• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: A jinak koupat znamená samponovat, do vody muže, pokud ho tam nepustis hodinu po aplikaci
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: Všude na jih od ČR jsou srdeční červi, plus někde můžou byt i leishmania
    CUKI
    CUKI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Ve Slovinsku je nějaká vážná hrozba něčeho co tu není? Už mě letos v zimě strašili něčím místní ve Španělsku, ale nikde jsem se o ničem nedočetl...
    TARGI
    TARGI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS:ja loni plasila a nakonec mi vet rekl, ze staci jedna aplikace cca +- tyden dopredu a ten tyden nekoupat a nic vic.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Prosim prosim.. za mesic jedeme do Slovinska, aplikovala jsem vcera Advocate kvuli srdecnim cervum. Koukam do pribalaku a ze by se mezi aplikacemi nemel pes moc koupat.. No, v patek na tyden odjizdime na chatu k lomu, kde je pes minimalne petkrat denne ve vode a plave. Jak moc voda opravdu vadi? jako kdyztak ho holt koupat nenecham, lepsi smutnej pes nez pes s cervama..
    CUKI
    CUKI --- ---
    Potřeboval bych urgentně radu. Máme 2 malé andulky je jim něco málo přes 20dní a zjistili jsem teď u nich, že mají rozsedlé nožičky. Podle nějakého návodu jsme je na noc zkusili pomocí lékařské izolepy dát k sobě, což všude doporučují, ale nějaká pořádná fotka s popisem nikde. Nemáte někdo zkušenost? Nerad bych je nechal chudinky utratit, což jsem se dočetl že je jinak pravděpodobně čeká :-(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TABBY: kdyby bylo potřeba, ozvi se.
    A držím palce, aby to šlo levněji a dobře.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAR_TINA: Dik. Nicmene zitra vezeme kocoura k MVDr. Osmerovi na veterinarni kliniku iVet. Jako jediny z veterinaru, se kterymi jsem zatim mluvila, ty drahe acetabularni desticky ma, ale tvrdi, ze na spraveni kocoura nejsou nezbytne (a investice do nich je nerozumna). Tak jsem zvedava, co vymysli...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TABBY: můžu se ti zeptat na veterině Maradovi u nás (Mělník), mám dojem, že marada je specilista na pohybový aparát, sice zejména psů, ale za pokus to stojí.
    Levní nejsou, možná mají lepší cenu pro útulky.
    TABBY
    TABBY --- ---
    BODY_SUIT: Neznam je vubec. Mas duvod se domnivat, ze budou mit ty acetabularni desticky, ktere ma podle MVDr. Bedrnika par veterin v CR?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TABBY: Co MVDr. Musil? Dříve býval v Čbrodě, ted je tuším jinde, ale býval to dobrý chirurg/ortoped a za slušné ceny.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Ahoj,

mame v peci mladeho kocoura, zrejme srazeneho autem, ktery ma polamanou panev. Podle informaci z veteriny jsou treba acetabularni desticky nejakeho pidirozmeru, ktery nemaji v Parniku (Cerny most). Na klinice v Ostasove (Liberec), kde delali nize uvedeny rentgen, nas rovnou poslali do Prahy. Nejnadejnejsi jablonecka veterina ma pididesticky, ale ne acetabularni.

Otazka teda zni, kde v Praze nam spravi kocoura za co nejmene penez (je to nalezenec). Pripadne kde v severnich ci strednich Cechach by toho byli schopni. Dik za info.

P. S. Kocour cura a po nekolika klistyrech se streva rozhybala natolik, ze i kadi.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Ranko, kamaradka ma Vetamedin 2.5mg a 5mg, vypadaj nenacate a pejsek bohuzel uz neni, expirace 6/2018 a 7/2018 - nejaky rozumny zpusob jak to zuzitkovat/komu by se hodilo a tak?
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    KUURA: nekteri psove si radi po vykoupani zasmradnou, kdyz mokri pobihaji pak na slunci. Zkus po okoupani psa dukladne vyfrotyrovat, vysusit a nechat doschnout spis ve stinu. A prubezne vycesavat srst, ona odumrela podsada taky udela svoje. Jestli nema problem s analkama, ci s tim, co psala Tapina nize, nekdy staci jen detail. Nez psa samponovat opakovane, tim bys mu mohla spis jen uskodit, teda jeho pokozce.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    KUURA: Jako rychlou pomoc na zapařování a smrady se dá použít octová voda, ale bez záruky, vet je lepší volba :)
    KUURA
    KUURA --- ---
    TAPINA: Asi pravda, tak hold to ted vydrzime a az se vratime, tak tam skocime :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KUURA: Začni tím veterinářem, ať nekoupíš super šampon za pětistovku a tam pak nedostaneš jinej za šest set :o) Ono to nějakou příčinu mít bude - kvasinky, bakterie, alergie... základ je zjistit důvod.
    KUURA
    KUURA --- ---
    Ahoj vsem milovnikum psu a vodnich radovanek s nimi. Mam problem, pes smrdi :D umyli jsme ho samponem, byl vonavej a vymazlenej no a pak se zase vykoupal v rece a zase zacal smrdet. Driv jsem ho po kazdem venkovnim plavani mydlit nemusela, ale ted mam trochu pocit, ze to asi bude nutnost. Asi mu vic jedou mazovy zlazy, nevim. K veterinari zajdem, az se vratime z dovoleny. O co mi ale jde - mate s tim nekdo zkusenosti? Plus si necham poradit nejaky super sampon, se kterym mate dobry zkusenosti.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Existuje dieta od Hillsu pro onkologické pacienty (tuším n/d, ale teď to nemám kde zkontrolovat). Ale jinak může asi s tímhle nádorem jíst cokoliv.
    KACULKA
    KACULKA --- ---
    MAGDALENA: diky! Pan doktor Hnizdo je sice na dovolene, ale mluvila jsem s recepci a poslala jsem jim email s rentgeny. Pan doktor mi odpovedel jeste ten samy vecer z dovolene, ze si nemysli, ze by to bylo urgentni (uf!), takze muzu vyckat do terminu 21.7. ktery jsme bookli na recepci. A jeste se zminil, ze s kolegou Duchkem nesouhlasi v pripade endoprotez ted - protoze ten pes jeste v 10ti mesicich nedorostl"", takze endoproteza prichazi v uvahu az za 2-3mesice...
    TAPINA: diky! Sportovni karieru urcite neplanujeme, na to jsem lina, ale rada bych, aby byl schopny chodit celodenni tury-prochazky, tak 20km trebas - a nejsem si uplne jista, jestli je to s resekci mozne (melo by, je lehky a sportovec, ale nic o tom nevim proste)
    HUDOUS_ML: urcite pocitam s tim, ze pokud se pujde do resekce, tak co nejdriv dornovku a nejaka rehabilitacni cviceni - a ze to budeme delat uz navzdy (ja pri sedavem zamestnani mivam zatuhla zada, vim jake to je)

Rekonvalescence je dalsi vec, o ktere si musim vsechno zjistit, tohle stendo je muj prvni pes, takze jsem ze vseho tak trochu vyjukana a co a jak delat po operaci jsem jeste negooglovala.
    Pribrani si myslim, u nej nehrozi, je to vyzle. Klec mam pujcenou, takze s nim rovnou zacnu procvicovat navyk, ze klec je nejvic super misto na svete, aby nemel tak velke trauma, az tam bude muset byt po operaci zavreny. (a to pravdepobone bude, oni ti strakaci jsou takovi prerostli jack-russlove tim temperamentem, zvlast stene)
    Kdyby mel nekdo nejake tipy jak s pooperacnimi stavy atd, budu vdecna!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam