• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    u lidi rozhodne ne.
    OPI
    OPI --- ---
    GIO: někdy je to vtipné když se zastavíme cestou z výšlapu na pivko a on ikdyž na něm jde vidět únava tak prostě u stolu stojí :D jakmile hodím aspoň mikinu na zem tak lehne ale dlouho mu to stejně nevydrží
    GIO
    GIO --- ---
    CAMELLA: nas pes taky radsi lezi na rohozce nebo na betonu, nez v pelechu...
    GIO
    GIO --- ---
    OPI: je chytry.. ta moje dogina se snazi taky na tvrdem nelezet, ale presto otlaky trosicku ma..staci kdyz se moc prehreje na pelechu u kamen a pak se presune na dlazbu, venku ma vystlanou boudu i pelechy, na beton si nelehne, a presto..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    OPI: Moje Gata bohužel prozmenu pelech používá jen minimálně a spis se válí po tvrdé zemi. Otlaky samozřejmě má, naštěstí zatím ne “živé”
    OPI
    OPI --- ---
    GIO: já si tu tvoji větu nechám někde vytesat..(že trpí při ležení na tvrdém)..můj pes si to nejspíš uvědomuje a na tvrdé si prostě nelehne a pořád poslouchám věty typu: ten je rozmazlený, vždyť je to jenom pes atd..
    GIO
    GIO --- ---
    jinak mozna smesuju dve veci dohromady,a le pokud vim tak bursitida je zanet te slachy, na ktere pes vlastne pri lezeni tlakem pusobi, tak mi prijde, ze to splu docela souvisi.. plus tedy je to reakce na namahu
    GIO
    GIO --- ---
    LA_PIOVRA: zkus to vyplachovat repikem, super na uklidneni je i mesickovy odvar.. jinak na tyhle bursitidy nebo jak se tomu rika, trpi psi ruznych plemen, nejen ti velci, on je hlavne problem, kdyz ma zviratko hladkou neprilis hustou a douhou srst, tak ty kloubiky pry lezeni na tvrdem trpi, a tvrde je u nekterych ps treba i drevena lestena podaha:(
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    MONROE: Nam taky. Kdyz je Bof nastydlej,specialne mu nechavam slabounkej teplej caj se lzickou medu ;-) myslim ze jim to nic nedela..
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    VERCA_ZABA: v pondělí jdeme na prohlídku a pak se uvidí, děkuji Tapina ;)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIFAJZ: o zitra rano zajdu na veterinu. Ach jo. Pejsicka milovana.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    DZIMI: doporucuji vytrhat vsechny spatne zuby. nas kocour byl takovej retard, pomalej, mouchy snezte si me, kocka ho sikanovala.. pak vet rekl, ze ma totalne v prdeli zuby.. vytrhali mu vsechny kromě špičáku (aby venku mel aspon cim hrozit) a najednou se z nej stal pan kocour, co kocce nafackuje a zabere jeji pelech:).. takova ohromna zmena po zubech
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    FIFAJZ: tak to bylo mysleny i jako prevence, rozhodne bych masticky nepatlala do rany..
    Jinak kamaradka ma opravdu tu Dromy a psala mi k tomu: " Je to dokonaly, kdyz ma opravdu strupy a bolaky jako otlaky, tak 3 dny mazani rano a vecer a zmizi to" .. :)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LA_PIOVRA: zrovna to resili znami se starsim rtw, otlaky na loktech ma fakt priserne velky a v minulosti uz mu jeden natekl a rupnul. Ted se to stalo znovu, prasklo to samo a ma tam diru obrovskou. V obou pripadech mel vyplachy redenou betadinou, alaptid mast a atb na minimalne dva tydny. Nevim, nevim, zda na tohle babsky rady zaberou, i kdyz bych vam takovej scenar prala.
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    TAPINA: jj asi byl na pochodu, byl venku docela rychle...na třikrát.
    Tož děkuji moc, jdu se k tobě objednat :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DZIMI: Tak jestli už byl na pochodu a visel tam na vrstvě zubního kamene, proč ne. Kdyby nebyl, tak by jen tak snadno vytrhnout nešel. Každopádně to ale bude chtít v anestezii zuby důkladně prohlédnout (na zadní zuby a vnitřní strany se při vědomí pořádně kouknout nedá), sundat případný kámen a zhodnotit stav dásní. Klidně přijď k nám :o)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: ještě mi nepsala, ale já jsem tehdy používala tohle: https://www.equiservis.cz/...-Propolisovy-gel-500-ml.html?force_sid=81a2d98c62a5e987d7bb1cbe656e5021

A ona myslím koupila tehdy tohle, to jsem teda používala taky a i na sebe :) s obojím mám dobré zkušenosti u koní a tuhle druhou kamarádka chválila právě i na ty otlaky. :) https://www.equiservis.cz/...linna-mast-hojiva-0-5-l.html?force_sid=81a2d98c62a5e987d7bb1cbe656e5021
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LA_PIOVRA: kamaradka co ma belouse koupila na mou radu krem na otlaky pro kone v Equiservisu, nepamatuju si ale presne jakej to byl (ja mela kdysi pro sveho kone propolisovy, a nejsem si jista jestli ted to nebyl nejaky mesickovy).. zeptam se a poslu ti, vim ze si ho strasne moc chvalila.
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    Prosím o radu, v prosinci jsem byla s kočkama na vakcinaci a požádala jsem o vyšetření chrupu - protože jedné z koček smrdí z tlamičky a slintá. Doktorka jí vyšetřila a na místě za plného vědomí jí kleštěma vytrhla zoubek, že je zkažený. No byla jsem z toho hotová, ale bylo to tak rychlé, že jsem nestihla nic.
    Je to normální, že jí ho vytrhla takto bez anestezie apod?
    Kočka bohužel slintá nadále a smrdí jí z tlamičky a do toho poslední dobou dělá krvavé flíčky, kde leží...a já se k té doktorce, u které jsem byla, bojím.
    Mohli byste mi poradit, co s chrupem u kočky a případně doporučit někoho v Brně, kam bych si s ní mohla zajet a byla odborně vyšetřena, aby netrpěla?
    Díky moc.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Resili jse nekdo loketni otlaky co zacly zlobit u psa?
    Prave jsem zjistil, ze ji na jednom lokte zhnisal, vymackli jsme z toho hnis a vubec to nevypada zdrave, nepuchle, lehce do fialova. Pujdu samozrejme na veterinu, nicmene treba nekdo resil a vyresil nejakymi "babskymi radami".

Ach jo, nase mala fenka milovana fena trpi na potize velkych psu: DKK a ted tohle:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam