• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    AKNAMOR
    AKNAMOR --- ---
    VERCA_ZABA: nesmrdí to vůbec
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    AKNAMOR: smrdí to nejak? svrab zapáchá
    AKNAMOR
    AKNAMOR --- ---
    REK11: no to snad ne.. a teď mi máma napsala, že dřív se to kotě drbalo, ale už to nedělá. Se zblázním, já bych nikomu kočku na hlídání nedala, kdybych si nebyla jistá, že je zdravá
    REK11
    REK11 --- ---
    AKNAMOR: to normálně vypadá jako ušní svrab....
    AKNAMOR
    AKNAMOR --- ---
    Kocour začal klopit uši, jak kdyby se něčeho bál, našla jsem mu v nich tohle
    Co to může být? Asi ho to i svědí, má to i rozdrápaný do krve. Na veterinu se dostanu asi nejdřív ve středu, ale určitě s ním chci jít. Hlídali jsme mámě týden její nový kotě, teď je týden pryč, nemůže to být od něj (dost spolu blbli)? Druhá kočka, která si ho vůbec k sobě nepustila, je v pohodě (moc se nekámoší ani s tím naším)...
    Díky

VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    HYSTERIA: to urcite..:/ a jak rikas, zima bude hodne blbá. ale treba se na nej usmeje štěstí a najde nějakýho línějšiho panička:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANEZ: Super, pak dej vědět výsledky, to by mě docela zajímalo.
    ANEZ
    ANEZ --- ---
    TAPINA: Ahoj, tak jsem byla vcera u sveho veterinare, sam zacal o panu Rybnickovi mluvit a dneska mu bude volat a resit jak dal postupovat. Dekuju moc za rady
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    HYSTERIA: to jo :( držím palce s hledáním dočasky nebo nového domova, už to na mě na fb vyskočilo minimálně pětkrát dneska
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HUDOUS_ML: no zima v kotci na tohle bude průser jak hrom..
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    HYSTERIA: lepší kyčle, než mícha. Akorát se i s touhle diagnózou pracuje výrazně líp doma, než v útulku :/
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    VERCA_ZABA: to jo, akorát mu to výrazně snižuje šanci na dožití jinde než v útulku no...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    HYSTERIA: chudak.. ale i s tim se dá žít:)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HYSTERIA: tak feedback: obě nohy DKK 4 stupeň.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HUDOUS_ML: jasný, obávám se, že to bude podobné. Ale aspoň jsme se tedy rovnou objednali na kliniku, kde je kdyžtak "vše v jednom". Jelikož je to útulkový pes a tady v okolí je to s těma veterinářema trochu na štíru, tak nám to aspoň pomohlo v rozhodování, kam naplánovat cestu...
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    HYSTERIA: zrovna jsem toto řešila u dočasky. "Normální" veterinář nás odeslal na neurologii s tím, že je to stoprocentně neurologický problém. Neurolog nás odeslal na ortopedii s tím, že je to v kyčlích a ještě si Taru natáčel na kongres o tom, jak rozeznat neurologické příznaky od ne-neurologických. Začala bych kyčlemi a pak postupovala k větším složitostem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HYSTERIA: I to může být od artrózy. Tyhle věci je těžké odlišit, mohla bych vyprávět, jak se moje máti pár let neúspěšně léčila s vyhřezlou plotýnkou, než se zjistilo, že problém je artróza v kyčli :o) Takže prostě prověřit všechno, ale začala bych kyčlema, pokud tam bude důvod k bolesti, tak utlumit bolest a pak se uvidí, které příznaky budou přetrvávat.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    TAPINA: me se tam nelíbí to motani a padání :( vypadalo to chvíli jak nábeh na nějaký záchvat :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HYSTERIA: Nejlíp vyloučit obojí, on někdy bývá i kombinovaný problém. Rentgenem kyčlí bych začala.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Kam pokračovat? Máte zkušenost?
    Hledat ortopeda (problémy s nohama), nebo spíš hledat neurologickou příčinu?

Mex - 20.9.2017
    https://www.youtube.com/watch?v=wK9-G63aM_Q&feature=youtu.be
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam