• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ISCH
    ISCH --- ---
    Tak bohuzel vse bylo nejspis priznakem neceho horsiho, dneska rano Kora umrela.

Chvili jsem uvazovala ji nechat poslat do Brna na pitvu kvuli pricine, ale pak jsem se rozhodla ji pochovat.

Dekuju vsem za rady, hlavne Tapine v poste.
    TARGI
    TARGI --- ---
    HUDOUS_ML: aha, vida, no já se k ni chystám až B dohárá.... :-)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TARGI: Peťa už je zpátky v Praze ;)
    TARGI
    TARGI --- ---
    HUDOUS_ML: souhlas, ale dle fb teď není asi v ČR... Nicméně i já k ní teď chodím s Baz a to co s ní udělala byl malej zázrak. Přestala se hrbit, zmizela ji boule na boku a k tomu mi z ní udělala chováním štěně... Prostě jí odešly bolesti a stuhlost a ona zas ožila.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    ISCH: tak doporucuju tu Petru. Jedna z mala terapeutek, ktere bych svěřila vlastního psa. No, taky jsem ji svěřila vlastni mámu :D
    ISCH
    ISCH --- ---
    WESSNA: Zapomenula jsem zminit, ze Praha.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    ISCH: Mám skvělé zkušenosti s Nellou Semeckou (chodím k ní já i psi), tenhle týden je ve Dvoře Královém a po domluvě tam masíruje ;)
    ISCH
    ISCH --- ---
    HUDOUS_ML: Rentgen dodam.
    Dneska jsme byli na veterine, varianty byly bud ze ji je zle, nebo zada.
    Stacilo misku zvednout ze zeme a hle... :(
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    ISCH: Praha? Petra Bartoňková nebo myslím i její ségra, Šárka Seemanová. Ale bez RTG tě nevezme se zády nikdo, kdo za něco stojí
    ISCH
    ISCH --- ---
    AKUTNE hledam nekoho na dornovku, kdo by mel volno co nejdriv.
    Vypnutost a ztuhlost psa bohuzel nesouvisela s teplem ani kaslem, ale s bolavejma zadama.
    ISCH
    ISCH --- ---
    KACULKA: Dopadla jsem dost podobně. Kora je k tomu vypnutá z vedra, takže si klidovej režim nasadila sama :D
    KACULKA
    KACULKA --- ---
    ISCH: Alfons taky chytil kašlíček - v pátek pozdě večer se náhle začal dávit, s každým záchvatem v intervalu 3-5ti minut vykašlal trochu slin (které rovnou slízal). Hlad jsem vyloučila, nevolnost taky, protože odpoledne jedl a měl pamlsky a nic z toho ven nešlo. I tak dostal něco na uklidnění žaludku, což mělo nulový efekt. Protože pil a místy si chtěl i hrát s pískací hračkou a protože jsem slyšela, že při kašlíčku to vypadá jako by se dávili/dusili - a protože to vypadalo, že ho nic nebolí, že ho jen štve, že nemůže spát, nechali jsme návštěvu pohotovosti na sobotní ráno.
    Sotva jsme vyšli z bytu, puberťák už ani nechrchlnul, jelikož venko bylo ten den dost vlhko, takže ho to evidentně nedráždilo už...
    V ordinaci z donucení teda trošku zakašlal (vet přiložila jen ruku na krk/dýchací trubici), naměřili lehce zvýšenou teplotu a navrhli antibiotika.
    Jala jsem se polemizovat, jestli jsou antibiotika nutná, bylo mi řečeno, že to je případ od případu, tak 50/50 kdy se ti psi vyléčí samoléčbou. Rozhodla jsem se tedy pro samoléčbu během víkendu s tím, že pokud by to nepřešlo, zajdu v pondělí pro ta antibiotika.
    Koupila jsem Jitrocelový sirup s vitamínem C a Mucosolvan sirup a vyprala a rozvěsila spoustu prádla, aby bylo doma vlhko + jsem nechala na plotne na mírném ohni vodu s heřmánkem a eukalyptem, aby se miláčkovi hezky dýchalo (to kdyby mi někdo tvrdil, že budu dělat kvůli čoklovi, nevěřila bych :) A klidový režim samozřejmě. Zabralo to.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: dekuju :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: S klidným srdcem bych ho nedoporučila, nejsem si jistá, jestli je psy snášený bez problémů a už vůbec ne dávkováním. Tam je účinná látka, která v ničem veterinárním není.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: svyho casu mi doporucili na vet normalne lidsky Stoptussin, co si o tom myslis?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ISCH: neplest si psincovy kasel s psinkou ;)
    ISCH
    ISCH --- ---
    TAPINA: Merde.

Kazdopadne dik, jeste se trochu dospim a vyrazime.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ISCH: Část ho tam je, ale ta důležitější část ne. Ta se dá doočkovat extra a v současnosti to doporučuju, protože co se nevyrábí Atussin, tak je ta léčba kombinace mírné podpory a čekání, až to přejde.
    TARGI
    TARGI --- ---
    ISCH: neni
    ISCH
    ISCH --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Ja furt ziju v predstave, ze to je snad v "zakladnim" balicku ockovani, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam