• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Ty přírodní věci jsou vesměs takové voňavky, co odpudí víc lidí, než klíšťat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: A co tohle:
    Beaphar Obojek antipar. pes Bio Band Plus 65cm
    https://www.nejen-granule.cz/cz-detail-902489876-beaphar-obojek-antipar-pes-bio-band-plus-65cm.html
    Obojek antiparazitní BEAPHAR Bio Band 65 cm
    https://zoomex.cz/...520-obojek-repelentni-beaphar-bio-band-veto-shield-65-cm-1ks-8711231106653.html
    Na tom by nemělo být nic špatného... Otázka je jak moc funguje
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    jak jsem psala o Pipovi a výtoku, má to zase, může to být asi i klidně tím, jak furt loví něco pod skříněma v prachu?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: tak priste fakt zkus zlomit :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    odpáčila sem to nůžkama
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: hele kdysi nam to i distributorka rikala, že jo, aby se to dobre oteviralo i v polních podmínkách v rukavicich :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Tak to dělám, ale říkám si, že to přece tak nemohlo být myšlený :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: otevírá se snadno, musí se zlomit do strany:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: jo, šlo to :) čekala jsem šroubování kvůli zubaté objímce.

tak akné třes se.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Blbě :D Klidně to vem kleštěma nebo to ohni trošku do strany, je to potřeba silou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    prosím vás, jsem úplně blbá, jak se tenhle uzávěr otevírá?

TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: Tak toxický pro kočky není, když se dělá i pro ně. Ale pro ryby je toxické skoro všechno, co pro ty parazity.
    OPI
    OPI --- ---
    CAMELLA: určitě? já právě vybírala aby nebyl toxický pro kočky a aby se mohl koupat (ikdyž neplave, jen rád chodí packama v potoku)...znovu se doma podívám, nikde jsem se to právě nedočetla (tenkrát)...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: pokud vím, ten beaphar je pudrový, takže se přímo z toho obojku dostává ta látka do okolí psa (a proto se zvlášť nedoporucuje pro domácnost s malými dětmi, i když to se nedoporucuje i to foresto - nicméně vzhledem k mechanismu mi foresto pořad přijde lepší)
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: A jaký množství se z toho za tu chvíli do vody vyloučí? To už je pak jedno jestli to vyloučí přímo pes nebo nebo obojek...
    Spíš záleží co je tam za účinnou látku ne?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    OPI: jo, jen malý komentář - nenechavej s tím obojkem psa koupat ve vodních tocích, je to jedovaté pro vodní organismy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Ano. Jinak by pes byl chráněný jenom kolem obojku.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Takže veškeré látky které jsou přes ten obojek jsou nejdříve do těla a pak skrze cévní systém dál...?
    OPI
    OPI --- ---
    MAR_TINA: ano potvrzuji...sice mám krátkosrsté plemeno bez podsady ale beru ten beaphar už několik let a klíšťata byly asi za 6 let jen 2...a pro mě i plus že ten který beru je černý (mám černého psa)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: zrovna foresto funguje úplně stejně jako spoty (mechanismus účinku je stejný a vstřebává se stejně :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Jo. Cesta od krku k zadku nevede speciální krkozadeční cévou v podkoží :o) A pak se ta látka musí taky z organismu dostat pryč, což je zase ve všech případech přes játra nebo ledviny. Na rozdíl od jiných, fluralaner se nemetabolizuje a vylučuje se tak, jak je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam