• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    TAPINA: Parazity klidně mít může, protože jsem teď hledala, kdy se naposledy odčervovalo.. a je to dlouho.
    Pomohlo by odčervit teď, nebo byc jí tím mohla spíš ublížit (kdyby to bylo něco jiného)?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIGHTFURY: Nebude to asi nic akutního, co by se mělo řešit okamžitě, ale jak bude možnost, tak by bylo dobré prověřit, jestli nemůže mít nějaké parazity nebo nežádoucí bakterie.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, jak moc mám plašit, když má kočka krev ve stolici.
    Vím, že se to kočkám občas stává..
    Jackie chodí mimo záchod na lino před něj, takže tak jednou dvakrát denně uklízím hromádku. Je to truc, koupila jsem jiné stelivo než její oblíbené a ona to tímhle bojkotuje, čůrat chodí normálně do záchůdku a začalo to na den přesně změnou steliva, takže si nemyslím, že by za to mohly zdravotní potíže.
    Ale v poslední době tam mívá krev - vypadá čerstvě, jako by jí "ukápla" po tom, co hovínko vytlačí, ale je jí taková větší kapka a stává se to opakovaně (ne pokaždé, ale relativně často).
    Mám ji vzít rovnou na veterinu, nebo se dá ještě zkusit něco doma? Jsem teď nemocná, ale kdyby bylo potřeba, klidně ji čapnu a odvezu ji tam ještě dnes.
    Jinak se mazlí, komunikuje, jí, pije, i zlobí normálně, teď jí bylo 8 let..
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: Na veterinu jedou dnes, předpokládám, že to tam všechno proberou. Jen je někdy lepší vědět předem, na co se ptát a co zjišťovat :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jen dodám, že Karsivan se nasazuje po doporučení veterináře. Ono zase ne ve všech případech je to vyšší prokrvení mozku žádoucí.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    CAMELLA: Díky ti! Jak nemáme ještě starý psy, tak mi vždycky utkví, jen to, že existuje, ale název zapomenu...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: Karsivan?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    prosím, jak se jmenuje ten lék zázračně působící na staré psíky? Kamarádčina 14 letá kníračka měla o víkendu mrtvičku...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BALAENA: Starší 12 měsíců, to jsem tam zapomněla napsat :o) Každopádně už vidím množírny, jak se běží registrovat, a množit na bezhlavý kšeft se dá bohužel i na třech fenkách.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    BALAENA: Ne, je to myslim od jednoho roku veku.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TAPINA: takže pokud bude mít člověk jednu fenku, ta zabřezne a porodí čtyři štěňata fenečky, tak se ten člověk má jít nahlásit na KVS, a až jedno štěně někomu dá, tak se zase odhlásí?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nějaké novinky ve veterinární legislativě:
    Od 1.11. je povinnost pro chovatele, kteří vlastní 5 a více fen (jedno, jestli čistokrevných, nečistokrevných, kastrovaných, chovných...) registrovat se na příslušné KVS.
    A od roku 2020 tu máme ono očekávané povinné čipování psů, které bude realizováno tou formou, že vakcinace proti vzteklině bude platná jen tehdy, pokud bude pes zároveň čipovaný.
    MAATA
    MAATA --- ---
    doporučíte prosím neurologa (praha a okolí)? mam psa s diagnozou anaplasmoza a z toho periferní neuropatie. ted chodim k panu Velebnému do nemocnice na zahraďák. Pan doktor je skvělej, umí a rozumí, nicméně léčba nezabírá.. chtěla bych další názor
    MARI
    MARI --- ---
    MARI: ještě kočičí dietní granule, načatý 1,5kg pytel

MARI
    MARI --- ---
    MARI: Ta plechovka je načatá, nechtěně se mi podařilo pootevřít.

MARI
    MARI --- ---
    Zbylo nám tu po Gandýskovi nějaké dietní (ledvinové) žrádlo, kdyby měl někdo zájem. Je to ve Frýdku-Místku. Jestli se mi to vejde do kufru, vezmu do Prahy, ale raději bych, kdybyste si pro to mohl někdo dojít ve Frýdku (ul. Na Kopci).
    TARGI
    TARGI --- ---
    TRAMIN: jak jsem psala, mě tohle B. dělá vždy v tohle období, cca od půlky září do půlky listopadu už třetí sezónu za sebou, během zbytku roku nic, prostě má na něco alergii, ale celkem se to dá řešit ponožkama a hlídáním jí... :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Může to být i v hlavě. Mám pacienta, který měl před x lety osinu v meziprstí, vyndanou, zahojenou, dávno po problému, ale tu nohu si prostě nikdy nepřestal lízat. Jak se jednou něco takového naučí, snadno se z toho stává zlozvyk, navíc podpořený tím, že si tu kůži pořád maceruje slinama a ona ho pak doopravdy každou chvíli svědí, i když tam vlastně žádná reálná příčina není.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TARGI: tentokrat nevim. minule si brala z kuze vzorek pod mikroskop. je to vlekly problem. rekla bych, se to muze byt i v hlave. vet nejsem. ale uz jsem ho tam tahla x krat a nic moc
    TARGI
    TARGI --- ---
    TRAMIN: sametky v Praze jsou :) a co dělala vet za vyšetření?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam