Mám tu dva dotazy - před cca dvěmi týdny jsme si přivezli kocoura z Měcholupskýho útulku.
(Předtím ještě strávil 3 týdny karanténu v dočasce u kamarádky)
Pár dní předtím, než jsem ho přinesla k nám jsem ho svezla na naší veterinu, aby ho tam vet prohlídl a přetestoval.
Mimojiné mu kontroloval uši a výtěr pod mikroskopem (v útulku mi řekli, že měl svrab) a řekl, že už je tam jen maz.
Kocour ale neustále třepe hlavičkou a uši si škrábe.
Můžu ještě nějak znova přeléčit? Případně ještě oba další kočičáky co máme doma - a čím?
A další potíž jsou oči. Vet na to koukal a říkal, že to je na 90% herpes a že s tím kromě podpory imunity nic moc neudělám. ( Dostala jsem na to teda Virgan, ale mazání nedopadlo moc úspěšně. Už si na mě dává majzla a sahat si na hlavu nenechá.) Dostávají tedy vitamínový pasty od gimpetu, dva starší kočičáci mi v pohodě baštěj pamlsky s lysinem, novýmu kocourovi dávám do kapsiček f-lysin v prášku a žere to.
Nicméně nemam pocit nějakýho velkýho pokroku a spíš mi přijde, že to od něj chytla i moje starší černá kočka, i když to na ní neni moc poznat, jak je černá.
Jak dlouhej průběh má propuklej herpes, mám ještě čekat? Přijde mi, že krom toho že je to hnusný, ho to moc netrápí.
Takhle blbě se ptám proto, že kdykoli jsem ho převážela, počural se chudák a narvat ho do přepravky je fakt boj:/
Nechci ho ještě víc stresovat.