• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    TAPINA: díky. a chápu dobře, že ordinuje v Brně?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SCHIFFI: Rybníček není nejlevnější, ale máš jistotu, že k němu půjdeš, udělá nezbytná vyšetření a dostaneš diagnózu, byť by byla sebeneobvyklejší. Kožní nemoci jsou záludné, takže jinde se to může točit v kolotoči pokusů, omylů a spousty zbytečných peněz, většinou když se nedaří na první pokus, tak je za tím něco záludného.
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    SCHIFFI: koukám, že [ TAPINA @ ZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit... ] , víte někdo, kolik tak může stát diagnoza pls?
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    někdo pls tip na kvalitního a nepředraženého veterináře v Praze, který se vyzná v kožních nemocech..??...nemám moc času tady filtrovat... v Holeš.tržnici mi řekli, že mám potírat manganistanem draselným a Framikoinem a že má alergii na kuřecí maso (krmím ho převážně kuřecími skelety)... nepřijde mi, že by se to zlepšilo a má u zadku už vyškrábané kolečko cca 5cm + na pravé přední to taky začíná a na boku... kdyžtak díky
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: aha, takze ked je dva dni v infekcnom prostredi, aj tak je sanca, ze ho este vakcina ochrani? Tak to idem volat druheho veterinara (mojho som telefonom zastihla na dovolenke v zahranici) a idem skusit chytit toho chudaka. Je dost vystresovany.

Zobrat ho potom k mojim domov asi nie je moc dobry napad, co? Tam teraz tiez nemam kde urobit karantenu. Do frasa, zrovna tetaz toto potrebujem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XAJA: Můžeš, čím dřív, tím líp.
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: dik. No, asi mame maler. Pamatas bielorysavu klarku, co som 5 rokov dozadu nasla vyhodenu v zime tesne pred okotenim? Mam ju aj s kajom, co som jej nechala, na chalupe.

No a tam je momentalne v okoli panleukopenia.Bola som pri konci dvoch susedovych maciek, a nic moc teda.

Klara s kajom su ockovani, ale aj tak mam nervy, chalupa sa komplet preraba a je bez okien a dveri, takze ich ani nemozem drzat len vo vnutri.

Do toho mi po 5 rokoch doniesli spat kajovho brata, lebo pani manzelka je tehotna a uz ho nechcu. Pytala som ockovak, vraj ho nemaju, ale ockovany bol vraj naposledy v 2 rokoch. A kocura mi doniesli tak, ze ho dva dni dozadu doviezli a vypustili do dvora. Dozvedela som sa o tom vcera, prave od toho suseda, co prisiel o macky. Vraj je u nich v stodole, kde spavali aj tie dve.

To ho ale asi ani nebudem moct dat zaockovat, kym sa neukaze, ci sa nenskazil, co?

Veterinara som dohodla na pondelok, dovtedy mam nervy.

TAPINA
    TAPINA --- ---
    XAJA: Pokud je v rizikovém prostředí, tak bych postupovala jako u primovakcinace, pokud je bytová, tak by se snad dalo spolehnout, že to bude ještě jakž takž držet.
    XAJA
    XAJA --- ---
    Prosim, ak bola macka do dvoch rokov riadne ockovana, nasledne sa novy majitel na to po tri roky vykaslal, aka je potom schema? Normalne jedno ockovanie, alebo sa nejako preockuva? A ma aspon aku taku imunitu?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Obvykle nemívají.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: Diky, tak jsi me uklidnila. Mivaji i samci problem s inkontinenci, nebo to byla jen nahoda?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ztratí důvod...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Normální. Oni bez toho testosteronu ztratí reálně značkovat, takže začnou čůrat na jeden zátah jako fenky a pak už jen ze zvyku zvedají nohu a někdy ani to ne.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Pes byl v unoru na kastraci a ted se stalo, ze se v noci ve spanku pocural (byl hodne utahanej, tak to prikladam tomu, protoze jsem s nim musela zalomcovat aby to prestalo tect) Jak ho ale pro jistotu sledujeme, tak jsem zjistila, ze zacal mocit venku vse najednou hned pred domem a pak uz jen nasucho znackuje, kdezto driv ucuraval prvni dve hodiny venku po troskach. Je to normalni nasledek kastrace, nebo se mam bat?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    VERCA_ZABA: držím palce, ať je to banalita.

našemu Charlesovi se teď udělal na jednom lokti velkej otlak a už mu to začíná i praskat. Žijeme na stavbě, tak bude výzva udržet mu to v čistotě. A čimkoliv to mázneme, slíže. Dneska jdu shánět pruban...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LAETATIO: tak smrad přešel, analky nikdy ucpany nemel. ale chlupy padají pořád a na zádech má nějaký jako šupiny mazlavý, takze vet nas nemine
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NIGHTFURY: Tak jsme nakonec na tu veterinu jeli, ty dásně vepředu má přerostlé přes řezáky, je to prý nějaká autoimunitní reakce a není pro kočky typická, stává se to třeba buldokům :))
    Taky má některé zuby vzadu zkažené, takže až ji ještě trochu vykrmíme, půjde na stomatologický zákrok a bude klid.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Co může znamenat, když má kočka oteklé dásně? Nejsou zarudlé,ale minimálně vepředu jsou fakt viditelně oteklé, zkusila jsem to vyfotit (kočka se mnou už odmítá spolupracovat).
    Může to být zánět dásní i bez zarudnutí? Nebo něco jiného?
    Mám plašit a běžet s ní na veterinu hned o víkendu?

ARZA
    ARZA --- ---
    TAPINA: díky!
    nemáš nějaký tip čím bych mu ty uši mohla vytřít? přijde mi, že i pokud je to jen maz, má ty uši v důsledku byť jen podrážděný, zamazaný mnohem víc, než u zbylejch koček.
    i když jak o tom přemejšlim, s těma očima i pokud je to sekundární infekce, stejně asi nezbyde nic než absolvovat veta..
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    VERCA_ZABA: smrad u nás byl vždycky análkama. drbání většinou taky.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    chci se zeptat - pes strašně pouští chlupy, uz je to nejakej ten pátek. češu ho dvakrat týdně, ale pouští tak, že dvakrat denně luxuju a mezitim zametam. do toho se docela dost škrábe a smrdi - už jdem ho koupala šamponem a smrad je pořád hroznej.
    může to být nejaky kožní problém? strava se mu nezmenila, prostredi taky ne.
    zacinam byt doceka zoufala, mimino se nám plazi všude a kdyz jednou nevyluxuju, tak je chlupaty jako ten pes:(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam