raději Alavis? děkuji za radu..

LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: Pro me byl srozumitelnejsi ten vypis immunovetu, ty vitaminy a aminokyseliny mi trochu neco rikaji, ale co obsahuje extrakt z psenicnych klicku nemam tuseni. No dobra, objednala jsem tedy baleni noveho, a uvidime. Kazdopadne diky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: Ještě delší verze z PC: Dostaly se ke mně nějaké zákulisní informace o tom, že měli problém s prodloužením registrace kvůli tajnůstkářství v zápisu složení, takže myslím, že měnili formu zápisu, možná tam proběhly nějaké dílčí změny ve složení, ale v zásadě to bude totéž a fungovat to snad bude taky pořád stejně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: Já mám za to, že je to totéž, nebo téměř totéž.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA můžu otázku?
    Koukala jsem, že přestávají prodávat Immunovet a nahrazují ho něčím, co se jmenuje Immunergen.

Ale složení:
    Immunovet:
    Vitaminy A, B1, D, E, beta-karoten, niacin, makro a mikro prvky - mj. Ca, Na, K, Mn, Mg, S, Fe, Zn, Se, esenciální aminokyseliny mj. lysin, metionin, obsah bílkovin 16,8%, tuky 3,7%.

Immunergen:
    Extrakt z pšeničných klíčků, fermentované pivovarské kvasnice, spirulina.

Tak to asi není jen o změně názvu, že? :/
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Ještě někdo názor? :)
    Jako když si hledám informace, tak mi pořád dokola vychází, že to je správný rozhodnutí. Jen teda mám strach, aby se to neposralo, jako narkoza myslím.. že se třeba z narkozy neprobudí..

Má ted takový různý problémy, se mnou v těhotenství ztloustla (už jsem nastolila dietu a jen, co se malá narodí, začneme zase hrozně moc procházkovat a bude dost pohybu), zadýchává se i dnes, kdy pršelo a nebylo vedro, tak po pár krocích začala být zadýchaná no a do toho ty tlapky přední - pravděpodobně začínající artroza v rameni, což se pochopitelně zhoršilo s tou nadváhou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam