• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    smí i do ran a částečně eliminuje i kočičí herpesy v očích a nose.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MAR_TINA: tak tam poptej rovnou i ten Skinmed. Je narozdíl od Betadiny neštípavej, můžou ho používat i lidi a lila jsem ho i svýmu králíkovi do oka (Dezacin vyrábí i oční kapky, ale složení je totožný, jen to má lepší lahvičku). Než jsem to testovala na svym králíkovi, nalila jsem to do oka i sobě,ať nemučim zvíře,žejo, a stále ještě vidim;-))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIRAFFKA: habešák může jíst všechno. jen jsou u nás v misce ty hypoalergení, protože jiná kočkaje brutální alergik.
    Skočím mu na veterinu pro tu pipetu.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MAR_TINA: Z/D jsou hypoalergenní, tedy užívá-li je Habešák, očekáváme hysteričtější reakce střeva, kůže atp. Doporučila bych drbat desinfekcí a gázou (my teď nedáme dopustit na Skinmed/Dezacin/jiný superoxidovaný roztoky),ale i Betadina by měla bejt ok. + my k tomu na veterině přidáváme hydratační pipetky od Douxa (k užití 1/2 pipety 2x týdně). Jestli je v tvý moci to sehnat,přidala bych to k čištění. A dávat vysloveně majzla na to, aby Z/Dčkovej kocour žral výhradně svoje Z/D a nepřilepšoval si jinde.

LAETATIO: mrkni do tlamy, jestli nemá nějaký zranění v hubě/trabl se zubama mj.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TAPINA: já to zkusím vyfotit. mě přišlo že se to objevilo když měl ten límec a nemohl se pořádně umýt. ale teď už může tak nevím. ale nemám dojem že by ho ocicka trápily.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Což o to, ono se to nedá úplně poznat ani z fotky. Ale trochu výtok bez tendence ke zhoršování, bez hlenohnisavých ošklivostí, přivírání očí nebo zarudnutí spojivek obvykle nebývá nic.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GENEVIEVE: Vyfoť, spoustě koček občas slzí oči a ospalky neřeší, přitom to nemusí znamenat nic.
    Ale může to být i zánět nebo nějaká choroba, to se takhle z popisu nedá úplně poznat.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GENEVIEVE: mrkni, jestli má zarudlé spojivky.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GENEVIEVE: spíš jo. Bývá to často příznakem různých osklivych jiných nemocí, mimo jiné. Šla bych k veterináři.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    jeden z kocourů má trochu výtok z očí. nacházím zaschlé černé ospalky. má mě to znepokojovat?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Sliní nám pes. Hodně. Očkovaný je, vody se nebojí, takže vzteklina to nebude. V tlamě, dásních ani jazyku nic nemá.
    Řeším jestli si vzít zítra dovču a letět k vetovi, nebo to nechat usadit a čekat...

Snad je to srozumitelnější. Nemůžu se sžít s opravama v mobilu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Habešák dostal skoro ze dne na den obrovské kočičí akné. Dřív na to trpěl, ale ne tolik. Teď má celou tlamičku, horní pysk a nad něj, dolní, bradičku, pokrytou vrstvou černých teček. V ostrovech, v součtu tak 3x 1 korunová mince. Seškrábli jsme včera něžně nehtem, co šlo, něco bylo až na růžovou mokvavou pokožku, ošetřili betadinou. Dnes je rozšíření teček na větší ploše (víc nad horním pyskem), víc bradičky i nová vrstva na starých místech. Už to neškrábu, otřu betadinou.

Má vůbec smysl jít k veterináři? Nebo prostě čistit?

Poslední tři dny bydlel v jiném bytě v našem domě (obvykle tam chodí na pár hodin, teď tam byl skoro pořád, kamarádí s kočkou, která tam bydlí, a její majitelé jsou na dovolené) - mohla to rozjet změna granulí? Kočka má Hills digestiv care, habešák běžně jí Hill's Prescription Diet Feline Z/D Food Sensitivities (ale to je kvůli jinému alergikovi) a maso jakéhokoli druhu, ty digestive care v menším množství už jedl dřív.
    Nebo mohl v jiném bytě rýt tlamou v hlíně či sníst kus listí pokojových rostlin, ale nic okousaného tam nevidím. Spí v jejím pelechu, kočka akné nemá.

Jsou to blbosti, ale jinou změnu jsme doma neměli, dokonce nebyl venku, je hnusně.
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    Zdar,

Opakovane se mi vraci [vzdy tak s pulrocni, tentokrat rocni pauzou] nakaza hlistici Camallanus cotti u ryb [ mlade Cryptoheros cutteri - asi 15ks ruznych velikosti mezi 3 - 8cm, mam je od jikricek]. Ryby postavene nize v hierarchii viditelne hubnou, zacina se objevovat pruhledny trus a celkove se snizuje income zradla cele skupiny. Dostavaly pripravek eSHa - ndx v nemz ma byt ucinna latka Levamisol. Nj, jenze to akvarko v kterem jsou ponekud narostlo na 500l. Jsou to cile a agresivnesi ryby takze presun do neceho mensiho ponesou blbe. Navic se vsude po forech tvrdi ze pokud to mate v jedne nadrzi mate to vsude. To u nas dela dalsich 400l ;] Tady je zminka o cene https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/310028/odcervenie coz je o rad min nez 500ml toho pripravku. Navsteva u veterinare pri minulem vyskytu prusvihu nedopadla dobre protoze to nemel a navic nevi co s rybama, takze jsme tehda zase skocili u toho pripravku. Muze mne nekdo nakopnout jak to s tim tedy je? Umi tohle v Praze nekdo vyresit? V pripade ze se to povede nekde sehnat, jaky to ma shelf life [nekde byla zahlidnuta zminka ze po otevreni baleni se to ma zlikvidovat] pro reseni dalsich iteraci tohoto problemu? Pocitam s tim ze za rok i pri veskere peci co dostavaji to budu resit zas protoze v tech cichlidach se ty mrchy proste drzi -..-

Diky moc.
    HUZBA
    HUZBA --- ---
    TAPINA: ok, rozumim, diky!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUZBA: K dietě by se nemělo dávat nic jiného, jinak to už není dieta. A ty diety na močové kameny musí být hodně dobře vybalancované, aby fungovaly.
    HUZBA
    HUZBA --- ---
    TAPINA: ok diky moc, taky jsem si rikala ze nebudu zatim zbytecne hystercit. jinak bych mela jeste jeden dotaz prosim: muzu mu takhle obcas dat trosku syrovyho masa, pripadne treba vajicko? (micham oboji psovi do granuli tak sem si rikala aby si nezavideli) nebo se na to mam radsi kvuli ty jeho urinal diete uplne vykaslat ?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUZBA: Jeden den nevolnosti bych ještě neřešila, každému je někdy trošku blbě. Kdyby.to nebylo lepší do druhého dne, tak už jo, nežraní delší než 3 dny je už vyloženě nebezpečné.
    HUZBA
    HUZBA --- ---
    ahoj, dotaz asi lamí, ale nez se vydam na US veterinu, kde necham vejplatu jen za dobry den... co je prosim alarmem ve stavu, kdy kocka sedi v rohu, evidentne je mu blbe, nechce jist, ale nebleje. je mu 6, chodi ven, ted mi doslo, ze uz tak 4 mesice neodcervenej. vcera vecer normalne zral svoji konzervu (ma "urinary" - ledvinovou? dietu.. mel pred rokem a pul mocovy kameny) a pak teda ode me vyjimecne dostal mini odrezky s tukem z veprovy panenky (max na dva prsty) a od ty doby tohle, ted je to 12 hodin. muze za to to maso? jinak mu davam jeste nakej doplnek stravy na traveni "hairball" v kterym, jak ted koukam je mimojiny psyllium. je mozny, ze se po tom jenom nafouk? prijde mi, ze ma nafouklej brich trochu... dik moc
    KIA
    KIA --- ---
    TAPINA: díky moc :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: Buď se vrátit k Nobivacu, ale hlídat, protože může být reakce, nebo už zůstat u toho Biocanu a dál už neměnit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam