• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Ono je problém hodnotit účinnost obojku/spot-onu/tablet podle toho jestli má někdo na sobě klíště a nebo naopak nemá. I s tím Forestem, které v té době kde kdo (i ty) doporučoval jako best of jsme měli za sezónu tak cca 10 klíštat...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Zrovna se mi dostala před oko fotka kočky, co přišla někam na kastraci a přímo pod krásně voňavým přírodním obojkem měla klíště jak fazoli. Účel prý obojek splnil, klíště pod ním nebylo vidět :D
    GINNUNGAGAP
    GINNUNGAGAP --- ---
    Tak je otázka, zda to klíště opravdu zemře do hodiny, když samotný výrobce tablet avizuje, že účinná látka z tablet zabije klíště do 12 h., blechy do 8.h.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: No ale ono to nefunguje. Hladovému klíštěti je jedno, že to v restauraci smrdí, když tam jiná není. Když se přisaje a zemře do hodiny, tak to samozřejmě řeší, přenos infekcí tak rychlý není.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Tak ono tak by to podle mě mělo fungovat. Ono to že se přisaje a pak zemře zase nic moc neřeší :-(
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: mně z přírodních věcí fungovalo natírat psa za ušima, v podpaží a tříslech rozmarýnovým esenciálním olejem. To bylo fajn. Bohužel jen do doby, kdy jsme narazili na blechy, těm to nevadilo. A samozřejmě bylo nutné to pravidelně (tak týdenní intervaly) opakovat
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Ty přírodní věci jsou vesměs takové voňavky, co odpudí víc lidí, než klíšťat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: A co tohle:
    Beaphar Obojek antipar. pes Bio Band Plus 65cm
    https://www.nejen-granule.cz/cz-detail-902489876-beaphar-obojek-antipar-pes-bio-band-plus-65cm.html
    Obojek antiparazitní BEAPHAR Bio Band 65 cm
    https://zoomex.cz/...520-obojek-repelentni-beaphar-bio-band-veto-shield-65-cm-1ks-8711231106653.html
    Na tom by nemělo být nic špatného... Otázka je jak moc funguje
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    jak jsem psala o Pipovi a výtoku, má to zase, může to být asi i klidně tím, jak furt loví něco pod skříněma v prachu?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: tak priste fakt zkus zlomit :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    odpáčila sem to nůžkama
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: hele kdysi nam to i distributorka rikala, že jo, aby se to dobre oteviralo i v polních podmínkách v rukavicich :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Tak to dělám, ale říkám si, že to přece tak nemohlo být myšlený :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: otevírá se snadno, musí se zlomit do strany:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: jo, šlo to :) čekala jsem šroubování kvůli zubaté objímce.

tak akné třes se.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Blbě :D Klidně to vem kleštěma nebo to ohni trošku do strany, je to potřeba silou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    prosím vás, jsem úplně blbá, jak se tenhle uzávěr otevírá?

TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: Tak toxický pro kočky není, když se dělá i pro ně. Ale pro ryby je toxické skoro všechno, co pro ty parazity.
    OPI
    OPI --- ---
    CAMELLA: určitě? já právě vybírala aby nebyl toxický pro kočky a aby se mohl koupat (ikdyž neplave, jen rád chodí packama v potoku)...znovu se doma podívám, nikde jsem se to právě nedočetla (tenkrát)...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: pokud vím, ten beaphar je pudrový, takže se přímo z toho obojku dostává ta látka do okolí psa (a proto se zvlášť nedoporucuje pro domácnost s malými dětmi, i když to se nedoporucuje i to foresto - nicméně vzhledem k mechanismu mi foresto pořad přijde lepší)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam