• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: V tomhle místě nejpravděpodobněji blechy.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    kocour ma ocas plnej malych stroupku - suche, nekrvaci. jsou jich tam desítky. Evidentně ho to nesvedi ani nebolí, ocas si nekouše. Jinak je v poradku, chování beze změn.
    Co by to mohlo byt? Mame jit za 14 dni na očkování, tak jestli by to mohla být prkotina a nebo jet jeste tenhle tyden..
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ZVIRATKO: mno tak vidíš :-D já jsem holt přehnaně starostlivá :-p
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    BESTIEVSAMETE: uz jsem to vyresil, nasel jsem vhodny klesticky a slo to samo, vcera jsem mel pocit ze to nepujde ale nakonec v pohode... :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ZVIRATKO: já bych teda rozhodně šla k vetovi... ;)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nejaky tip jak na zarostly drapek u kocicky? vsimnul jsem si toho vcera, nevim jeslti ji trapit a tahat k veterinari nebo ten drapek nejak prestrihnout. Klestickama se tam moc nedostanu a nevim jestli to necim pizlat...
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: moc dekuju, jsi zlata
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Lze na počkání.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: jeste ho teda pohledam, ale moc sanci tomu nedavam je fakt blba :/
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: dekuju, to je jasne, to urcite, zajela bych k nasemu, a prosimte jak dlouho to cca trva? Lze to na pockani, nebo je na to nejaka delsi lhuta?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Akorát se teda při tom starý pas zneplatní, takže kdyby se pak náhodou našel, může vznikat chaos.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Duplikát se vystavit dá, s přepisem očkování je to složitější. Musí to udělat ten veterinář, který psa očkoval posledně a má u sebe záznamy o tom, že pes už byl v té době čipovaný.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TARGI: určitě se dá :).
    TARGI
    TARGI --- ---
    Otázka hlavně asi na TAPINA dá se vystavit duplikat pet pasu? Nebo se to musí všechno preockovat? Ještě týden zpět jsem ho měla, kontrolovala jsem ho a teď ho nemůžu najít :/ A chceme jet na dovolenou :( Asi máme smůlu, co?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARI: Udělali jste to nejlepší rozhodnutí, co jste mohli, upřímnou...
    MARI
    MARI --- ---
    Tak Gandýsek už to má za sebou.
    Děkuji aspoň za pomoc s rozhodnutím...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARI: Tady fakt není co řešit. Po takové zásadní změně domácích podmínek, jako že někdo někam odejde, by se tak jako tak prudce zhoršil během hodin až dní, a navíc by umíral s vědomím, že ho na konci všichni opustili.
    MARI
    MARI --- ---
    CAMELLA: Toho jsem se bála. :( Zavolala jsem mamce, ať s ním před odchodem s bráchou zajdou k vet. Achjo :'(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARI: Pravděpodobně je v terminalnim stadiu, kdy je otráven splodinami vlastního organismu. Muže to trvat jeste par mučivych dní, nakonec bude mít obrovské křeče. Samozřejmě, ze je mu velmi zle a ze ho to bolí. Navíc bude sám. To si fakt nezaslouží, dojdi s ním na veterinu a zkraťte mu to, prosím...
    MARI
    MARI --- ---
    Máme kocoura Gandýska (v červnu mu bylo 15 let) se selháním ledvin, vet. mu moc nadějí už nedávala (v létě kapačky na několik dní, doteď krmenej dietním žrádlem). Odmítá poslední dny jíst, dneska už odmítá i pít, max. párkrát olízl vodu ve vaně. Nedotkne se ani vody s mlékem, ani vývaru. Teď se prý doplazil do koupelny a vlezl do vany (kde se v poslední době cítí dobře, asi bezpečně). Skoro nic nepije, ale pořád močí (čirá moč, kolikrát ani nedojde na záchod a pomočí se tam, kde zrovna je). Stolici má částečně tuhou a průjmovou (to se zatím vždycky na záchod doplazil, ale od pondělka vůbec nebyl, protože nic nežere). Je dost apatický. Sem tam akorát slabě mňoukne během dne, tak za ním máma jde a je s ním, aby nebyl sám. Snaží se do něj dostat vodu, ale zatne a odvrací se.
    Blbý totiž je, že zítra mamka nastupuje do nemocnice na operaci, kterou nemůže odkládat. Domluvila se s rodinou a pár známýma, že se tam každý den někdo příjde na něj podívat, ale jinak tam bude sám. Já sama bych se tam dostala až zítra večer nejdřív, jestli mi dá šéf vůbec dovolenou na pátek. Takhle se najednou zhoršil v posledních dnech, ani mi o tom prý nechtěla říkat, abych si nedělala starosti. Víme, že už je na sklonku života, ale dá se mu to nějak ještě ulehčit? Myslíte, že má nějaké bolesti?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KACULKA: přeji, at Alfons (krásné jméno) lítá jako ďas co nejdřív. A moc děkuju za report.

S tím, co píšeš, docela souhlasím. Arnoštovi v roce diagnostikovali ve Vetcentru DKK 4 na obou kyčlích. Dr. Musálek tehdy řekl, že takhle hnusný kyčle dlouho neviděl a že pes v 5 až 6 letech přestane chodit uplně. a jediné východisko dle něj byla totální endoprotéza obou kyčlí, v té době mi řekl cenu cca 80k za obě.... nechala jsem to být a cca před 3 lety jsem se začala zajímat o léčbu kmenovými buňkami, konzultováno s Dr. Musilem, bohužel, s těma hnusnýma kyčlema by to bylo tak 50/50, takže jsme od léčby taky upustili. Arnoštovi ted bude 8 a je sice takovej povaleč, ale za klackem nebo za fenou je schopnej pořád běhat:)

a k Dr. Hnízdovi, dřív jsem na Bílou horu chodila taky a Dr. Hnízdo byl vždycky takovej od rány. sice kapacita, ale nějaká jako empatie nebo trochu šetrný sdělení, to mu moc nejde:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam