• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Prosba o konzultaci (nejen na TAPINu:)

Pred casem jsem koupil podil v rodinny firme, co vyrabi v kusovych/maloserovych nakladech vyrabi taktickou vystroj. Firma primarne miri na vojaky, policajty, hasice, oudooristy, airsoftaky, militaristy atd.
    Napadlo mne, ze bych upravil lidskou verzi lekarnicky s prvni pomoci do psi verze a ze bychom to davali jako darek umistenym na zavodech sluzebnich i nesluzebnich psu, kde se daji cekat lide, ktere pro nas jsou jednou z cilovych skupin.

1) Pokud si myslite, ze je to blbost, zajima mne vas nazor.
    2) Pokud si myslite, ze to blbost neni, tak taky.
    3) Co by mela lekarnicka pro psy obsahovat?
    4) Respektive na trhu takova vec samozrejme existuje (napr.: http://www.petsafetycrusader.com/products/pet-first-aid-kits/ ), ale je neco, co obvyle chybi, nebo co prebyva, nebo stalo se vam nekdy, ze se vas pes zranil a vy byste byli byvali ocenili, kdybyste takovou vec u sebe meli?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nemáte/neznáte někoho, kdo má zvíře diabetika a používá insulinové pero VetPen? Nahromadily se nám v práci náhradní jehly k tomuhle peru (výrobce rozdává) a potřebuju se jich zbavit, jsem ochotna darovat za odvoz (normálně jsou docela drahé). Jediná podmínka je osobní odběr v Brně.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    XLACHTAN: na dobu dokrmu někam zavřít nemocnou a zdravým nanadat lákavé jídlo a nechat je samotné?
    Jinak bych taky volila dietní granule všem a dokrmy zvlášť.
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    Díky za vstupy. Ještě pořád vymýšlíme jak to udělat.

TAPINA: zkoušíme to teď trochu naopak, krmíme nemocnou dietníma kapsičkama s tou premisou, že tahle není tak žravá a pokud se nažere kapsičky, tak nebude mít tendenci / zájem zbytku koček žrát granule.

Ta tebou navrhovaná cesta by byla samozřejmě lepší, ale jednu z těch dvou zdravých koček cíleně nedokrmíme (bojí se lidí).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Většinou to bohužel při dlouhodobé dietě končí tak, že volně v miskách je dieta (které je potřeba koupit víc, než by potřebovala jedna kočka) a zdravé se dokrmují pod kontrolou nedietními kapsičkami a masem.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    XLACHTAN: u nás šlo o pár měsíců. Oddělila jsem na tu dobu kočky do různých částí bytu.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    XLACHTAN: kolegyně to řeší tak, že kočky mají trvale k dispozici jen vodu. krmení dostávají v malých dávkách několikrát denně a každá v jiné místnosti (u nich v rodině to naštěstí jde takhle zorganizovat, aby měl kdo krmit)
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    U jedná z našich koček nám dnes vet diagnostikoval CRF (Chronické renální onemocnění (ledviny)) a kočka bude muset trvale přejít na speciální dietu. Problém ale je, že máme doma kočky 3 - proto by mě zajímalo co nejvíc zkušeností, jak rozdělit stravu pro jednu kočku a pro dvě zbývající. Řešil někdo něco podobného (ať už z jakéhokoliv důvodu)?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SKAFF: Byla by to adeptka na jícnovou sondu, zkus se na to zeptat. Standardně se tak řeší kdejaký problém s tlamou.
    MASOO
    MASOO --- ---
    Linda uz je zpatky;)
    Vecer uz pozrela po castech kocici kapsicku, dnes rano uz vrtela, prosla se sama po pozemku a chtela si i hrat a nechat se mazlit od dalsich lidi.
    Myslim, ze psychicky je v pohode a fyzicky si rekne sama, je prekvapive rozumna.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    MASOO: Dusty dostala neco na bolest na 3 dny a antibiotika na 5 dni.
    MASOO
    MASOO --- ---
    TAPINA: tem majitelum?;)
    Myslim, ze je vsecko v normalu. Pujdu si lehnout brzo. Ona si lip odpocine, kdyz na ni nebudu furt zirat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MASOO: Jo, my dáváme analgetikum ještě na večer, případně druhý den, ale ano, je to spíš pro klid majitelů :o)
    MASOO
    MASOO --- ---
    TAPINA: rikali, ze to nebyva potřeba. Něco v sobe mela. A je docela v klidu. Spis ja vymejslim.....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MASOO: Jestli tě ničím nevybavili, tak nic. Leda si na veterině ještě něco vyzvednout.
    MASOO
    MASOO --- ---
    Btw kdyby bylo potřeba něco proti bolesti - co?
    MASOO
    MASOO --- ---
    Je to spis gaza nez naplast.
    MASOO
    MASOO --- ---
    MATHEA: nic se nedeje;) asi ji to sundam na noc. Az pujde na cistej pelech. Ted sme na verande.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    *byly
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MASOO: aha, tak to promin. Ani moji cube ani tem, co znam a byli na kastraci, nikdo jizvu neprelepoval, takze netusim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam