• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ANEZ
    ANEZ --- ---
    Ahoj,
    chtela jsem se zeptat, jestli nekdo z vas nema tip na nejaky skvely veterinare/veterinarni kliniky. Memu psovi roste uz potreti boule na stejnem miste na boku, uz mela dve revize, jedna trvala dve hodiny. Nevedi co to muze bejt, nebylo v tom zhoubne bujeni, nic na rentgenu a krev taky v poradku. Predpokladali, ze to je bud reakce na ockovani nebo reakce na cizi teleleso. Ale cizi teleso nenasli, operovali ji v kvetnu dve hodiny a rikali, ze pokud se to vrati a jestli vubec, tak nejdriv za rok mozna dva, ale uplynulo jen par mesicu a uz ji to roste zas. Takze proto se snazim vyzjistit nejakou alternativu, poradit se s jinym veterinarem.
    Dekuju za nejake kontakty/ reference.
    HUZBA
    HUZBA --- ---
    TAPINA: ah, ok, rozumim, dekuju.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUZBA: No ono ani potom, rozpouštěcí dieta nezabere do druhého dne. Někdy pomůžou ty antibiotika, když odejde zánět a splaskne otok sliznice, ale jestli tam bude mechanická ucpávka, tak se nic než katetrizace dělat nedá.
    HUZBA
    HUZBA --- ---
    TAPINA: ok a je teda pravda ze dokud neni jasny jakej typ tech sutru to je, tak mu nemuzu nijak pomoct? je to desny, silene se bojim ze se ucpe, jsem v US, tady by me to mechanicky zpruchodneni mocovejch cest asi zruinovalo :(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUZBA: Většina se dá určit už rovnou pod tím mikroskopem, ale pokud je potřeba to někam poslat, tak to holt trvá.
    HUZBA
    HUZBA --- ---
    Ahoj, prosim, je normalni cekat na vysledky testu moci 5 dni? (kocour tam ma krystalky, videli je hned pod mikroskopem, ted zjistujou jakej typ to je)
    na vet sme byli pred dvema dny. to jeste mocil v pohode, jen se porad olizoval a mrucel. dostal atb na pripadnou infekci.
    vcera vecer uz zacal chodit na zachod kazdou chvili a vzdycky jen par kapicek.
    dneska rano normalne zral a nijak nenarikal, ale ja jsem nervozni a cekam az mi vet zavola zpatky. jen si chci overit jestli to fakt trva tak dlouho a nemuzu pro nej zatim nic udelat?
    dostava konzervy, ale teda jen nejaky vobyc. vodu ma, pije. 5 let, kastrat.
    dik moc
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Dochází mi Imunnovet. Pls, dělají tedy to samé pod jinym názvem, a nebo už se nevyplatí jej kupovat?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PEPSSI: Nevím o tom, že by byla nějaká speciální veterinární verze, a ten lidský koupíš kdekoliv.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    chtěla bych se zeptat, doktorka mojí kočce doporučila na podporu zdravých dásní koenzym Q10. Nevíte, jestli se dá někde koupit volně nebo je nutné ho objednat přes veterináře?
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: děkuji
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Nejdřív na 14 dní po dobrání.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    prosím o radu jak dlouho po dobrání ATB (po kastraci feny) je možné očkovat proti vzteklině? Jedná se o zachráněnou fenu, takže očkování je zřejmě úplně první v životě. Díky.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: ok, diky moc. :) Vet zminoval i betadine cipky dat preventivne po dalsim harani. Tak podumam a budu se muset zase nejak rozhodnout, jak ja tohle nesnasim, rozhodovat za nemyho tvora...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: To sice může, ale pak už by se podle mě nemusely nasazovat pokaždé antibiotika, pokud by nehrozilo ohrožení života, tak by mohly stačit výplachy. Obvykle ale sliznice vagíny po kastraci přestane vykazovat jakoukoli činnost a ty bakterie se tam zpravidla beztak dostávají olizováním během hárání.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: rozumim, jak to myslis - sama proti kastracim nic nemam. Jen bych se nerada dockala toho, ze fenu vykastruju a ona si bude vesele "vaginitit" (strasny slovo :D) i posleze, coz se stat muze, jak mi bylo receno...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Na obalu je to napsané, holt se to nesmí kupovat na e-shopech. Tam to mají levnější, ale trefíš se na pátý pokus :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: ono taky dopátrat se složení těch přípravků není snadné.

Zatím nám fungují obojky foresto a to v linii každá kočka, která chodí ven sama nebo bydlí venku, domácí kočky obojky nemají. Každý měsíc protibleší tableta, po které se 1/3 koček zesere a která stojí balík, nebylo radostné řešení.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: Podle mě je vážnou indikací pro kastraci už fakt, že fena není chovná. Ty potíže nejrůznějšího typu mají ve vyšším věku až na vyjímky všechny.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: a je vaginitida opravdu tak vaznou indikaci pro kastraci, kdyz pises ze pyometra vzniknou "muze", ne ze urcite vznikne? Kdyz fena jinak zadny problemy s haranim nemela a nema, zadny falesky, nic... Ja se ptala na klinice, bylo mi receno, ze vaginitidu muze chytit i coby vykastrovana, tak nevim, abych ji nekuchala zbytecne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: Vykastrovat? :o) Kde jsou sklony k vaginitidám, tam může dřív nebo později vzniknout i pyometra, je to jen otázka průchodu infekce pootevřeným krčkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam