• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MASOO
    MASOO --- ---
    Btw kdyby bylo potřeba něco proti bolesti - co?
    MASOO
    MASOO --- ---
    Je to spis gaza nez naplast.
    MASOO
    MASOO --- ---
    MATHEA: nic se nedeje;) asi ji to sundam na noc. Az pujde na cistej pelech. Ted sme na verande.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    *byly
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MASOO: aha, tak to promin. Ani moji cube ani tem, co znam a byli na kastraci, nikdo jizvu neprelepoval, takze netusim.
    MASOO
    MASOO --- ---
    Ne. Tu sem sundala hned. Ale tu na brise.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MASOO: Jesrli myslis naplat po kanyle, tak klidne uz ted
    MASOO
    MASOO --- ---
    Dneska dopoledne byla linda na kastraci. Zakrok byl rychly, bez problemu. Byla sem dost prekvapena, ze mi ji rovnou privedli (cizi lidi bezne nedava) a tak sem preslechla, kdy ji muzu sundat tu naplast. Diky
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    nejlepší je položit otevřenou přepravku zadní stranou na zem, dvířky nahoru a kočku tam dát pozadu a vertikálně, netlačit ji vodorovně. Chce to cvik :)
    OPI
    OPI --- ---
    VERCA_ZABA: já ho beru už šestým rokem a za celou dobu měl klíšťata 2 :) žijeme sice ve městě ale v přírodě jsme často akorát on je ten typ co si moc nelehne jen tak na zem, spíš na deku na nějakém čundru :D a nemá zrovna moc chlupů takže asi nejsme moc vhodný příklad :D
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    VERCA_ZABA: ten se mi v minulých letech osvědčil u Amona, u Bubliny ne. Letos ale maji oba bravecto
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    LABRUJA: pridavam se, taky mi na psovi jeste funguje, nasazen v breznu.. kocky nosi s Beapharem SOS tak jedno nacucany denne, pes s Forestem zatim jen jedno jediny od brezna
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    já letos koupila obyč přírodní od beapharu a uvidím, když nebude působit, aspon mi nebude štvát, že jsem za něj vyhodila velký peníze
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak holt už asi jedině tablety.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    My ho máme 2 týdny a zrovna dneska jsem vytahala asi 8 klíšťat (živých, různě napitých) a to jsem jich určitě dost přehlédla. Předchozí roky fungoval bezvadně, tak mě to dost mrzí...
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: tak 3 tejdny a sundali jsme jeden a dali druhej., zakusujou se i v blízkosti.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Navíc nevím přesně, jak to mají obojky s rozmístěním těch pórů, ale řekla bych, že je logické, aby byly pouze na vnitřní straně, takže klíště které leze z venku po obojku nemuselo vůbec přijít do kontaktu s účinnou látkou. Obojek je jen "nádoba", ta látka musí být v psovi, aby fungovala.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Jak dlouho ho má nasazený? Obojky fungují až nejdřív po týdnu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: obavam se, ze tohle znaci nepochopeni mechanismu obojku, ono to nefunguje tak, ze kliste se dotkne a chcipne jak zastreleny samopalem :). Ty latky pusobi neurotoxicky, takze kliste zacne zbesile a nekoordinovane pobihat a nemuze se zahryznout az nakonec odpadne a chcipne. Pokud ti pes probehne misty, kde je klistat jako sviň, tak je na nem i najdes. V nekterych pripadech se dokonce i zahryznou, ale mely by chcipnout taky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: starej měl sedm měsíců a přestával už fungovat, novej ale vůbec na klíšťata nezabírá, dokonce lezou i po tom obojku :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam