• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Existuje dieta od Hillsu pro onkologické pacienty (tuším n/d, ale teď to nemám kde zkontrolovat). Ale jinak může asi s tímhle nádorem jíst cokoliv.
    KACULKA
    KACULKA --- ---
    MAGDALENA: diky! Pan doktor Hnizdo je sice na dovolene, ale mluvila jsem s recepci a poslala jsem jim email s rentgeny. Pan doktor mi odpovedel jeste ten samy vecer z dovolene, ze si nemysli, ze by to bylo urgentni (uf!), takze muzu vyckat do terminu 21.7. ktery jsme bookli na recepci. A jeste se zminil, ze s kolegou Duchkem nesouhlasi v pripade endoprotez ted - protoze ten pes jeste v 10ti mesicich nedorostl"", takze endoproteza prichazi v uvahu az za 2-3mesice...
    TAPINA: diky! Sportovni karieru urcite neplanujeme, na to jsem lina, ale rada bych, aby byl schopny chodit celodenni tury-prochazky, tak 20km trebas - a nejsem si uplne jista, jestli je to s resekci mozne (melo by, je lehky a sportovec, ale nic o tom nevim proste)
    HUDOUS_ML: urcite pocitam s tim, ze pokud se pujde do resekce, tak co nejdriv dornovku a nejaka rehabilitacni cviceni - a ze to budeme delat uz navzdy (ja pri sedavem zamestnani mivam zatuhla zada, vim jake to je)

Rekonvalescence je dalsi vec, o ktere si musim vsechno zjistit, tohle stendo je muj prvni pes, takze jsem ze vseho tak trochu vyjukana a co a jak delat po operaci jsem jeste negooglovala.
    Pribrani si myslim, u nej nehrozi, je to vyzle. Klec mam pujcenou, takze s nim rovnou zacnu procvicovat navyk, ze klec je nejvic super misto na svete, aby nemel tak velke trauma, az tam bude muset byt po operaci zavreny. (a to pravdepobone bude, oni ti strakaci jsou takovi prerostli jack-russlove tim temperamentem, zvlast stene)
    Kdyby mel nekdo nejake tipy jak s pooperacnimi stavy atd, budu vdecna!
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    TAPINA: ok ..

CAMELLA: ok, diky za konzultaci. (v lednu chteli mesic pockat, ze to nasazeni diety a leku spravi a pak udelaj zakrok, ale pres veskere snahy mu ten Cre leze temer linerane nahoru o cca 100 mesicne ...)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: V lednu to imho řešitelný bylo
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MRNOUS: Za konzultaci myslím "nic" nedáš. Ale ty hodnoty jsoublby a ta huba muže byt už z toho
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    CAMELLA: nas veterinar v Plzni zakrok nechce udelat, a to ani v lednu pri Cre 200 a vaze kocoura cca 6,5 kilo, kdy Zofi dostal do tech zubu zanet a otekla mu tlama (zaleceno antibiotiky), natoz potom ted pri Cre 550 a vaze ted jiz jenom 4,7 kg, kdy mu ta tlama natekla znovu (pet mesicu po prvnim pripadu) a zase jenom otok prorizli, aby odtekl hnis a pichli mu antibiotika. A neco na bolest nam vcera nechteli dat, ze pry by ho to zabilo.

Kocourovi je skoro 13 let a nize prikladam jeho posledni krevni testy - mam teda zkusit nekde jinde nejakeho jineho veterinare (treba vas:), jestli by nebyli schopni s tim neco delat?

TAPINA
    TAPINA --- ---
    MRNOUS: Existuje, ale většinou je to kontraindikované při poruchách ledvin.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    KACULKA: mám na dornovku klientku s šeltií po oboustranné resekci kyčelních kloubů a je to dost katastrofa. Hlavním problémem ale je to, že nechali psa v klidovém režimu po operaci příšerně ztloustnout. Čuba má přetížené předky, zablokované co se dá, ale zadní nohy má celkem v pohodě. Se svým psem bych šla taky do resekce, ale sakra bych si pohlídala rekonvalescenci. A taky bych začala s dornovkou hned po uzdravení.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MRNOUS: Spis revidovat zda opravdu není trhani možné, protože se v dnešní době celkem běžně i takoví pacosi resi. Ale jinak existuje analgeticky sirup, jen je nutno probrat jak ty ledviny
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    dotaz - existuje pro kocky neco proti bolesti? jako kdyz cloveka boli hlava nebo zuby, tak si vezme ibuprofen a je to :) (kocour stary ledvinar ma bolavy zuby ktere nelze vytvrhnout a kvuli zanetu zubu moc neji, a i kdyz chut k jidlu a k zivotu jeste ma, tak i kdyz to mas asi uz fakt za par, jestli neni neco proti bolesti cim mu ten sklonek zivota ztrochu odlehcit, at muze jeste jist a behat venku)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    u těch náhrad nás ale každej upozorňoval, že je šance tak 50%, že to tělo psa přijme..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já v tomhle až tak odborník taky nejsem, protože nedělám ortopedii, ale taky bych šla asi do resekce. Titanová náhrada je samozřejmě sázka na jistotu, to unese i stokilového člověka, který chodí vzpřímeně, po desítky let, takže není co řešit. O těch cementových moc nevím, co se týče výdrže a spolehlivosti, ale malý lehký pes by neměl mít zásadní problém s resekcí, pokud se s ním nepočítá na aktivní sportovní kariéru.
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    KACULKA: Mluvi hodne na rovinu. Ale vlastne je mily a ma rad zvirata :-) Nam ho doporucila veterinarka a skvela zkusenost. Zachranil Azre hybnost kolenniho kloubu (nevim jak to rict odborne a uz je to davno) kde ostatni by to jen "zacementovali" a pak i poradil co a jak s pateri u Berusky.
    KACULKA
    KACULKA --- ---
    FIFAJZ: diky. Striktni klidovy rezim prave drzime uz 2mesice, kdy zacal kulhat, on se totiz vubec netvaril, ze by si nekde neco poskodil, jen lehce kulhal, takze na prvni rentgen jsme se dostali az skoro za mesic (ti Strakaci maji posunuty prah bolesti, jak byli puvodne slechteni pro laboratorni ucely, jinak si neumim vysvetlit ze on se chova, jak kdyby se nechumelilo - jen je teda "klidnejsi", kdyz zaroven na tom novem rtg z minuleho i ja jasne vidim, ze je to cele uplne spatne..
    Obecne mi ani nejde o penize (holt nebudu kupovat auto, koupim psovi nohu), ale od toho Duchka jsem fakt skoro odchazela presvedcena, ze jakakoliv jina volba, nez operace s titanovymi nahradami za 80tis je nezodpovedne a vedome ublizeni toho neboheho tvora, ktery je na me odkazany... :)
    BODY_SUIT: diky
    VERCA_ZABA: & FIFAJZ: Dekuji! Musila zminovala uz moje chovatelka, a jak jsem prave vygooglila, a od r.2017 je v Brandyse.... Do toho Brodu jedu na doporuceni kolegyne, ktere tam operovali labradora kdyz byl male stene a jaksi mi prave doslo, ze urcite vychvalovala pana doktora Musila a ne to ucho, ke kteremu jsem se tam objednala :)
    MAGDALENA: diky! Zkusim, zavolam tam a uvidim jestli by mohl... ...koukam, ze to je Praha 6 - tak presne toho mi doporucoval muj trener, akorat jsem zapomnela jmeno, jen jsem si pamatovala Prahu 6 a ze je to pry trochu hulvat, ale je vybornej :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    FIFAJZ: je to možný, je fakt, že já tohle řešila cca dva, tři roky zpátky s ním, kdy jsme.uvazovali o léčbě kmenovými buňkami..
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    KACULKA: Zkus to jeste konzultovat u Hnizda v Animal Clinic, Praha
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    VERCA_ZABA: akorat Musil se v Ceskym Brode uz moc nevyskytuje? Hopsa hejsa, do Brandejsa...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KACULKA: názor nemam, jen jsem kyčle u mého psa řešila s Musilem právě z Českého Brodu a považuji ho za nejlepšího v oboru, Duchek nám taky rval totální endoprotézy obou kyčlí za cenu slušného ojeteho osobáku..
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    KACULKA: urcite se vyjadri Tapina s profi nazorem. Ja coby neodbornik a laik s mnoha zkusenostma bych volila resekci. Mas mlady a lehky zvire, o moznostech 2 a 3 bych neuvazovala. Kdyz je to dobre zoperovany, par tydnu striktne klidovyho rezimu (pakarna, ale vyplati se to) a pak postupnou zatez, zvire do budoucna osvalit a melo by to byt dobry. Zkusenosti s ortopedem operaterem mam vyborny, ale mimo Prahu.
    KACULKA
    KACULKA --- ---
    Operace kycle u psa - mate nekdo zkusenosti?
    Me 10ti mesicni stene Strakace (16.5kg, tak max 18kg v dospelosti) pred 2ma mesici blbe skocilo a podarilo se mu poskodit si tu hlavici steheni kosti vrustove zone tzn. po 2mesicich kulhani ma tu stehenni hlavici uz uplne donicenou, vznika tam nekroza atd. (rozdil od prvniho rentgenu pred mesicem a druheho pred tydnem je znatelny i pro uplneho laika). K tomu ma pry stredni dysplazii, coz pravdepodobne tomu zraneni vyrazne dopomohlo. Hlavice kazdopadne musi pryc. A jelikoz se to horsi, chtelo by to rychle, a vzhledem k prazdninam maji skoro vsude plno - k ortopedovi pres Strakace na Podebradskou (drive Kolma) jsem objednana az 13.7.

Ma otazka zni – ma nekdo zkusenosti s temito druhy operaci? Jak se to hoji, jak to pes snasi, pripadne zkusenosti s ortopedem operaterem.
    Moznosti jsou nasledujici:
    1 - u psu do cca 20-30kg se dela Resekce hlavice a krcku steheni kosti = misto toho naroste jakysi pakloub, obali si to svaly a slachami a psa uz nic neboli a vesele funguje dal - akorat chodi trosku divne a ma tu nohu kratsi, ale udajne jim to nijak nevadi a u lehkych a sportovnich psu, je udajne kvalita zivota temer jako kdyby mel zdravou kycel (kazdopadne ho nic neboli), bude vsak nutna prubezna dornovka, fyzioterapie a netusim jestli pes pak bude moct na celodenni vylety apod. - cena do 10ti tisic
    2 - endoproteza "cementova" - cca 30tis
    3 - endoproteza "titanova" - hogo fogo na miru vytesany kloub z USA - cena 80tis (Vet Centrum Stodulky)

Zatim mam jen jeden nazor z ortopedie Stodulky, kde mi pan doktor Duchek pochopiteln rval tu za 80tis, coz chapu, preci jen je to byznys, ale nejak nejsem presvedcena, ze je to nutne pro meho psa to nejlepsi (a ani se mi nezda jeho vyrok, "50% cementovych endoprotez se do 2let vydroli")
    V patek jedu na chirurgii do Ceskeho Brodu, tak budu mit druhy nazor, ale neni nad prime zkusenosti…
    Diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam