• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PHOBOS99: S chronicky zúženým nic moc nejde. Udržovat na uzdě mikroflóru čistícíma kapkama s dezinfekční složkou, udržovat ucho v suchu. Pokud ani to nestačí a zvukovod je v takovém stavu, že při nejlepší péči jedou záněty pořád dál, tak je to indikace na chirurgickou resekci zvukovodu.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    TAPINA: měla bys, prosím tě, nějaký tip, co dělat se zúženým zvukovodem u psa po opakovaných zánětech?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: Ano, je to potřeba. Jednak to začerstva je dost bolestivé, když se s tím něco zkouší dělat a potom když se dostatečně nepočká, vrací se to rychle zpátky a musí se to řešit opakovaně až třeba nakonec chirurgicky. Můj standardní postup je počkat týden, pak hematom vypustit a aplikovat stejnou jehlou depotní kortikoid, za pár dní kontrola a v případě, že se to trošku naplní zpátky, tak postup opakovat. To většinou stačí.
    TESSS
    TESSS --- ---
    Chci se zeptat pes má na boltci subhematom. To ze má na konci ucha polštářek naplněný tekutinu - tak nějak to vypadá, jsme si všimli dnes ráno. Vetrinarka rádi počkat do příštího týdne, až se to úplně náplní a pak se to vypustí. Zajímá mě, jestli je třeba opravdu čekat do příštího týdne? Psa to na dotek neboli, ale je takovej skleslej, obě uši nepostaví a oni se neotřepe. Máme podezření, ze k úrazu došlo minulý týden v úterý při potyčce s jiným psem.
    ADITU
    ADITU --- ---
    CAMELLA: :)) njn, ozvu. mám radost, protože se teď daří tu snižovat frekvenci a podle rentgenu z minulého týdne a
    poslechu + dojmologie (to z mojí strany) to vypadá stejně jako když musela dýchat před x měsíci 2x a pak 1x denně.
    z druhý strany, aby se nepotento něco jinýho, tak měla na rentgenu vidět něco, co by ve střevech být nemělo/a nebo nemělo být vidět na rentgenu, takže ji musím sledovat. buď sežrala nějakou hračku, nebo je to slepák, nebo nějaký jiný zánět. prostě yay a hurá :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ADITU: čekala jsem, jestli se ozves :). Ano, tvoje zvíře je jedno z nich :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    CAMELLA: jj, jednu takovou kočku hlásím - dokonce poslední dobou snižujeme frekvenci inhalací a drží se :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: hele to fakt nevím, nejsem vet a to zvíře jsem nevidela. Každopádně existuje možnost jak používat dychatko u koček, je na to takový speciální nástavec a znám zvířata, co takhle hezky prospívají
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: dejchatko a balancovat dávkování a bude lépe
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PIKKU: Řekne. Je potřeba vyloučit, že to není persistující foramen ovale nebo něco podobného.
    PIKKU
    PIKKU --- ---
    TAPINA: to mi je jasný, spíš zdali kardiolog s jistotou řekne ano ta chlopeň dovírá špatně protože není zcela vyvinutá, nebo ano je to nějaká vrozená vada :) Řešit to budu stoprocentně, jen sbírám co nejvíc informací.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PIKKU: Je to možné, ale právě proto máš navštívit kardiologa, aby se to odlišilo, protože tohle bývají případy typu buď je všechno v pohodě a časem se to upraví samo, nebo musí štěně co nejdřív na operaci, aby mu nezačalo selhávat srdce od začátku života.
    PIKKU
    PIKKU --- ---
    Zdravím, chtěla bych se zeptat, včera jsem byla na veterině s 8 týdenním štěnětem, veterinář po poslechu stetoskopem konstatoval že má velmi malý šelest na srdci, a dále že bych měla navštívit kardiologa. Není spíš možné že štěně je ještě hodně mladé a tím pádem není úplně dovyvinuté? Na hloubkové vyšetření srdce s ní určitě zajdu, jen bych se ráda vyvarovala ,,pravidelných kontrol,, dokud nebude fyziologicky dospělá :) Jelikož se nejedná o levné procedůry. Děkuji za odpovědi, popř. zkušenosti.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TARGI: tak maximální netuším, jela jsem na tom doporučeném, včetně toho dvojnásobku na začátku
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: resp nevím jestli to jde, nebo případně přebytky tělo prostě vylouči a neublíží ji to??
    TARGI
    TARGI --- ---
    LAETATIO: no tak to zkusim taky, spíš mi jde ale o max možné množství, abych ji neoddelala jatra/ledviny
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TARGI: kdysi jsem to přepočítávala přes množství látek ve psím Alavisu a jeho dávkování...
    TARGI
    TARGI --- ---
    Ahoj všem, mohu se optat...koupila jsem sobě i Baz alavis triple bland pro koně, u sebe dávkování cca vim, u Baz dost váhám, mate s tim nekdo zkušenost? Díky
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    až dneska mě napadlo konzultovat Bohouškovy rozjetý packy s naší trenérkou, která je zároveň i psí fyzioterapeut a prý u něj jde o hypermobilní klouby prstů. Poradila nám nějaké cviky, vím, že kvůli tomu musím hodně hlídat povrch, na kterém běháme (malý je agiliťák, což logicky zvyšuje zátěž a riziko problémů s těmi prsty). Moc nadějí tomu nedávám, ale přeci jen - můžu nějak podpořit stravou to, aby je měl co nejdéle zdravé? - je stejně jako ostatní naši kluci na mase, takže různých chrupek a kostí má dost, k tomu prakticky denně kysané mléko a zeleninu.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    TAPINA: A jinak - ja se fakt nechci hadat. Nas normalni vet nedava atb mezi dvermi,ani kortikoidy,ani nic jineho.. leci s maximalni citlivosti ke kocicim pacientum a nemenila bych ho. Ve 4 rano v nedeli ho ale nesezenu.. :-/ takze cas od casu musim ke klasickym vetum do velkych vet klinik. Mohla jsem cekat do rana a zkouset sehnat veta o vikendu mimo ordinacni hodiny,ale fakt sem se o malyho bala..
    proto se taky ptam,co to muze/mohlo byt,abych priste reagovala adekvatne.
    Ja sem inzenyr,o medicine vim hovno,natoz o te kocici. Krmim zdrave,ctu vsechno mozny,ale proste kocici doktor nejsem.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    TAPINA: Nepovazuji. Povazuji za pozitivni,ze mu udelali sono briska a dali mu zastavovaci injekci na bliti.
    O atb jsem se docetla az v uctu,uznavam ze je to moje blbost,ale stalo se.
    Trava ostra prave nebyla,specialne sem si rikala “a beru tu co na ruce neni ostra,ten nas malej blbec to urcite zas sezere cely”..
    Ta atb. Priste ohlidam,to nas vet pravda nedela. Ver ale ze ve 4 rano sem byla fakt rada,ze vim,ze nesezral nejakou svoji hracku nebo tak (kocour desne rad vsecko kouse)..
    spis mi teda jde o to,co mu skutecne muze/mohlo bejt..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam