• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: Nejpravděpodobněji kočičí akné.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Nas truhlicek dneska rano - co muze byt ten cerveny flek??

LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    WESSNA: dík!
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    LAETATIO: Dají se vyšetřovat i rakovinné markeru, loni jsem je nechávala dělat dědouchovi, ale jsou nádory, které se zjeví během pár týdnů a je to konečná... takže ani krevní testy na markery nejsou všechno..
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Psu mojí kolegyně dneska zjistili agresivní nádor (ve stadiu, že se neví, jestli ho z veteriny domů ještě povezou živého). Už nějakou dobu se jim úplně nezdál, takže cca před týdnem už na veterině byli, dělala se komplet krev s tím, že má výsledky jako mladík.
    Je to už několikátý pes (převážně ohaři) v mém okolí s hodně podobným průběhem a výsledkem ve věku 7-9 let, tedy ve věku dvou z našich kluků.
    Tak by mě zajímalo, jestli je způsob, jak tohle svinstvo odhalit včas. U starších kluků nechávám dělat každoročně kompletní krev, ale dobrý výsledek zjevně nemusí nic znamenat, jak se teď ukázalo...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Nebere nějaké léky?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MONROE: Me tohle dělal kocour když jsem ho nevědomky krmkl nekompletním krmivem, furt jedl a furt měl hlad.
    Ale teď přichází zima tak prostě kočky žerou víc, mám to samý (a v krmivu problém není :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Prověřit stav páteře, měl by stačit obyčejný rentgen. Podle výsledků pak další doporučení ohledně aktivity nebo nějaké léčby.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Kříženkyně borderky a asi jezevčíka (taková malá asi 7kg borderka s dlouhým tělem a kratkýma možičkama). 8 let stará.
    Doma gaučák ale venku je extrémně agilní (hlavně aportování ke kterému nás stále nutí).
    Bohužel poslední dobou se už několikrát stalo, že po příchodu domů, případně druhý den kulhala na zadní nohy. Poprvé se to stalo před několika lety, ale letos už je to asi po třetí za několik měsíců. Nevím co s tím. :-(
    Může to být něco vážnějšího nebo jen namožení? Pokud má geny s jezevčíka ty mívají problémy s páteří a pod?
    Máme s ní zmírnit fyzickou aktivitu i když ji sama vyžaduje?
    díky
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Ok, dík. On je to takový mameluk, který zvládnul dostat kalicivirózu týden po první vakcinaci, takže v jeho případě jsem velmi opatrná.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Já bych první den průjmu obecně na veterinu nefrčela, pokud se zvíře nejeví celkově špatné. Takže počkej a uvidíš, buď to přejde nebo ne. Může to být i z mléčného tuku, kravské bílkoviny, vadit může ledacos, nejen laktóza.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Předpokládali byste průjem u kočky, která vypila asi čtvrt deci bezlaktózového mléka?
    (Depozitní kotě (půlroční) včera vypilo dítěti bílou kávu a dneska má srajdu. Očekávala jsem, že čin zůstane bez následků, neb mléko bylo bezlaktózové. A teď řeším, jestli má srajdu z mléka, a nebo z něčeho jiného, jestli to rýžová dieta spraví, nebo jestli frčet na veterinu dřív, než se to rozjede.)
    Dík.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Nějaký důchodce, co už dávno ukončil praxi a ještě pro známé tu a tam něco udělá (což je samo o sobě nelegální). Ale jestli takhle fungoval i celý život předtím, tak potěš.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: to ji kastrovala uklízečka ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Dneska zas vyšla v komorovém časopise "pěkná" kauza z reálných případů revizní komise. Kastrace feny velkého plemene za 500 Kč, nekup to. Akorát že po operaci feně nějak nebylo dobře. A krvácela z rány. A vlastně až tak nebyla vykastrovaná. A ani nic moc zašitá, jak se zjistilo potom na jiném pracovišti, kde ji dávali dohromady za víc jak desetinásobek původní částky (a i to bylo ještě dost levné, bych řekla). Ale aspoň že přežila.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    ahoj, téměř 10letý kokršpaněl, zlobí ho zadní nohy (při chůzi nahoru do schodů nebo když chce vyskočit na gauč). jinak běhá v pohodě. chci zkusit kloubní výživu, máte doporučení na konkrétní a účinnou značku? zatím se přikláním dle recenzí ke geloren dog.... díky
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Vypada to naprosto priserne, rozlezlo se mu to strasne rychle od te doby co jsem dal fotku, je to mnohem vetsi, delaji se mu dalsi mokry rany... Ale ty, co se zastavily tak uschnou a zmeni se ve strup a konec. Tak mu udelali stery z toho, ve ctvrtek maji byt vysledky. Zatim jen dezinfekce trikrat denne a antibiotika.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAMELLA: tez absces od zubu muze byt... jak rikas, potrebuje to zkusene oko
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SKAFF: a tohle by měl vidět veterinář, teoreticky mě napadá plíseň, ale muže to byt třeba i alergie atd
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SKAFF: hills, trovet, specific, kattovit, animonda - ti všichni dělají veterinární urinarky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam