• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Habešák dostal skoro ze dne na den obrovské kočičí akné. Dřív na to trpěl, ale ne tolik. Teď má celou tlamičku, horní pysk a nad něj, dolní, bradičku, pokrytou vrstvou černých teček. V ostrovech, v součtu tak 3x 1 korunová mince. Seškrábli jsme včera něžně nehtem, co šlo, něco bylo až na růžovou mokvavou pokožku, ošetřili betadinou. Dnes je rozšíření teček na větší ploše (víc nad horním pyskem), víc bradičky i nová vrstva na starých místech. Už to neškrábu, otřu betadinou.

Má vůbec smysl jít k veterináři? Nebo prostě čistit?

Poslední tři dny bydlel v jiném bytě v našem domě (obvykle tam chodí na pár hodin, teď tam byl skoro pořád, kamarádí s kočkou, která tam bydlí, a její majitelé jsou na dovolené) - mohla to rozjet změna granulí? Kočka má Hills digestiv care, habešák běžně jí Hill's Prescription Diet Feline Z/D Food Sensitivities (ale to je kvůli jinému alergikovi) a maso jakéhokoli druhu, ty digestive care v menším množství už jedl dřív.
    Nebo mohl v jiném bytě rýt tlamou v hlíně či sníst kus listí pokojových rostlin, ale nic okousaného tam nevidím. Spí v jejím pelechu, kočka akné nemá.

Jsou to blbosti, ale jinou změnu jsme doma neměli, dokonce nebyl venku, je hnusně.
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    Zdar,

Opakovane se mi vraci [vzdy tak s pulrocni, tentokrat rocni pauzou] nakaza hlistici Camallanus cotti u ryb [ mlade Cryptoheros cutteri - asi 15ks ruznych velikosti mezi 3 - 8cm, mam je od jikricek]. Ryby postavene nize v hierarchii viditelne hubnou, zacina se objevovat pruhledny trus a celkove se snizuje income zradla cele skupiny. Dostavaly pripravek eSHa - ndx v nemz ma byt ucinna latka Levamisol. Nj, jenze to akvarko v kterem jsou ponekud narostlo na 500l. Jsou to cile a agresivnesi ryby takze presun do neceho mensiho ponesou blbe. Navic se vsude po forech tvrdi ze pokud to mate v jedne nadrzi mate to vsude. To u nas dela dalsich 400l ;] Tady je zminka o cene https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/310028/odcervenie coz je o rad min nez 500ml toho pripravku. Navsteva u veterinare pri minulem vyskytu prusvihu nedopadla dobre protoze to nemel a navic nevi co s rybama, takze jsme tehda zase skocili u toho pripravku. Muze mne nekdo nakopnout jak to s tim tedy je? Umi tohle v Praze nekdo vyresit? V pripade ze se to povede nekde sehnat, jaky to ma shelf life [nekde byla zahlidnuta zminka ze po otevreni baleni se to ma zlikvidovat] pro reseni dalsich iteraci tohoto problemu? Pocitam s tim ze za rok i pri veskere peci co dostavaji to budu resit zas protoze v tech cichlidach se ty mrchy proste drzi -..-

Diky moc.
    HUZBA
    HUZBA --- ---
    TAPINA: ok, rozumim, diky!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUZBA: K dietě by se nemělo dávat nic jiného, jinak to už není dieta. A ty diety na močové kameny musí být hodně dobře vybalancované, aby fungovaly.
    HUZBA
    HUZBA --- ---
    TAPINA: ok diky moc, taky jsem si rikala ze nebudu zatim zbytecne hystercit. jinak bych mela jeste jeden dotaz prosim: muzu mu takhle obcas dat trosku syrovyho masa, pripadne treba vajicko? (micham oboji psovi do granuli tak sem si rikala aby si nezavideli) nebo se na to mam radsi kvuli ty jeho urinal diete uplne vykaslat ?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUZBA: Jeden den nevolnosti bych ještě neřešila, každému je někdy trošku blbě. Kdyby.to nebylo lepší do druhého dne, tak už jo, nežraní delší než 3 dny je už vyloženě nebezpečné.
    HUZBA
    HUZBA --- ---
    ahoj, dotaz asi lamí, ale nez se vydam na US veterinu, kde necham vejplatu jen za dobry den... co je prosim alarmem ve stavu, kdy kocka sedi v rohu, evidentne je mu blbe, nechce jist, ale nebleje. je mu 6, chodi ven, ted mi doslo, ze uz tak 4 mesice neodcervenej. vcera vecer normalne zral svoji konzervu (ma "urinary" - ledvinovou? dietu.. mel pred rokem a pul mocovy kameny) a pak teda ode me vyjimecne dostal mini odrezky s tukem z veprovy panenky (max na dva prsty) a od ty doby tohle, ted je to 12 hodin. muze za to to maso? jinak mu davam jeste nakej doplnek stravy na traveni "hairball" v kterym, jak ted koukam je mimojiny psyllium. je mozny, ze se po tom jenom nafouk? prijde mi, ze ma nafouklej brich trochu... dik moc
    KIA
    KIA --- ---
    TAPINA: díky moc :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: Buď se vrátit k Nobivacu, ale hlídat, protože může být reakce, nebo už zůstat u toho Biocanu a dál už neměnit.
    KIA
    KIA --- ---
    TAPINA: OK, takže jestli chápu dobře tak teď mám nechat přeočkovat tu L4.. a o jakou značku prosím doporučuješ si říct?
    Já právě vždycky říkám Nobivac.. no a teď po těch ledvinách jsem byla vykolejená a teď koukám, že tam je něco, čím fenky očkovaný v životě nebyly :/ :(
    Děkuju mockrát, ještě jednou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: To by bylo v pohodě, Biocan Pi+L4 sice obsahuje jen dvě věci, ale ty zbylé tři z Nobivacu drží po minulém očkování 3 roky. Já bych se spíš bála toho střídání Nobivacu a Biocanu, to dělá někdy problémy (zejména když se dá Nobivac tam, kde byl minule Biocan). A tu leptospiru bych přeočkovala ještě jednou, samotnou.
    KIA
    KIA --- ---
    KIA: protože pokud to Biocan Pi+L4 obsahuje míň věcí, tak mě veterinářka ( tahle není naše standardní ošetřovací, ta je bohužel teď relativně čerstvě na mateřské) natáhla.. Protože jsem chtěla stejné očkování a budu jí to muset nechat oočkovat znovu :(
    KIA
    KIA --- ---
    TAPINA: Úplně standardně to neměla, protože to bylo tak mrňavý štěně (narozena 23/7/16), že se doktorka předtím bála. Měla to:

Název - den očkování:
    EuricanDHPPi2+L - 14.9.16
    Poté Nobivac DHPPi 19.10.16
    Dále Nobivac DHPPi 16.11.16
    Nobivac L4 7.12.16 (zde už měla aspoň nad 1,5kg tuším)
    Nobivac L4 28.12.16
    a poté tedy zmíněné
    Nobivac DHPPi + L4 3.11.17
    a Biocan Pi + L4 2.2.19

Můžu ještě dotaz? Jaký je rozdíl mezi Nobivac DHPPi+L4 a Biocan Pi+L4? Chápu dobře, že to obsahuje méně věcí?

Děkuju moc!:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: Klíčová informace je, kolikáté její očkování v životě to bylo. Je jí 2,5 roku, takže byla standardně očkovaná jako štěně, pak po roce a teď jakoby třetí rok? Pak bych to až tak nehrotila, ale přeočkovala alespoň leptospirózu. U ní je totiž ten rok naprosté maximum a často nedrží ani úplně celý, imunitní odpověď je krátká.
    KIA
    KIA --- ---
    Prosím, ráda bych se zeptala - ohledně očkování.

Fenka brabantíka 2,5 r- měla problém s ledvinami (očividně v důsledku překrmení sušeným masem mojí šéfovou, když jsem u toho nebyla - šéfová to má už zakázaný a fenka má dle nějakých krevních testů z německa ledviny OK (ťukťuk)).
    Kvůli tomu bylo odložené očkování DHPPI a L4, kde v očkováku byl termín 3.11.18 .
    Reálně byla oočkována až 2.2.19 a veterinářce lehce utíkala - tudíž já si nejsem jistá, jestli dostala 100% dávku, protože to bylo u fenky neobvyklé - nikdy u očkování a odběrů neucukla.
    Nicméně veterinářka řekla, že nedoporučuje očkovat ještě znovu druhou dávku ( jak jsem byla jiným vetem poučena, že pokud se nestihne ta roční doba +-3 týdny, že se dávají dvě), že prý to je zbytečné a látky mít stejně bude.

Dotaz - opravdu to tak bude s těmi protilátkami? Nebo mám trvat na reočkování? Teď tam fenka půjde na očkování proti Tetanu ( bydlíme na vesnici u pole, koní a spol) takže mám kdyžtak prostor.

Díky moc !
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    TAPINA: Dík, za ujištění. Snad to dobře dopadne..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILIBOR: Sono nemusí ukázat nic víc, než že varle je zvětšené a mohou přijít problémy z nečekaných stran, jak to varle bude produkovat nadbytek hormonů. Jakkoli změněný pohlavní orgán u zvířete, které není chovné, má jít pryč, tady není co řešit.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    Náš 9 letý pes má už asi rok dost zvětšené varle. Veterinář řekl, že je lepší to varle odstranit, že tam často bývají nádory. Řešili jste to už někdo u psa?
    Zarazilo mě, že neudělal napřed nějaké podrobnější vyšetření. Jako třeba sono atd.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: To je prakticky stejné, kompletní oftalmologické vyšetření a měření produkce slz.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Jaké jsou prosím způsoby diagnostiky tohoto onemocnění u koček? Vygooglila jsem něco k tématu, ale vesměs se to týká lidí a psů. Jaká vyšetření jsou reálná v případě kočky? Dik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam