• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    MONROE: mela jsem psa s podobnou diagnozou, ten to mel coby metastazi od osteosarkomu. Pravdu rict, necekala bych, az mu slezina rupne. Ke zlepseni bez operace rozhodne nedojde, a ve 13 letech nechat kuchat psa, to bych taky neudelala. Rozloucit se, doprat mu prvni posledni a nechat ho uspat, co nejdriv.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: :( držím palce ať je líp
    MONROE
    MONROE --- ---
    MONROE: sono prokazalo jasnou rakovinu sleziny, ma prednison, ale pokud do 5dni nebude zlepseni, tak bohuzel. :(

LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: několik procent je co? Stojí a chodí?
    Mně předchozí pes totálně ochrnul, když mu prasknul jeden z výrůstků spondylózy a tlačil na míchu. Příčin může být víc, ale bez důkladného vyšetření (například rtg páteře) ti asi nikdo nic konkrétního neřekne.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: dík. to jsem sice nechtěla slyšet, ale přesto dík :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Mastocytomy jsou celkem svinstvo. Ideálně odoperovat a doplnit chemoterapií (existuje lék přímo na tenhle typ nádorů). A to celé u specializovaného onkologa. Ono to má tendenci se rychle vracet a hodně rozlézat, není to typ nádoru "vyříznem a je to".
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    prosím o názory.. fena boxera, 9 let, v březnu prodělala uzavřenou pyometru, kastrovaná za minutu dvanáct, ale podařilo se jí zachránit. Teď jí veterinář vzal vzorky ze dvou bouliček na těle (na krku a na boku) a jedná se o mastocytomy (podrobnější info nemám, zpráva od veta není k dispozici). Vet říká, že kdyby se jednalo o jeho psa, tak by to odoperoval. Pes patří babičce a ta, s ohledem na nedávno prodělanou narkózu a poměrně vysoký věk, je z operace trochu nervózní. Slíbila jsem jí, že zkusím zjistit názory jiných veterinářů. Co vy na to? Operovat nebo neoperovat?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: Asi :o) Může to indikovat spoustu věcí, ale pokud to není vyloženě výrazné natočení, tak asi nic. Nejspíš nemá úplně dokonale rovnou páteř.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    LA_PIOVRA: taky bych to viděla na nějakou blokádu / rotaci v krční páteři
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: co muze indikovat psi hlava lehce na stranu, vsimam si, ze obcas ji Lila tak ma na vychazkach, asi bych si toho nevsiml, kdyby nemela velky stojaci usi a jak ma hlavu pootonecou trosku, tak ji to jedno na srane, kam je natocena "pruzi".
    (realizuju se chypochondrii na psovi?:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: Často se to právě opakuje, protože když je v tom mozku zhoršené krvení, tak se může kdykoli takový problém vynořit někde o kus vedle. Ale ten Karsivan by to měl zlepšit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: To asi jo, ale příjemný to není.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: jeste jeden dotaz, vydrzi to do zitra?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: Tak s tím mám bohaté zkušenosti u vlastního psa. Béčko super, přidala bych Karsivan na prokrvení mozku, protože to bývá obvykle u seniorů příčina - lokální nedokrvení. Sleduj, jestli nemá nějaké problémy s chůzí, typu šoupání tlapkama, chůze "nakřivo", to pak může působit potíže do budoucna. Jinak takový pes obvykle nemá problém, pokud se atak nezopakuje.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: diky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: Je období osin a osinu moc tělo nevylučuje, spíš se prohlodává dál a dál, takže jdi.
    TESSS
    TESSS --- ---
    ahoj, mám dotaz. Psovi se na noze udelala tvrda boule, asi se neco zapouzdrilo. Je nutne chodit k veterinarovi, aby to rozrizl nebo to telo vylouci samo? Jina vec je, ze si to lize, cimz tomu nepomaha....
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LAETATIO: ja mu sice vystrihala pulku ocasu ale furt se mu na to lepi chlupy. Nicmene kdyz se to do par dni jeste nezlepsi, tak holt pujde oholit ocas skoro uplne. Zatim desinfikuju a ma to nastrikany takovym tim zelenym sprejem co si nevzpomenu jak se jmenuje.. :D
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: u nás už skoro dobrý. Jak jsem to vystříhala, tak se to krásně zatáhlo. Už je to spíš růžový a zítra nejspíš nebude nic (krom místa, co zaroste až v listopadu). Držím palce, ať to máte pryč stejně rychle.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: A vetka nemá někoho coby zástup? Aspoň třeba komu bys mohla zavolat a zkonzultovat?
    Jinak tedy je dobre vědět, ze u některých koček v sezóně je nutné dávat dejchat, jako u lidi. Existuje na to speciální udelatko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam