• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TESSS
    TESSS --- ---
    ahoj, mám dotaz. Psovi se na noze udelala tvrda boule, asi se neco zapouzdrilo. Je nutne chodit k veterinarovi, aby to rozrizl nebo to telo vylouci samo? Jina vec je, ze si to lize, cimz tomu nepomaha....
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LAETATIO: ja mu sice vystrihala pulku ocasu ale furt se mu na to lepi chlupy. Nicmene kdyz se to do par dni jeste nezlepsi, tak holt pujde oholit ocas skoro uplne. Zatim desinfikuju a ma to nastrikany takovym tim zelenym sprejem co si nevzpomenu jak se jmenuje.. :D
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: u nás už skoro dobrý. Jak jsem to vystříhala, tak se to krásně zatáhlo. Už je to spíš růžový a zítra nejspíš nebude nic (krom místa, co zaroste až v listopadu). Držím palce, ať to máte pryč stejně rychle.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: A vetka nemá někoho coby zástup? Aspoň třeba komu bys mohla zavolat a zkonzultovat?
    Jinak tedy je dobre vědět, ze u některých koček v sezóně je nutné dávat dejchat, jako u lidi. Existuje na to speciální udelatko.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: Dáváte ji i dejchat?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LAETATIO: taky se nam zadarilo.. nicmene na miste, kde to je ponekud komicke.

TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Radši ne.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Adamovi se prvně v životě udělal hotspot. Nemá to naštěstí moc a moc, hlavně zarudlý a svědivý. Můžu ho s tim pouštět do vody, když ho pak vyydrbu pokud možno do sucha? (voda je jeho životní vášen, je mi líto ho o ni ochudit, žvlášť když je takhle teplo..)
    GIOVANNA
    GIOVANNA --- ---
    TAPINA: Tak vyšetření moči jí prý nedělali, sonem jí doktorka kontrolovala ledviny a říkala že dobrý.. Nějakou bolest prý ale má, protože nemůže spát a pořád přelejzá z místa na místo a ráno po paničce vleze do teplý postele a hned spí. Takhle je to těžký říct, já vím, jen jsem to zkusila.. :) děkujuu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIOVANNA: Takže tam spíš je úplně jiný problém a močovina s ním může a nemusí souviset. Ten zánět může být zánět ledvin (co vyšetření moči?) nebo taky něco s tou slezinou. Močovina každopádně bolest kloubů nezpůsobuje.
    GIOVANNA
    GIOVANNA --- ---
    TAPINA: Děkuji za zprávu. Ještě mi psala: má zvětšenou slezinu, která ji požírá červený destičky a má taky zvětšené leukocyty, takže zřejmě nějaký zánět v těle, do toho má taky hodně té močoviny, která ji způsobuje pravděpodobně tu bolest kloubů a proto špatně chodí... Nasadili ji včera nějaké prášky a v pátek jdou na kontrolu jak prášky účinkují. Víc toho bohužel nevím a ona zjevně také ne :(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIOVANNA: Když je zvýšená jen močovina bez ostatních parametrů, tak to obvykle značí příliš vysoký obsah proteinu v dietě. Takže přehodnotit způsob krmení a vymyslet něco šetrnějšího. Příznaky zpravidla nejsou, samotná močovina organismu neškodí, jen značí, že je nějaký problém na cestě.
    GIOVANNA
    GIOVANNA --- ---
    Ahoj, píšu dotaz za kamarádku, která na nyxu není. Má tady prosím někdo zkušenost se zvýšeným obsahem močoviny, jaké měli pejsci příznaky, popřípadě jak ji snížit jinak než léky? Kamarádka vlastní cca 4 letou německou ovčandu s PP a nyní je asi 3 měsíce po kastraci. Předem moc děkuji za odezvu..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TEEAK: to bych asi brala, ale jeste mi ted doslo, ze kdyz se zacal vykusova, poradne sem ho vymydlila klidnicim samponem, jakoze komplet celyho psa dukladne.. divny proste
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MATHEA: jen hádám .. sinice? .. nabral v rybníce, nepustily se při sprchování a než stačil uschnout tak se pěkně v teplíčku a vlhku rozmnožily, pak zaschly, ale zelená z nich tam zůstala?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Mam divnootazku.. Balous, kterej ma hypofunkci stitny a je odjakteziv citlivej na kuzicku.. Pred tydnem v nedeli jsme byli piprve letos u rybniku, vycachtal se, po prijezdu domu jsem ho proplachla radne pitnou vodou a osusila rucnikem, neschnul na primym slunci, nicmene stejne se zacal vydrbavat a vykusovat :( jako posledni dva roky, zajela sem mu pro prednison, dostaval proste v sezone ctvrt tablety a byl uplne v cajku.. Nasadila jsem mu celou, vcera snizila na pulku.. Dnes sem prijela z prace, zjistila sem ze ma rozhryzanou tlapu shora, zacala ho prohlizet a objevila sem mu velkej hotspot na vnitrni strane stehna. To je sice na hovno, ale tak nejak ok. Co me ale zarazilo, mezi tim hotspotem a koulema mu zezelenala srst?? Doma jsme zadnou chemii nepouzili, ani savo, ani cokoli jinyho, vytiram jarovou vodou, proste me nenapada z ceho by to mohl mit. Doma si vlasy nebarvim a uz vubec je nemam zeleny, fakt nechapu.. Damo jsem mu mista s hotspotama vystrihala dohola strojkem osetrila hypermanganem a nasadila mu limec, ale.. Muze mi nekdo vysvetlit zelenou srst?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    EETEE: Ta první dávka byla poddavkovana, takže tou kocouri to akorát doplnil na správnou dávku :)))

Ne, fakt se není třeba bát :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    EETEE: Nestane se mu nic, buď v klidu :)
    EETEE
    EETEE --- ---
    LANTHAL: Pes má cca 40kg, dostal večera po poledni jednu tabletu Dehinel Plus XL, a jednu tabletu Drontalu pro kočky sežral cca 8 hodin po té svojí...

Předpokládám, že dramatičtější by to asi bylo, když by kocour sežral tu psí, ale stejně mám o psa starost. :-(
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    EETEE: co to bylo za tabletu, kolik váží pes a jaký časový rozestup byl mezi první a druhou pozřenou tabletou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam