• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    ahoj, tak po půlročních peripetiích a (dle mého názoru) zanedbání ze strany naší veterinářky a tím zhoršení průběhu nemoci, bylo naší kočce diagnostikováno FeLV :(

Kočce jsou cca 3 roky, všechny krevní hodnoty má v pořádku, žere, je hravá, jen má teda zánět v tlamce, musí se to přeléčit antibiotiky a půjdou ven všechny zuby. Ten zánět není vůbec hezký.

byla jsem samozřejmě poučena, že nesmí k žádné jiné neočkované kočce a netoulat se venku, což je v pohodě, protože ven nesmí a s jinou kočkou nepřijde do styku.

Jde mi spíš o to, jestli si mám dělat nějaké naděje do budoucna a věřit na zázrak, protože co jsem četla, tak dospělé kočky se dožívají cca 3 let od nákazy. Nevím, jestli ty tři roky jsou lhůta pro neléčenou nemoc, ale pokud ne, tak už nám moc asi nezbývá :(
    někdo nějaké zkušenosti? Každou jiskřičku naděje vítám...:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAPINA: jasny, rikam, mam jen testovaci maly baleni...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CMLKA: Tak asi neuškodí, ale je to vzhledem k technologi výroby hodně drahá sranda.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAPINA: asi spis teda gastro inestinalky? no ja si rikala....ale tak ultra hypo jim neuskodi ne? mam jen maly vzorek...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAPINA: mno to neni
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAPINA: myslis, ze je to blbost? Ma to uz dva roky, lecba dycky zabrala jen docasne, stejne zacne po nejaky dobe zase zvracet, mam tady pro ni kortikoidy, ale jelikoz resime i jiny veci,t ak sem si rikala, ze to zkusim dietou a necim jinym nez RC
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CMLKA: Ultrahypo je hydrolyzát na eliminační dietu potravních alergií, leda by bylo podezření na to.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAPINA: protoze furt bleje....nevim, doporucila veterinarka...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CMLKA: Jako jo, ale ultrahypo na zánět slinivky? A to jako... jak a proč?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ha koupila jsem kockam Vet life ultrahypo, pac ta jedna ma zanet slinivky a kupodivu se na to obe hned vrhly...ja o tech Farmina krmivech vubec nevedela, super, protoze jsem videla, jak trpej pri RC dietach a nechutna jim to
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: děkuju
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: Jasně, orgánové selhání se rozvíjí pozvolna. Uvidíš, co ta krev.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: takže cca max 4 hodiny, by šly?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: Šance přímo úměrná sežrané dávce, ale když se to zjistí hned a hned začne řešit, tak bývají výsledky značně lepší, než u psů, které tím ládují sami majitelé a pak to zapírají.
    TESSS
    TESSS --- ---
    Jen dotaz na Tapinu, pes 7,6 kg sezral presne nevim kolik ibuprofenu. Je v peci veteriny. Zitra ma jit na krev. Jak je velká šance selhání orgánu? Chova se normálně. Dik
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    u nas typicky koberecek v koupelne, vzdycky to tak bylo....pocurava se nejlepe pokud odjedeme na vikend,tak cca 5 minut pred nasim navratem, zrejme, kdyz uz jsme slyset na schodech...

nicmene shodou okolnosti ted taky resim zanet mocovych cest kocky, ph moci v poradku, ostatne kvuli kocourovi sypu methionin, nicmene zanet tam je, a uz se po mesici vratil zas zpet...je mi ji lito, evidentne ji to hodne boli, davam ji i nejakou pastu na to, ale stejne se ji to vratilo, ale teda antibiotika dostala....no jak ctu Tapinu, teda nevim, jak eliminovat stres

jinak mam doma dva kocici duchodce a teda, do obou sypu prasky kazdymu na neco jinyho, je to hruza....ckeam, kdy me potka jeste rakovina, coz mozna potka, protoze kocka ted hodne zhubla...uz dostala nejakou podpurnou lecbu..nejhorsi je, ze mi prijde, ze nejvic stresujici je to podavani leku, pripadne samozrejme navstevy veteriny
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MAR_TINA: tady je koberecku vic a tech si nevsimne - ma koberecky pred zachodkama, mam koberec pod stolem a obyvaku a mam koberec v kuchyni - o ten v obyvaku si brousi drapky ale nepocural ho nikdy :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZVIRATKO: a jestli se nic neobjeví, rozluč se s koberečky. U nás některé kočky prostě považují koberec za trávník a na trávník se čůrá.
    Předložku do koupelny dáváme na zem jen na dobu používání, jinak visí.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: diky, tak ho vezmu k veterinari...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Tohle je totiž hrozně složitá problematika. Kočičí záněty močových cest jsou z 90 % stresové. Takže ono to i mohlo začít tím, že se mu nelíbil kobereček, jenže si tou psychickou tenzí zpravidla vyrobí reálný zdravotní problém s močením, takže se dostane do začarovaného kruhu. I když už by si psychicky dávno zvykl, že kobereček prostě je, tak problémy přetrvávají, protože teď už je tam reální fyzická bolest a klinický zánět. A zrovna tak komplikované je řešení. Ty záněty jsou sterilní, takže se neřeší antibiotikama - neměly by. Ono sice vypráskání veškeré mikroflóry v okolí močové trubice pomůže od příznaků, ale je to cesta k výrobě rezistentních bakterií, ne kauzální léčba. Dieta na rozpuštění krystalů, jsou-li, podpůrná léčba na stabilizaci stavu močové sliznice a hlavně, naprostá a dokonalá eliminace stresu. Takže majitel přichází s tím, že kočka se chová jinak, než by se mu líbilo, a přeje si změnu chování kočky, a odchází s tím, že ho čeká změna svého chování a detektivní práce, co by ještě tak madam kočce vyhovovalo, aby byla spokojená, protože jinak bude nemocná a to velmi. Poněkud frustrující pro všechny zúčastněné strany, ale jinak to nejde. Základ je ale vědět, jestli tam zánět je nebo není. Pokud je, tak nebude stačit odstranit koberečky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam