• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Tedy to chápu tak že tam ty živočichové žijou celý rok. Jediný způsob je přes ten hmyz. Který tam ale v zimě moc není.
    Tedy větší problém byl letní cesta do Slovinska, kde jsme to podcenili.

Ale otázka stále platná, kde se dají nějak smysluplně získat informace o rizicích navštěvovaných zemích pro naše mazlíčky?
    Když to v odkazu tedy není aktuální?
    Je něco takového? V září plánujem Skandinávii...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Ono nejde o aktuální teplotu, ale o dlouhodobé klima, ve kterém buď žijou nebo nežijou ty které druhy živočichů. Každopádně je to parazit přenášený hmyzem, takže riziko hrozí v období, kdy hmyz není zazimovaný.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: To jsem se tam dočetl, ale jak je velké to riziko moc ne. Hlavně jak je velké v zimě. Těch 15°C je potřeba trvale nebo stačí aby se přes den na chvíli ta teplota nad to vyšplhala?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Ony se exotické parazitózy pozvolna sunou až k našim hranicím, jak se otepluje.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: Hele každy ma něco oblíbeného, třeba zase na veterine, kde jsem dělala já, jely skoro výhradně spoty, tablety jen u specifických případu nebo na vyslovene vyžádání majitelů :). Ale to vymývání jsme kdysi řešili a dle te farmakokinetiky to je imho jasne :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CAMELLA: mrknu na to doma, dekuju :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Já bych v klidu byla, přečti si oficiální detaily u advocate na uskvbl - konkrétně odstavec farmakokinetika
    CUKI
    CUKI --- ---
    TARGI: Takže to tam doteď nebyla a teď se výskyt zvýšil?
    Kde získám aktuální informace pro jednotlivé země?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: No, asi jo. Možná jsem ke spotům přehnaně skeptická :o)
    TARGI
    TARGI --- ---
    CUKI: jednoduche, neni to aktualni :) tvuj odkaz :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    TARGI: njn a tak si vyber: http://www.cestovanisepsem.cz/evropska-unie/spanelsko
    na těch samejch stránkách v informacích o konkrétní zemi nic není.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CAMELLA: Takze muzu byt v klidu? Jako prinejhorsim ho muzu nekoupat, ale bude vedro a bude smutnej, protoze to miluje.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Tam je to v kontextu dirofilarii to samé, moxidectin se naváže do plasmy, vymyva se imidacloprid proti blecham, který je jen v kůži.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CUKI: V minulem roce v mem okoli vim o uhynu..
    CUKI
    CUKI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: často ty rizikový místa bývaj sice po mnoha zemích, ale třeba jen v určitých malých lokalitách a jen v určitém čase.
    Nevím jak mám rozumět třeba těm 15°C. To tam v zimě bývá ve dne i víc, ale v noci je zpravidla pod nulou a nebo k nule.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: To s tebou souhlasim, proto jsem psal. Jaká je šance napadení toho psa? Taky nezavřeš své dítě doma, jen proto že je riziko, že ho venku přejede auto. Nikdy jsem o takovém případu zatím neslyšel. Ale těch přejetejch je denně několik desítek.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CUKI: nerada cpu do psa chemii, ale lepsi chemickej pes nez mrtvej pes.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: No a v pripade, ze uz ten Advocate dostal (vcera) tak bys podnikla co? Idealne, aby byl osetreny, a zaroven se mohl koupat. Da se to jeste nejak poresit?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CAMELLA: Advocate, konkretne.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: To nás tenkrát varovali před něčím ještě dalším. Co je jen v tom Španělsku. O tomhle slyším poprvé. Jinak zde píšou, že se vyskytuje na jihu ne jak je nebezpečná (tedy jaká je šance, že se s tím setkáš). Navíc mi tam jezdíme v zimě.
    Přiznám se, že nejsem příznivec všemožného očkování a absolutní ochrany sajrajty které ti zhuntují tělo víc než sama nemoc. Třeba proti Malárii jsem vyloženě odmítl cokoli podnikat a udělal bych to po zkušenostech znovu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam