• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tak nas v noci vyskolil Kocour. 4 rano,zvuky bliti,k tomu nestastne knikani. Bliti sem cekala,dostali kocici travu,ale to knikani me vydesilo. Zvedla jsem se a na zemi nablita krev. Inu,hura na veterinu,sono briska,zadna prekazka ani nic. Dostal injekci na zastaveni bliti a nejaky atb (zkratka normalni postup kdyz prijdeme k vetovi ze kocky nadmerne blijou minus zavodneni,coz dela automaticky asi jen muj normalni vet..)
    Ted si spokojene hraje a netvari se,ze by mu bylo blbe,jen hodne pije. Uz ale i neco snedl.
    Moje otazka - blijou kocky krev? Proc?
    (A fotka pacienta :-) )
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: Nexgard dobrý, Comfortis je jen na blechy, na ty funguje dobře, ale nemá klíšťata. Pak je ještě Simparica, tu nemám vyzkoušenou, ale taky bych tomu věřila, je to všechno jedna skupina látek.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    TAPINA: comfortis a nexgard funguje? jaky je aktualni srovnani s bravectem? Dékuji za trpelivost s dotazy.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: To je momentálně asi top. Navíc většině psů funguje podstatně déle, než garantované 3 měsíce, takže vychází i cenově líp, než pipety na měsíc.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    TAPINA: a to bravecto zatim funguje dobre?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: Jestli to má fungovat i na blechy, tak snad jedině Vectra.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    TAPINA: z tablet bravecto (?) a z pipet? dnes jsem doma našla blechy, takže potřebuju opravdu něco spolehlivého. plus samozrejme klasika vystrikat a vydesinfikovat prostredi jak jen to pujde.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: Tak obojky v tomhle ohledu pochopitelně bezpečné nejsou, protože se účinná látka trvale z nich uvolňuje. Do rodin s dětmi jsou doporučitelné tablety a pipety (ale z pipet už málokterá funguje, byť se taky najdou)
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    Foresto a maly deti (případně jinej spolehlivej odblesovac/odklistovac a jakej)

máte nějaké informace ohledně ne/zavadnosti antiparazitik vuci detem? Jde mi o tom, že u malého mimina asi nikdy stoprocentne nezaručim, že psovi nesahne na odblesovak a nasledne si prsty nestci do ruky. Jak to řešíte? existujou vubec nějaky podklady k tomuto? Díky moc.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    to bude asi jedna z tech tvych obrovskych fen? takhle mi Pedro prehraval, kdyz si neco natahnul... ale to je starej simulant :)
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    LAETATIO: Díky, taky doufám
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MAMBELINA: nutnost rtg podle mě záleží na tom, co jí je a taky na zkušenosti/odbornosti veta. Ale dorá zpráva je, že pro většinu rtg není narkoza třeba.
    Rozhodně držím palce, ať je to nějaká banalita a je brzy v pořádku.
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    Ahoj, včera navečír, si moje fenka při hře s jiným psem pravědopobně něco udělala. Domů šla normálně, ale doma je apatická, nejí, nepije. Vzala si pamlsek, ale další už nechtěla. Dnes ráno jsme šli ven a schůze se schodů jí dělá problém, do schodů ani tak ne. Stejně tak ji dělá problém, když leží a chce zvednout zadní nohu. Zkoušela jsem ji prohmatat, ale nerada bych jí ještě víc ublížila. Přijde mi, že zakňourá, když se dotknu slabin, možná žeber. Je už dva roky po peraci kolena, ale to bych řekla, že to není. Sedá si normálně. Máte někdo podobnou zkušenost? Chystám se na veteinu, ale nevím, jestli je nutný rtg? U nás ne veterině ho nevlastní, musela bych jinam, což by mi tak nevadilo, ale nechci ji vystavovat zbytečnýmu stresu a narkoze. Díky za případné rady
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: pravda, bravecto jsem kvůli ceně nekalkulovala.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Pipeta Bravecto vyjde dráž než obojek a jiné fungovat nebudou, no. Čtyřem kočkám se dá sofistikovaně rozdělit pipeta pro obří kočku a dá se na tom ušetřit takhle, ale fakt nemá smysl kupovat levnější pipety.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: za jednu pipetu dáš +-200 a vydrží ti měsíc, pak ji musíš opakovat. Za jeden obojek Foresto dáš +- 550 a vydrží 8 měsíců. Používáme ho už minimálně 3 roky, na třech kočkách a neztratila ho ani jedna, trik je v tom ho dostatečně utáhnout.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: nyxí odpověď: my máme celoročně nasazené foresto obojky. Jsou udělané tak, že uškrcení nehrozí (dvojitá pojistka) a na rozdíl od pipet skutečně fungujou a vyjdou levněji.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: jemu by to přes krk být mělo. Na to jak je malý, je překvapivě těžký - vyadá to, že je z ryzího zlata, ale pravděpodobnějc za to může to, že je to hromádka svalů bez gramu tuku :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: U obojku záleží nejen na váze, ale i na šířce krku, ten malý je taky příslušně krátký (a myšlený spíš na kočky a opravdu malé psy). Většinou je to tak, že zvířeti těsně pod (natož pak nad) váhovým limitem už ty přípravky nemusí fungovat dostatečn nebo dost dlouho. Výjimkou je Bravecto, tam je to naopak - zvíře na začátku váhového intervalu má účinnost o dost delší, zvíře na konci ji má akorát tak tu udávanou dobu.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    když už jsme u těch obojků - myslíte, že je tam nějaká vůle v tom hmotnostním limitu? Foresto je do 8 a nad 8 kg - náš zmeteček má cca 8,4 kg a radši bych tu stovku rozdílu dala za pamlsky nebo tréninky než za obojek, pokud by to na něj fungovalo stejně :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam