• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CAMELLA: mrknu na to doma, dekuju :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Já bych v klidu byla, přečti si oficiální detaily u advocate na uskvbl - konkrétně odstavec farmakokinetika
    CUKI
    CUKI --- ---
    TARGI: Takže to tam doteď nebyla a teď se výskyt zvýšil?
    Kde získám aktuální informace pro jednotlivé země?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: No, asi jo. Možná jsem ke spotům přehnaně skeptická :o)
    TARGI
    TARGI --- ---
    CUKI: jednoduche, neni to aktualni :) tvuj odkaz :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    TARGI: njn a tak si vyber: http://www.cestovanisepsem.cz/evropska-unie/spanelsko
    na těch samejch stránkách v informacích o konkrétní zemi nic není.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CAMELLA: Takze muzu byt v klidu? Jako prinejhorsim ho muzu nekoupat, ale bude vedro a bude smutnej, protoze to miluje.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Tam je to v kontextu dirofilarii to samé, moxidectin se naváže do plasmy, vymyva se imidacloprid proti blecham, který je jen v kůži.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CUKI: V minulem roce v mem okoli vim o uhynu..
    CUKI
    CUKI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: často ty rizikový místa bývaj sice po mnoha zemích, ale třeba jen v určitých malých lokalitách a jen v určitém čase.
    Nevím jak mám rozumět třeba těm 15°C. To tam v zimě bývá ve dne i víc, ale v noci je zpravidla pod nulou a nebo k nule.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: To s tebou souhlasim, proto jsem psal. Jaká je šance napadení toho psa? Taky nezavřeš své dítě doma, jen proto že je riziko, že ho venku přejede auto. Nikdy jsem o takovém případu zatím neslyšel. Ale těch přejetejch je denně několik desítek.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CUKI: nerada cpu do psa chemii, ale lepsi chemickej pes nez mrtvej pes.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: No a v pripade, ze uz ten Advocate dostal (vcera) tak bys podnikla co? Idealne, aby byl osetreny, a zaroven se mohl koupat. Da se to jeste nejak poresit?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CAMELLA: Advocate, konkretne.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: To nás tenkrát varovali před něčím ještě dalším. Co je jen v tom Španělsku. O tomhle slyším poprvé. Jinak zde píšou, že se vyskytuje na jihu ne jak je nebezpečná (tedy jaká je šance, že se s tím setkáš). Navíc mi tam jezdíme v zimě.
    Přiznám se, že nejsem příznivec všemožného očkování a absolutní ochrany sajrajty které ti zhuntují tělo víc než sama nemoc. Třeba proti Malárii jsem vyloženě odmítl cokoli podnikat a udělal bych to po zkušenostech znovu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: Po pravdě si dovolím nesouhlasit, pokud se bavíme o spotech typu stronghold. Vzhledem k mechanismu působení (vstrebani do krve a navázáni do plasmy, kde měsíc vydrží) je to imho opravdu bezpecne, když to není hned par hodin/dni po aplikaci. Něco jiného jsou samozřejmě spoty, které se nevstrebavaji do krve a zůstávají v kožním mazu
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: Je to dost tragické, jsou to červi v srdci, jet s neosetrenym psem je dost nezodpovědné. Tak pro priste.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: tak doufám že to není nic tragického za poslední 2 roky nyla dohromady moje fenka přes 5 měsíců ve Španělsku a měsíc Ve Slovinsku, Itálii, Chorvatsku...
    Z běžných léků používám pouze tabletky na odčervení (cca jednou za 6-12 měsíců). Obojek Foresto a jinak běžné očkování.

Co nás čeká ve Skandinávii mám se taky něčeho obávat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam