• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    TAPINA: No tak takhle by v podstate ta celomasova psi konzerva mela bejt vhodnejsi pro kocku nez pro psa. Abys mi rozumela, ja vubec nezpochybnuju tvuj usudek, ja jsem jen zvedava zajima me v cem je rozdil. Jakej pomer bilkovin/tuku/sacharidu bys pro kocku doporucila. Ja prave kdyz si je porovnam tak jsou stejne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    THICKLY: V poměru bílkovin, sacharidů a tuků. Kočka žije především z tuků a bílkovin, pes potřebuje víc sacharidů, protože "kočičí dávka" tuků mu zatěžuje játra a žlučové cesty. Naopak se ale spekuluje o tom, že konzervy s příliš vysokým obsahem sacharidů vedou u koček k rozvoji diabetu (a to nejen těmi sacharidy, ale asi nějakým produktem zpracování konzervy, protože kočky na konzervách tím trpí mnohem víc, než kočky na granulích. Když už konzervu, tak bych dávala druhově správnou a neexperimentovala.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    TAPINA: Animonda obsahuje taky zpracovane maso. Nenasla jsem ze dodatecne pridavaji taurin. V jakych dalsich nutricnich hodnotach muze byt rozdil?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    THICKLY: Nesázela bych na to, že taurin bude pořád ještě i ve zpracovaném mase. Jako doplněk ano, ale trvale na psích konzervách ne.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    Ahoj, muzu krmit kocky psima konzervama? Ja krmim nejvic Animondou pro kocky, kde je jako zaklad vzdycky hovezi a chtela bych mit vic kureciho a zkratka vic na vyber a za lepsi cenu. Proste mi prijde ze treba Rocco, Rinti a podobny kde je jen maso a vnitrnosti musi bejt stejne dobry jak pro psa tak pro kocku.. Taurin by mel byt v kazdem mase. Nebo treba granule Lukullus ktere nejsou extruddovane ale lisovane za studena. Nevim jak si to predstavit ale rozhodne bych to chtela zkusit. Totez by me zajimalo jestli je rozdil v kotecich a dospelich konzervach. U Animondy mi to prijde opravdu stejne, jen koteci jsou vetsinou drazsi.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: jj to mas urcite pravdu.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Dekuju vsem za sposty napadu a postrehu k veci.
    Klidne pokracujte:)

TAPINA: to jo, ale vzhledem k tomu, kde bych to chtel venovavat pripadaji v uvahu tak tri plemena:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Jenže botička je taky věc, kterou si musíš koupit na svého konkrétního psa a nějaká univerzální bude leda tak na nic.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LA_PIOVRA: super napad a ja urcite jednu chci jako zachranarskou :) za me stoprocentne patri do me osobni lekarnicky dostatecne prostorna boticka, gazovy polstarky, pripadne obvazova vata na zavazani tlapy, takovy ten elasticky samodrzici obvaz, attapectin, previcox, desinfekce. Ale je to teda lekarnicka primo na mojeho psa ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Jo, to by tam být mohlo. Ale většinou to lidi stejně řeší tak, že zavolají na první veterinu, která zvedne telefon, a tam se to dozví :o)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: hmm, tak to by tam mělo být velkým tučným písmem. Ale já myslela spíš takové záležitosti jako kolik a jak nalít do psa peroxidu když sežere jed na krysy na chalupě apod.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BALAENA: Jo, obecntě ten seznam co se zvířetem NEdělat by byl obsáhlejší, než návod co při první pomoci dělat. Upřímně, na srdeční masáž v běžném životě nedojde, pokud člověk nemá psa s nějakým definovaným problémem, u kterého je to jednou za čas potřeba, a pak se to cíleně naučil na tom svém konkrétním psovi. Obecný návod na srdeční masáž vlastně neexistuje, protože jinak se dělá u německého ovčáka a jinak u krysaříka.

Když už obecný návod, tak na věci jako jak prohlídnout psovi tlamu, jestli v ní něco nemá, jak uvolnit dýchací cesty, jak zastavit krvácení.

HUDOUS_ML: Lidské léky se vždycky můžou dávat pouze tehdy, když to veterinář pro konkrétní případ schválil a nadávkoval.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    BALAENA: a nějaké přepočty pro ty lidské léky, které se dávat můžou?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MATHEA: A taky Co psovi NEpodávat. Pro co do lidské lékárničky nesahat. Např. tuším ibuprofen, pokud se nepletu.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LA_PIOVRA: Pokud byste to delali, asi by mi prislo dobry, aby tam byly informace o prvni pomoci psovi. Nevim, kolik lidi tak nejak bezne vi, jak psovi masirovat srdce apod. Tohle bych ja za sebe povazovala asi za nejvetsi pridanou hodnotu, ale treba sem uplne mimo :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: No, v domácí lékárničce se hodí mít léky - nějaký ten Attapectin na průjem, fýzák, dezinfekci, do zásoby něco na odčervení a něco na blechy - ale to už zase nemůže prodávat nějaký "výrobce lékárniček", to už je prodej léků. Proto je pořád nejjednodušší, když si lékárničku pro zvíře každý poskládá sám podle aktuálních potřeb.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: tak mozna by bylo pro ne reseni rozdavat ne cestovni, ale domaci prirucni psi lekarnicky, kde uz se tech veci hodi vic...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: Když já nevím, tohle zrovna není věc na ucelenou skladovatelnou lékárničku. Člověk se psem potřebuje na provozní obtíže háčky na klíšťata, dezinfekci a obinadlo, to je tak celé. Ale dezinfekce se musí skladovat v přiměřených podmínkách, takže nakonec zase skončí u toho, že před výletem spíš vytáhne tři věci z domácí lékárničky, než aby měl nějakou stabilní cestovní třeba v autě nebo trvale v batohu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LA_PIOVRA: to je myslim super napad, mozna by se krome nize zminenych obinadel a dezinfekce (mala lahvicka betadiny) hodila i lahvicka fyzaku treba na vyplachnuti oka pri cizim telese apod.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LA_PIOVRA: za hlavní bych považovala, aby to bylo tak malý, aby to někdo vůbec sebou nosil a tak to měl při zranění psa u sebe. Já brávám 2 botičky, obvaz, pružné obinadlo a sterilní polštářky. Pořád jsem se nedostala ke koupi něčeho na zastavení velkého (ideálně i tepenného krvácení) + by se hodila pinzeta a smecta.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Prosba o konzultaci (nejen na TAPINu:)

Pred casem jsem koupil podil v rodinny firme, co vyrabi v kusovych/maloserovych nakladech vyrabi taktickou vystroj. Firma primarne miri na vojaky, policajty, hasice, oudooristy, airsoftaky, militaristy atd.
    Napadlo mne, ze bych upravil lidskou verzi lekarnicky s prvni pomoci do psi verze a ze bychom to davali jako darek umistenym na zavodech sluzebnich i nesluzebnich psu, kde se daji cekat lide, ktere pro nas jsou jednou z cilovych skupin.

1) Pokud si myslite, ze je to blbost, zajima mne vas nazor.
    2) Pokud si myslite, ze to blbost neni, tak taky.
    3) Co by mela lekarnicka pro psy obsahovat?
    4) Respektive na trhu takova vec samozrejme existuje (napr.: http://www.petsafetycrusader.com/products/pet-first-aid-kits/ ), ale je neco, co obvyle chybi, nebo co prebyva, nebo stalo se vam nekdy, ze se vas pes zranil a vy byste byli byvali ocenili, kdybyste takovou vec u sebe meli?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam