• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: tak 3 tejdny a sundali jsme jeden a dali druhej., zakusujou se i v blízkosti.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Navíc nevím přesně, jak to mají obojky s rozmístěním těch pórů, ale řekla bych, že je logické, aby byly pouze na vnitřní straně, takže klíště které leze z venku po obojku nemuselo vůbec přijít do kontaktu s účinnou látkou. Obojek je jen "nádoba", ta látka musí být v psovi, aby fungovala.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Jak dlouho ho má nasazený? Obojky fungují až nejdřív po týdnu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: obavam se, ze tohle znaci nepochopeni mechanismu obojku, ono to nefunguje tak, ze kliste se dotkne a chcipne jak zastreleny samopalem :). Ty latky pusobi neurotoxicky, takze kliste zacne zbesile a nekoordinovane pobihat a nemuze se zahryznout az nakonec odpadne a chcipne. Pokud ti pes probehne misty, kde je klistat jako sviň, tak je na nem i najdes. V nekterych pripadech se dokonce i zahryznou, ale mely by chcipnout taky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: starej měl sedm měsíců a přestával už fungovat, novej ale vůbec na klíšťata nezabírá, dokonce lezou i po tom obojku :-(
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Mne Foresto skvele fachalo na trech psech predloni a loni to teda bylo o dost horsi. Letos sem sahla po Scaliboru, zatim ok, sice sem tu nasla vypadly nacucany kliste... al to teda muze bejt z cuby, ze ktery sem obojek pred 2 tejdny sundala, bo se ji furt vracela sracka a nakonec mi ted skoncila na Entizolu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BODY_SUIT: Jojo, taky pravda, nekteri majitele to psovi nasadi jak hulahoop obruč
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: Popis, co znamena k nicemu:). A taky jak dlouho ho pes ma a jestli jsi ho nahodou nesamponoval? Nam funguje uz asi 5 let, zkusebni vzorek pes a tri kocky. Lepsi obojekna trhu není
    CUKI
    CUKI --- ---
    nějakej rozumnej obojek pro psa, co letos funguje proti klíštatům? Koupil jsem Foresto se kterym jsem měl výborný zkušenosti z minulého roku, ale letos je to naprosto k ničemu :-(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: No tak to taky, ale dneska už to není jediná možnost.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: aha, ja zila doted v domeni, ze stardantni je prave kazdorocne ta kombinace. Diky za rozsireni info
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Standardní schéma je tříletá kombinace + každoročně leptospiróza a parainfluenza. On leckdo dává jen leptospirózu, protože dvojkombinace PiL existuje jen v jediné vakcíně od jednoho výrobce, a na paranifluenzu se neumírá. Ale je potřeba pak počítat s tím, že pes není absolutně nijak chráněný před komplexem psincového kašle a když to chytne, bude průběh asi horší, než je "standardní".
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Ahoj, mam dotaz k ockovani psu. Kvuli zanetum usi a exemu mi uz kdysi jedna veterinarka doporucila at psa vubec neockuju, ale protoze jsme chodili na ruzne psi akce, tak jsem ho do ted (7 let) normalne kazdorocne ockovala. Chtela jsem ted prestat a nova veterinarka mi doporucila, ze kombinace je funkcni tri roky a ze staci davat jednou za rok jen leptospirozu. Mate nekdo zkusenost, ze ockujete jen leptospirozu a jednou za tri roky celou kombinaci? Zajimalo by me jestli je to tak vyhodnejsi i u zdravych psu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GNUBLA: calming se dá na některých veterinách koupit i na kusy, ale hlavně se bere déle a myslím, že pro tři kočky ti akorát tak vyjde to jedno balení.
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    TAPINA: ten alavis vypadá fajn, děkuju moc za tip.rozumim dobře že je to ve formě pamlsku?jedna z koček sice pojede s náma nahoře ale dvě musí dole.a myslíš že je dobrý nápad to kombinovat s tím feliwayem?

A jeden všeobecný dotaz-nemáte někdo na prodej Alavis Calming a Feliway spray co nevyužijete?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GNUBLA: Maximálně nějaký Alavis Calming​ nebo vystříkat přepravku Feliway sprejem. Vyloženě sedativum bych si netroufla dát kočce, která nebude celou dobu pod dohledem.
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    Zdravím, přicházím pro radu-co byste doporučili dát kočkám na uklidnění na cestu letadlem?Jsou to v zásadě kliďasové, takže není potřeba vyloženě koňská sedativa,ale přeci jen bych jim to chtěla co nejvíce zjednodušit.Zvažuju jestli nějaké pilulky, hrozí možnost vyzvracení a efekt nulový tím pádem... nevím,budu velice vděčná za jakoukoliv radu.Předem děkuji
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Jasně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Po vytažení klíštěte tu ranku normálně zdezinfikuj a pak už to nech. Je to granulom, lokální kožní reakce na dráždění klíštětem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam