• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAMELLA: tez absces od zubu muze byt... jak rikas, potrebuje to zkusene oko
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SKAFF: a tohle by měl vidět veterinář, teoreticky mě napadá plíseň, ale muže to byt třeba i alergie atd
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SKAFF: hills, trovet, specific, kattovit, animonda - ti všichni dělají veterinární urinarky
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    A co je tohle? Na obou stranách pod očima. Nedrbe se tam, to mu prostě vypadnou chlupy s kůží? Kocour se mi rozpadá :(

https://i.imgur.com/ubqi12T.jpg
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    TAPINA: přešel jsem pokusně na nějaký granule z DMka a přestal zvracet. Takže kdyby někdo chtěl načatý 3kg Royal Canin S/O za nějaký bakšiš nebo výměnu, tak je to k dispozici.

Co zkusit? Hills? Existuje ještě něco?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SKAFF: Ledviny by měly být před nasazením diety vyšetřené, ale ano, někdy se stane, že někomu jedna značka nevyhovuje a jiná jo.
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    mam Royal Canin S/O asi 2 týdny pro kocoura a pořád to zvrací. Žere to, ale leze to z něj ven natrávené. Než pujdu na vet, ma smysl zkoušet zmenit značku? Nebo to můžou být ledviny.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: asi joo))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Karsivan?
    GIO
    GIO --- ---
    jinak mne tak napadlo, kam se to na jezka aplikuje? na brisko,)) nebo to funguje i mezi bodlinami ty spot oy a dotece to ke kuzi?.)
    GIO
    GIO --- ---
    MATHEA: existuje takovy nejaky pripravek na psi senilitu, nemuzu si vzpomenout na nazev a pojmenovala jsem to dost laicky,)) ale pry to docela funguje,)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IF_: Řekla bych, že to můžeš nechat, ono se to obvykle hojí hodně rychle a pak už to potíže nedělá.
    IF_
    IF_ --- ---
    Dotaz ohledně zanícené anální žlázy.

Vet jí psovi dvakrát vymáčkl, dvakrát jí píchnul atb, 4 dny nosila límec. Nařídil mi, že to mám ode dneška proplachovat betadinou pomocí kanyly a stříkačky. Jenže já tochtěla udělat a pes už tam po tom zanícení nemá ani stopy, má to normálně zdravé jako předtím (aspoň mi to tak jako laikovi připadá).

Má se ta rána nějak "otevírat" nebo to už prostě mám nechat být? (vetovi se nemůžu dovolat:/)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Ma 15leta starena zlataka zacina mit trochu trabl - v tomto tydnu se uz dvakrat ve spanku v leze vysrala (normalni tuhy hovno, zadnej prujem). Je neco, co pro ni muzu udelat, aby se ji tohle nestavalo? Maj furt otevreny dvere na zahradu, kdyz jsem doma, oba incidenty se staly prave v moji pritomnosti, jednou pres den a podruhy v noci.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    TAPINA: dekuju!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PLAVEVA: Řešit se dá klidně všechno naráz a do pondělí to zřejmě vydrží.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    LANTHAL: predam, diky!
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    PLAVEVA: na průjem dieta: vařené nemastné kuře + rýže (v poměru 1:1, klidně jako hodně vodová kaše, aby se předešlo dehydrataci). Pokud mají další zvířata, tak kotě nepouštět k ostatním. V pondělí i s kotětem k vetovi pro odblešovák/odsvrabovák, protože cokoliv, co koupíš v lékárně/drogerce nebude fungovat.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    Sousedi dostali “zadarmo kotatko” cca trimescni, ma prujem a blechy. Podle popisu usi mozna i svrab. Kocka je venkovni. Jsou to klasicky lidi, je vikend, k vetovi nejdriv vpondeli.
    Co resit nejdriv? Cim neco tak mrnaveho odblesit? Odcervovat?

XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: plne funkcny:)

Mozno sa pamatas, kedysi sme srsne mali priamo nad dverami tri roky po sebe. Prvy rok to boli megahniezdo, snad dvojmetrove. Davala som urcite fotky. Potom sa par rokov nevratili, tento rok prisli konecne na jar zas.
    A fakt je to neskutocny rozdiel - oni vychytaju uplne vsetko. Ta pohoda, ze cliveka v lete neotravuju muchy:)

A jeze su tu uz ako domaci mazlickivia kazdy rok. Ti sa zase staraju o slizniakov a teda upratuju tie srsne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XAJA: Ty tam máš teda ekosystém :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam