• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TESSS
    TESSS --- ---
    Hlásím, ze pes je po ibuprofenove aféře v poradku :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Jestli chodí dovnitř a ven jak chtějí, tak tam nepolezou, kdyby tam trpěly zimou.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MONROE: tak pokud jsou pres noc doma, nemusis to asi moc resit, to nejsou zadne venkovky :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    MONROE: takže zahřívat je chceš proč - přijde ti, že venku jim je objektivně zle? Nebo prostě proto, že začalo sněžit a kočky na to podle tebe nejsou vybavené?
    ADITU
    ADITU --- ---
    MONROE: který do půl hodiny vychladne a zamrzne. jestli je chceš zahřát, tak jim pořiď polystyrenové boudičky na spaní a ochranu před počasím. Vystlané vrstvou sena jsou prý velmi oblíbené.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LAETATIO: tak kocour má částečně vykloubenou kyčel. Podle veta prý nemám tolik stresovat...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    FIFAJZ: Díky!Kluci jsou teď na cestě k našemu vetovi a já mám nervy na pochodu...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LAETATIO: Jdu sem asi uz pozde, ale Socrates v Nymburku by mel mit nejak snad pohotovost po tlf? A jinak osobne doporucim HK Vet, kde jsou nonstop. At je kocour v poradku a vydrzi to do rana.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Nemáte prosím tip na dobrou nonstop veterinu okolí Jičín-Nymburk-Poděbrady-Mladá Boleslav? Po přestěhování jsme ještě nenašli čas změnit veterináře a dneska když byl doma jen přítel vypadl náš nejmíň šikovnej kocour z okna (1. patro). Podle přítele byl pak v pohodě, běhal, chodil bez problémů, tak ho zásadněji neřešil. Podle mě ho bolí kyčel. Že by ho to ohrožovalo na životě si nemyslím, ale zas jestli to má bolavé, přijde mi zbytečné, aby trpěl do rána... Ale jestli tu nedostanu tip na někoho konkrétního, pojede holt ráno do Prahy k našemu dvornímu vetovi...
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    chtěla jsem tím jen říct, že ten test byl takový, že by ukázal, jestli jsou to povakcinační hodnoty nebo jestli je pozitivní. Očkovaná nebyla
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    neeee, nebyla očkovaná na FeLV
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PEPSSI: počkej, ona byla navakcinovaná proti Felv a nebyla předtim otestovana??
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    CAMELLA:
    TAPINA: i tak vám oběma moc děkuju, jistou naději jste mi daly :)

až pojedu k doktorce, tak se jí na tohle pořádně zeptám, protože když jsem tam odtud odjížděla, tak jsem měla plnou hlavu té diagnozy a více info jsem si zjištovala až dnes. Info, které mě teda značně vyděsilo...
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    CAMELLA: aha, jaj, tak to nevím. Mě jen doktorka řekla, že tenhle test odhalí, jestli má pozitivní výsledky z důvodu vakcinace nebo jestli je opravdu pozitivní. Víc nevím

CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PEPSSI: Mno, pokud vím, tak existuje běžný test v ordinaci, kdy se kapne kapka krve a ten řekne ano/ne. A pak určitě existují i sofistikovanejší lab.testy, které jsou schopné napovědět více, než jen jestli se zvíře s virem potkalo, což nutně nemusí byt fatální
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    V zásadě u dvou třetin koček nemusí akutní forma nemoci vůbec propuknout, a je to takov časovaná bomba, jejíž rozvoj může být spuštěn čímkoli - stresem, jinou nemocí, očkováním...
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    CAMELLA: jako co to bylo za test na FeLV? Nebo ty krevní testy?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PEPSSI: hezký soubor informací najdeš zde http://zverolekarka.com/felv/
    Jinak nevím, jaké testy jste dělali, ale znala jsem kočky, u kterých se na tuhle nemoc přišlo náhodou a žily určitě 5 a víc let
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PEPSSI: No, přinejmenším mám v péči jednu kočku, u níž se FeLV zjistila čirou náhodou, když onemocněla její koťata (typický netestovaný chov bez PP) a je už dlouhá léta víceméně zdravá. Ono to nemusí u každé kočky propuknout v agresivní průběh.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    a z útulku jsme si jí brali jako cca 1,5 - 2 roční kočku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam