• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    neeee, nebyla očkovaná na FeLV
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PEPSSI: počkej, ona byla navakcinovaná proti Felv a nebyla předtim otestovana??
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    CAMELLA:
    TAPINA: i tak vám oběma moc děkuju, jistou naději jste mi daly :)

až pojedu k doktorce, tak se jí na tohle pořádně zeptám, protože když jsem tam odtud odjížděla, tak jsem měla plnou hlavu té diagnozy a více info jsem si zjištovala až dnes. Info, které mě teda značně vyděsilo...
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    CAMELLA: aha, jaj, tak to nevím. Mě jen doktorka řekla, že tenhle test odhalí, jestli má pozitivní výsledky z důvodu vakcinace nebo jestli je opravdu pozitivní. Víc nevím

CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PEPSSI: Mno, pokud vím, tak existuje běžný test v ordinaci, kdy se kapne kapka krve a ten řekne ano/ne. A pak určitě existují i sofistikovanejší lab.testy, které jsou schopné napovědět více, než jen jestli se zvíře s virem potkalo, což nutně nemusí byt fatální
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    V zásadě u dvou třetin koček nemusí akutní forma nemoci vůbec propuknout, a je to takov časovaná bomba, jejíž rozvoj může být spuštěn čímkoli - stresem, jinou nemocí, očkováním...
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    CAMELLA: jako co to bylo za test na FeLV? Nebo ty krevní testy?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PEPSSI: hezký soubor informací najdeš zde http://zverolekarka.com/felv/
    Jinak nevím, jaké testy jste dělali, ale znala jsem kočky, u kterých se na tuhle nemoc přišlo náhodou a žily určitě 5 a víc let
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PEPSSI: No, přinejmenším mám v péči jednu kočku, u níž se FeLV zjistila čirou náhodou, když onemocněla její koťata (typický netestovaný chov bez PP) a je už dlouhá léta víceméně zdravá. Ono to nemusí u každé kočky propuknout v agresivní průběh.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    a z útulku jsme si jí brali jako cca 1,5 - 2 roční kočku
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    TAPINA: 100% si to přinesla z útulku.
    Máme ji 2,5 roku a nikdy nepřišla do styku s jinou kočkou, takže po dobu, co ji mám doma, tak to určitě chytit nemohla.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PEPSSI: A ona se nakazila teď nedávno, víte, že není pozitivní od kotěte? Protože takové zase můžou přežívat dlouho.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    na veterinu jdeme zase příští týden, kde se na všechno samozřejmě podrobně zeptám, ale byla bych vděčná za více zkušeností
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    ahoj, tak po půlročních peripetiích a (dle mého názoru) zanedbání ze strany naší veterinářky a tím zhoršení průběhu nemoci, bylo naší kočce diagnostikováno FeLV :(

Kočce jsou cca 3 roky, všechny krevní hodnoty má v pořádku, žere, je hravá, jen má teda zánět v tlamce, musí se to přeléčit antibiotiky a půjdou ven všechny zuby. Ten zánět není vůbec hezký.

byla jsem samozřejmě poučena, že nesmí k žádné jiné neočkované kočce a netoulat se venku, což je v pohodě, protože ven nesmí a s jinou kočkou nepřijde do styku.

Jde mi spíš o to, jestli si mám dělat nějaké naděje do budoucna a věřit na zázrak, protože co jsem četla, tak dospělé kočky se dožívají cca 3 let od nákazy. Nevím, jestli ty tři roky jsou lhůta pro neléčenou nemoc, ale pokud ne, tak už nám moc asi nezbývá :(
    někdo nějaké zkušenosti? Každou jiskřičku naděje vítám...:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAPINA: jasny, rikam, mam jen testovaci maly baleni...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CMLKA: Tak asi neuškodí, ale je to vzhledem k technologi výroby hodně drahá sranda.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAPINA: asi spis teda gastro inestinalky? no ja si rikala....ale tak ultra hypo jim neuskodi ne? mam jen maly vzorek...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAPINA: mno to neni
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAPINA: myslis, ze je to blbost? Ma to uz dva roky, lecba dycky zabrala jen docasne, stejne zacne po nejaky dobe zase zvracet, mam tady pro ni kortikoidy, ale jelikoz resime i jiny veci,t ak sem si rikala, ze to zkusim dietou a necim jinym nez RC
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CMLKA: Ultrahypo je hydrolyzát na eliminační dietu potravních alergií, leda by bylo podezření na to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam