• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADELAIDE: Ovšem tajemství prubanu tkví v tom, že se oblíká na kočku ještě uspanou. Zdaleka ne vždy je možné tentýž úkon provést při vědomí :o)
    ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    TAPINA: jako jo no....že to takhle někde dělají jsem se bohužel samozřejmě dočetla až později :D ...zrovna tak jakože mohou podávat antibiotika, která mají nějakou dlouhou trvanlivost v těle takže bych nemusela každý ráno a večer bojovat s oběma kočkama a cpát jim do krku prášky :(

GENEVIEVE: dnes jsem nakoupila pruban plus gázu, uvidim co na tořekne a kdyžtak nasadim límec.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ADELAIDE: hele uvidíš, moje zkušenost velí, dát límec, když si to hryže. Pipin kvůli mě musel na revizi a chudákovi jsme to léčili tři týdny. S límcem se nakonec smířil dost v pohodě a přežil, i když jsem šla do práce :-) (měl teda takovej látkovej a když se fakt snažil, tak si tam dosáhl, ale to naštěstí zvládl asi jenom jednou nebo dvakrát) :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Intradermální steh, furt to říkám. Proč furt někde nechávají kočkám na břiše uzly, když se ví, jaké jsou kočky?
    ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    MAR_TINA: díky za upozornění, v tuhle chvíli to přesně tak máme. každá má svuj pokoj, krmení, záchod, otvíráme pouze když jsme doma i my a můžeme to sledovat...každopádně asi teda ještě aplikuju i to měnění místností, jako když byly koťata no :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADELAIDE: moje zkušenost velí tuhle situaci nepodcenit. Tedy jim dopřát oddělené místnosti a třeba znovu opakovat seznamování.
    ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    ADITU: jojo obě....ale asi to bude prostě jen dočasná nasranost no :) už se těšim až to bude za námi, hlídat kočky v oddělenejch pokojích jestli se nesnaží rozparát si bčicha je na pěst trochu :D
    ADITU
    ADITU --- ---
    BALAENA: máš pravdu, pardon.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADITU: vyrozuměla jsem, že tam byly obě. takže možná spíš přece jen vzájemné "jsem bolavá a protivná, tak mi nelez na oči", smrdět by měly stejně
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADELAIDE: obvykle to bývá tím, že z jedné je cítit veterina a cizost. vezmi vlhký (ne moc) ručník, přelízni jím tu "smradlavou", a pak tím samým ručníkem (tou samou "navoněnou" stranou) pak i druhou, aby si neměly moc co vyčítat. není to instantní řešení, ale trochu to pomůže otupit hrany.
    ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    TAPINA: heleď ona jako v tech kalhotkach od veta byla docela v klidu, jen ji to sjizdelo protoze ji to neprotahl i prednima moc....rozhodne vic v klidu nez v tom co jsme provizorne vyrobili....zkusím to co napsala ADITU , já právě nevěděla pod jakým názvem to v potřebách hledat...a když bych videla ze ani to se ji nelíbí tak asi pujdu pro límec no...

mimochodem jeste k tématu...máte zkušenost s tím, že kočky, které se normálně snášely a hrály si spolu...na sebe po kastraci syčí atd?...je to tim že jsou jakoby zraněné a chtějí svuj klid?
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADELAIDE: často se dělají z prubanu (taková ta elastická síťovaná trubka, do které prostřihneš díry na končetiny), dostupné ve zdravotních potřebách/lékárnách. líbit se jí to ale stejně asi nebude.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADELAIDE: Tady je na místě límec. Jinak buď bude mít na sobě něco, co si sundá, nebo něco, co ji bude moc omezovat v pohybu, nebo se k těm stehům dostane.
    ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    Ahooj, poradili byste mi prosím někdo, kde sehnat případně z čeho vyrobit takové ty "po kastrační" kalhotky na kočku? .... v pátek jsem byla na kastraci s oběma a bohuzel když jsem Mňauí sundala ty od veta jelikož ji už dost sklouzavaly a evidetně i štvaly tak si okamžitě začala zubama vytrhávat stehy....takže pro dnešek je v takovým provizorním postroji z trička ale v tom je chuděra dost svázaná a nelíbí se jí to. Díky
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    Když už tu je diskuze o antiparazitikách, máte nějaké typy, co dát kocourovi, kterého si máma pořídila v zimě, s informací, že měl alergickou reakci "na nějaký z levných kočičích obojků" (pravděpodobně něco od Bayera, ale původní majitelka si nebyla jistá) s tim, že mi preferujeme nejvíc pipety?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Ty ale na klíšťata nefungovaly nikdy, ani neměly. Blechy a vnitřní paraziti. Jestli chceš klíšťata a srdeční červy, tak třeba Nexgard Spectra.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Advocate pipety uz taky nefungujou? Presla jsem na ne z Bravecta tablet protoze chranej i proti srdecni cervivosti, a my preci jen furt jezdime nekam do prdelek...
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: na tom něco je

ZVIRATKO: žraločí zub možná ne, ale já používám jedině prášek z rohu jednorožce :-)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    CUKI: je to jako s lidskejma lekama - ty ucinne latky co funguji se prodavaji jako leky (napriklad vrba obsahuje acylpyrin), takze neco "prirodniho" fungovat muze, jen clovek nezna jistotu cistoty ani davkovani ani netusi co v tom je navic a jestli v tom je vubec dost te lecive latky aby neco udelala.
    A pak jsou veci, ktere jsou mozna "prirodni" ale nic delat nemuzou - ruzne privesky, magneticke naramky, krystaly, cukrove kulicky, tabletky s namletym zralocim zubem...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: hlavně je potřeba taky připomenout, že hlavní mechanismus toho obojku je repelentní, tj.silným pachem odpuzuje klíšťata, nicméně umíš si představit, co takový pach (fakt i citlivým lidem může ten pach způsobit bolest hlavy) dělat s nosem psa? Zvlášť když použité bylinky jsou zároveň používané pro odpuzování savců? Já bych to tedy svému zvířeti neudělala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam