• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PHOBOS99: S chronicky zúženým nic moc nejde. Udržovat na uzdě mikroflóru čistícíma kapkama s dezinfekční složkou, udržovat ucho v suchu. Pokud ani to nestačí a zvukovod je v takovém stavu, že při nejlepší péči jedou záněty pořád dál, tak je to indikace na chirurgickou resekci zvukovodu.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    TAPINA: měla bys, prosím tě, nějaký tip, co dělat se zúženým zvukovodem u psa po opakovaných zánětech?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: Ano, je to potřeba. Jednak to začerstva je dost bolestivé, když se s tím něco zkouší dělat a potom když se dostatečně nepočká, vrací se to rychle zpátky a musí se to řešit opakovaně až třeba nakonec chirurgicky. Můj standardní postup je počkat týden, pak hematom vypustit a aplikovat stejnou jehlou depotní kortikoid, za pár dní kontrola a v případě, že se to trošku naplní zpátky, tak postup opakovat. To většinou stačí.
    TESSS
    TESSS --- ---
    Chci se zeptat pes má na boltci subhematom. To ze má na konci ucha polštářek naplněný tekutinu - tak nějak to vypadá, jsme si všimli dnes ráno. Vetrinarka rádi počkat do příštího týdne, až se to úplně náplní a pak se to vypustí. Zajímá mě, jestli je třeba opravdu čekat do příštího týdne? Psa to na dotek neboli, ale je takovej skleslej, obě uši nepostaví a oni se neotřepe. Máme podezření, ze k úrazu došlo minulý týden v úterý při potyčce s jiným psem.
    ADITU
    ADITU --- ---
    CAMELLA: :)) njn, ozvu. mám radost, protože se teď daří tu snižovat frekvenci a podle rentgenu z minulého týdne a
    poslechu + dojmologie (to z mojí strany) to vypadá stejně jako když musela dýchat před x měsíci 2x a pak 1x denně.
    z druhý strany, aby se nepotento něco jinýho, tak měla na rentgenu vidět něco, co by ve střevech být nemělo/a nebo nemělo být vidět na rentgenu, takže ji musím sledovat. buď sežrala nějakou hračku, nebo je to slepák, nebo nějaký jiný zánět. prostě yay a hurá :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ADITU: čekala jsem, jestli se ozves :). Ano, tvoje zvíře je jedno z nich :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    CAMELLA: jj, jednu takovou kočku hlásím - dokonce poslední dobou snižujeme frekvenci inhalací a drží se :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: hele to fakt nevím, nejsem vet a to zvíře jsem nevidela. Každopádně existuje možnost jak používat dychatko u koček, je na to takový speciální nástavec a znám zvířata, co takhle hezky prospívají
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: dejchatko a balancovat dávkování a bude lépe
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PIKKU: Řekne. Je potřeba vyloučit, že to není persistující foramen ovale nebo něco podobného.
    PIKKU
    PIKKU --- ---
    TAPINA: to mi je jasný, spíš zdali kardiolog s jistotou řekne ano ta chlopeň dovírá špatně protože není zcela vyvinutá, nebo ano je to nějaká vrozená vada :) Řešit to budu stoprocentně, jen sbírám co nejvíc informací.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PIKKU: Je to možné, ale právě proto máš navštívit kardiologa, aby se to odlišilo, protože tohle bývají případy typu buď je všechno v pohodě a časem se to upraví samo, nebo musí štěně co nejdřív na operaci, aby mu nezačalo selhávat srdce od začátku života.
    PIKKU
    PIKKU --- ---
    Zdravím, chtěla bych se zeptat, včera jsem byla na veterině s 8 týdenním štěnětem, veterinář po poslechu stetoskopem konstatoval že má velmi malý šelest na srdci, a dále že bych měla navštívit kardiologa. Není spíš možné že štěně je ještě hodně mladé a tím pádem není úplně dovyvinuté? Na hloubkové vyšetření srdce s ní určitě zajdu, jen bych se ráda vyvarovala ,,pravidelných kontrol,, dokud nebude fyziologicky dospělá :) Jelikož se nejedná o levné procedůry. Děkuji za odpovědi, popř. zkušenosti.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TARGI: tak maximální netuším, jela jsem na tom doporučeném, včetně toho dvojnásobku na začátku
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: resp nevím jestli to jde, nebo případně přebytky tělo prostě vylouči a neublíží ji to??
    TARGI
    TARGI --- ---
    LAETATIO: no tak to zkusim taky, spíš mi jde ale o max možné množství, abych ji neoddelala jatra/ledviny
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TARGI: kdysi jsem to přepočítávala přes množství látek ve psím Alavisu a jeho dávkování...
    TARGI
    TARGI --- ---
    Ahoj všem, mohu se optat...koupila jsem sobě i Baz alavis triple bland pro koně, u sebe dávkování cca vim, u Baz dost váhám, mate s tim nekdo zkušenost? Díky
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    až dneska mě napadlo konzultovat Bohouškovy rozjetý packy s naší trenérkou, která je zároveň i psí fyzioterapeut a prý u něj jde o hypermobilní klouby prstů. Poradila nám nějaké cviky, vím, že kvůli tomu musím hodně hlídat povrch, na kterém běháme (malý je agiliťák, což logicky zvyšuje zátěž a riziko problémů s těmi prsty). Moc nadějí tomu nedávám, ale přeci jen - můžu nějak podpořit stravou to, aby je měl co nejdéle zdravé? - je stejně jako ostatní naši kluci na mase, takže různých chrupek a kostí má dost, k tomu prakticky denně kysané mléko a zeleninu.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    TAPINA: A jinak - ja se fakt nechci hadat. Nas normalni vet nedava atb mezi dvermi,ani kortikoidy,ani nic jineho.. leci s maximalni citlivosti ke kocicim pacientum a nemenila bych ho. Ve 4 rano v nedeli ho ale nesezenu.. :-/ takze cas od casu musim ke klasickym vetum do velkych vet klinik. Mohla jsem cekat do rana a zkouset sehnat veta o vikendu mimo ordinacni hodiny,ale fakt sem se o malyho bala..
    proto se taky ptam,co to muze/mohlo byt,abych priste reagovala adekvatne.
    Ja sem inzenyr,o medicine vim hovno,natoz o te kocici. Krmim zdrave,ctu vsechno mozny,ale proste kocici doktor nejsem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam