• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: tak doufám že to není nic tragického za poslední 2 roky nyla dohromady moje fenka přes 5 měsíců ve Španělsku a měsíc Ve Slovinsku, Itálii, Chorvatsku...
    Z běžných léků používám pouze tabletky na odčervení (cca jednou za 6-12 měsíců). Obojek Foresto a jinak běžné očkování.

Co nás čeká ve Skandinávii mám se taky něčeho obávat?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No, spoty se vyplavujou i častým máčením ve vodě. Šamponem se vymyjí tak, že tam za dvojí šampónování není nic, ale koupáním v čisté vodě taky - třeba tak, že po deseti vykoupáních je tam půlka účinné látky. V současnosti bych řešila srdeční červy tabletama, ať se pes může koupat bez omezení.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: A jinak koupat znamená samponovat, do vody muže, pokud ho tam nepustis hodinu po aplikaci
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: Všude na jih od ČR jsou srdeční červi, plus někde můžou byt i leishmania
    CUKI
    CUKI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Ve Slovinsku je nějaká vážná hrozba něčeho co tu není? Už mě letos v zimě strašili něčím místní ve Španělsku, ale nikde jsem se o ničem nedočetl...
    TARGI
    TARGI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS:ja loni plasila a nakonec mi vet rekl, ze staci jedna aplikace cca +- tyden dopredu a ten tyden nekoupat a nic vic.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Prosim prosim.. za mesic jedeme do Slovinska, aplikovala jsem vcera Advocate kvuli srdecnim cervum. Koukam do pribalaku a ze by se mezi aplikacemi nemel pes moc koupat.. No, v patek na tyden odjizdime na chatu k lomu, kde je pes minimalne petkrat denne ve vode a plave. Jak moc voda opravdu vadi? jako kdyztak ho holt koupat nenecham, lepsi smutnej pes nez pes s cervama..
    CUKI
    CUKI --- ---
    Potřeboval bych urgentně radu. Máme 2 malé andulky je jim něco málo přes 20dní a zjistili jsem teď u nich, že mají rozsedlé nožičky. Podle nějakého návodu jsme je na noc zkusili pomocí lékařské izolepy dát k sobě, což všude doporučují, ale nějaká pořádná fotka s popisem nikde. Nemáte někdo zkušenost? Nerad bych je nechal chudinky utratit, což jsem se dočetl že je jinak pravděpodobně čeká :-(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TABBY: kdyby bylo potřeba, ozvi se.
    A držím palce, aby to šlo levněji a dobře.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAR_TINA: Dik. Nicmene zitra vezeme kocoura k MVDr. Osmerovi na veterinarni kliniku iVet. Jako jediny z veterinaru, se kterymi jsem zatim mluvila, ty drahe acetabularni desticky ma, ale tvrdi, ze na spraveni kocoura nejsou nezbytne (a investice do nich je nerozumna). Tak jsem zvedava, co vymysli...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TABBY: můžu se ti zeptat na veterině Maradovi u nás (Mělník), mám dojem, že marada je specilista na pohybový aparát, sice zejména psů, ale za pokus to stojí.
    Levní nejsou, možná mají lepší cenu pro útulky.
    TABBY
    TABBY --- ---
    BODY_SUIT: Neznam je vubec. Mas duvod se domnivat, ze budou mit ty acetabularni desticky, ktere ma podle MVDr. Bedrnika par veterin v CR?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TABBY: Co MVDr. Musil? Dříve býval v Čbrodě, ted je tuším jinde, ale býval to dobrý chirurg/ortoped a za slušné ceny.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Ahoj,

mame v peci mladeho kocoura, zrejme srazeneho autem, ktery ma polamanou panev. Podle informaci z veteriny jsou treba acetabularni desticky nejakeho pidirozmeru, ktery nemaji v Parniku (Cerny most). Na klinice v Ostasove (Liberec), kde delali nize uvedeny rentgen, nas rovnou poslali do Prahy. Nejnadejnejsi jablonecka veterina ma pididesticky, ale ne acetabularni.

Otazka teda zni, kde v Praze nam spravi kocoura za co nejmene penez (je to nalezenec). Pripadne kde v severnich ci strednich Cechach by toho byli schopni. Dik za info.

P. S. Kocour cura a po nekolika klistyrech se streva rozhybala natolik, ze i kadi.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Ranko, kamaradka ma Vetamedin 2.5mg a 5mg, vypadaj nenacate a pejsek bohuzel uz neni, expirace 6/2018 a 7/2018 - nejaky rozumny zpusob jak to zuzitkovat/komu by se hodilo a tak?
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    KUURA: nekteri psove si radi po vykoupani zasmradnou, kdyz mokri pobihaji pak na slunci. Zkus po okoupani psa dukladne vyfrotyrovat, vysusit a nechat doschnout spis ve stinu. A prubezne vycesavat srst, ona odumrela podsada taky udela svoje. Jestli nema problem s analkama, ci s tim, co psala Tapina nize, nekdy staci jen detail. Nez psa samponovat opakovane, tim bys mu mohla spis jen uskodit, teda jeho pokozce.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    KUURA: Jako rychlou pomoc na zapařování a smrady se dá použít octová voda, ale bez záruky, vet je lepší volba :)
    KUURA
    KUURA --- ---
    TAPINA: Asi pravda, tak hold to ted vydrzime a az se vratime, tak tam skocime :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KUURA: Začni tím veterinářem, ať nekoupíš super šampon za pětistovku a tam pak nedostaneš jinej za šest set :o) Ono to nějakou příčinu mít bude - kvasinky, bakterie, alergie... základ je zjistit důvod.
    KUURA
    KUURA --- ---
    Ahoj vsem milovnikum psu a vodnich radovanek s nimi. Mam problem, pes smrdi :D umyli jsme ho samponem, byl vonavej a vymazlenej no a pak se zase vykoupal v rece a zase zacal smrdet. Driv jsem ho po kazdem venkovnim plavani mydlit nemusela, ale ted mam trochu pocit, ze to asi bude nutnost. Asi mu vic jedou mazovy zlazy, nevim. K veterinari zajdem, az se vratime z dovoleny. O co mi ale jde - mate s tim nekdo zkusenosti? Plus si necham poradit nejaky super sampon, se kterym mate dobry zkusenosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam