Máme kocoura Gandýska (v červnu mu bylo 15 let) se selháním ledvin, vet. mu moc nadějí už nedávala (v létě kapačky na několik dní, doteď krmenej dietním žrádlem). Odmítá poslední dny jíst, dneska už odmítá i pít, max. párkrát olízl vodu ve vaně. Nedotkne se ani vody s mlékem, ani vývaru. Teď se prý doplazil do koupelny a vlezl do vany (kde se v poslední době cítí dobře, asi bezpečně). Skoro nic nepije, ale pořád močí (čirá moč, kolikrát ani nedojde na záchod a pomočí se tam, kde zrovna je). Stolici má částečně tuhou a průjmovou (to se zatím vždycky na záchod doplazil, ale od pondělka vůbec nebyl, protože nic nežere). Je dost apatický. Sem tam akorát slabě mňoukne během dne, tak za ním máma jde a je s ním, aby nebyl sám. Snaží se do něj dostat vodu, ale zatne a odvrací se.
Blbý totiž je, že zítra mamka nastupuje do nemocnice na operaci, kterou nemůže odkládat. Domluvila se s rodinou a pár známýma, že se tam každý den někdo příjde na něj podívat, ale jinak tam bude sám. Já sama bych se tam dostala až zítra večer nejdřív, jestli mi dá šéf vůbec dovolenou na pátek. Takhle se najednou zhoršil v posledních dnech, ani mi o tom prý nechtěla říkat, abych si nedělala starosti. Víme, že už je na sklonku života, ale dá se mu to nějak ještě ulehčit? Myslíte, že má nějaké bolesti?