• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MAATA
    MAATA --- ---
    doporučíte prosím neurologa (praha a okolí)? mam psa s diagnozou anaplasmoza a z toho periferní neuropatie. ted chodim k panu Velebnému do nemocnice na zahraďák. Pan doktor je skvělej, umí a rozumí, nicméně léčba nezabírá.. chtěla bych další názor
    MARI
    MARI --- ---
    MARI: ještě kočičí dietní granule, načatý 1,5kg pytel

MARI
    MARI --- ---
    MARI: Ta plechovka je načatá, nechtěně se mi podařilo pootevřít.

MARI
    MARI --- ---
    Zbylo nám tu po Gandýskovi nějaké dietní (ledvinové) žrádlo, kdyby měl někdo zájem. Je to ve Frýdku-Místku. Jestli se mi to vejde do kufru, vezmu do Prahy, ale raději bych, kdybyste si pro to mohl někdo dojít ve Frýdku (ul. Na Kopci).
    TARGI
    TARGI --- ---
    TRAMIN: jak jsem psala, mě tohle B. dělá vždy v tohle období, cca od půlky září do půlky listopadu už třetí sezónu za sebou, během zbytku roku nic, prostě má na něco alergii, ale celkem se to dá řešit ponožkama a hlídáním jí... :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Může to být i v hlavě. Mám pacienta, který měl před x lety osinu v meziprstí, vyndanou, zahojenou, dávno po problému, ale tu nohu si prostě nikdy nepřestal lízat. Jak se jednou něco takového naučí, snadno se z toho stává zlozvyk, navíc podpořený tím, že si tu kůži pořád maceruje slinama a ona ho pak doopravdy každou chvíli svědí, i když tam vlastně žádná reálná příčina není.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TARGI: tentokrat nevim. minule si brala z kuze vzorek pod mikroskop. je to vlekly problem. rekla bych, se to muze byt i v hlave. vet nejsem. ale uz jsem ho tam tahla x krat a nic moc
    TARGI
    TARGI --- ---
    TRAMIN: sametky v Praze jsou :) a co dělala vet za vyšetření?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    my jsme sametky v Praze meli. ale tak zase sametky jsou videt hlavne mezi prstama na nohach, cerveny pavoučci
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Právě že v Praze a okolí jo. My z Moravy je známe jen z doslechu. Ale připadají v úvahu i jiné příčiny - alergie, kvasinková nebo bakteriální infekce vlivem vlhkosti, atd.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TAPINA: veterinarka prohlasila tohle. pes nikde za posledni rok nebyl nez kolem domu. sametky v praze nejsou nebo?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Jenže tvůj pes nemá TAKY dermatitidu, ale úplně jinou dermatitidu. Dermatitida je zánět kůže, tisíc podob, tisíc příčin, tisíc postupů léčby. Nemůžou to u vás být sametky?
    TARGI
    TARGI --- ---
    TRAMIN: u nás je tohle alergie na podzimní trávu
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    VERCA_ZABA: zajimave, ze to pises. nas pes ji ma ted taky a porad si okusuje nohy. ne do krve nebo tak. jen se furt olizuje a ohryzava. bile chlupy uz jsou hnede. takze vypada vetsinu casu jak bezdomovec. zvlast, kdyz mu vic naroste srst. docela mi to leze na nervy, furt je slyset mlaskani. sampon z veteriny nezabral. a o atb nikdo nemluvil
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak dobry, blechy to nejsou, je to dermatitida. dostali jsme antibakteriální šampon a když do tří tydnu nezabere, daji mu ATB
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    BODY_SUIT: no, mezitím jsme se přestěhovali a zrekonstruovali byt. jako blechy jsme už jednou měli, ale to jsme se prostě škrábali všichni, zvířata i lidi. asi nemá cenu spekulovat, na veterinu pojedeme zítra. nerada bych, kdyby to bylo něco vážnějšího, přenosnýho na jiný zvířata nebo na lidi
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: to je divny. kocky nebyly uz pár mesicu venku, takze by blechy musel přinést pes a ten na sobe nema nic a ani se neskrabe. nikdo se neskrabe. no, asi na tu veterinu zajedeme driv
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: V tomhle místě nejpravděpodobněji blechy.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    kocour ma ocas plnej malych stroupku - suche, nekrvaci. jsou jich tam desítky. Evidentně ho to nesvedi ani nebolí, ocas si nekouše. Jinak je v poradku, chování beze změn.
    Co by to mohlo byt? Mame jit za 14 dni na očkování, tak jestli by to mohla být prkotina a nebo jet jeste tenhle tyden..
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ZVIRATKO: mno tak vidíš :-D já jsem holt přehnaně starostlivá :-p
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam