• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: na tom něco je

ZVIRATKO: žraločí zub možná ne, ale já používám jedině prášek z rohu jednorožce :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: hlavně je potřeba taky připomenout, že hlavní mechanismus toho obojku je repelentní, tj.silným pachem odpuzuje klíšťata, nicméně umíš si představit, co takový pach (fakt i citlivým lidem může ten pach způsobit bolest hlavy) dělat s nosem psa? Zvlášť když použité bylinky jsou zároveň používané pro odpuzování savců? Já bych to tedy svému zvířeti neudělala.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Toho se bojím, ale nemyslím že by ty přírodní věci nemuseli úplně fungovat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Jo, ale ty přírodní věci nefungujou prostě vůbec, to se prodává cíleně pro lidi, co nechtějí chemii, aby mohli taky za něco utrácet. Teď si nově ještě můžou koupit za pětistovku jantarové korálky :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Ono je problém hodnotit účinnost obojku/spot-onu/tablet podle toho jestli má někdo na sobě klíště a nebo naopak nemá. I s tím Forestem, které v té době kde kdo (i ty) doporučoval jako best of jsme měli za sezónu tak cca 10 klíštat...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Zrovna se mi dostala před oko fotka kočky, co přišla někam na kastraci a přímo pod krásně voňavým přírodním obojkem měla klíště jak fazoli. Účel prý obojek splnil, klíště pod ním nebylo vidět :D
    GINNUNGAGAP
    GINNUNGAGAP --- ---
    Tak je otázka, zda to klíště opravdu zemře do hodiny, když samotný výrobce tablet avizuje, že účinná látka z tablet zabije klíště do 12 h., blechy do 8.h.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: No ale ono to nefunguje. Hladovému klíštěti je jedno, že to v restauraci smrdí, když tam jiná není. Když se přisaje a zemře do hodiny, tak to samozřejmě řeší, přenos infekcí tak rychlý není.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Tak ono tak by to podle mě mělo fungovat. Ono to že se přisaje a pak zemře zase nic moc neřeší :-(
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: mně z přírodních věcí fungovalo natírat psa za ušima, v podpaží a tříslech rozmarýnovým esenciálním olejem. To bylo fajn. Bohužel jen do doby, kdy jsme narazili na blechy, těm to nevadilo. A samozřejmě bylo nutné to pravidelně (tak týdenní intervaly) opakovat
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Ty přírodní věci jsou vesměs takové voňavky, co odpudí víc lidí, než klíšťat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: A co tohle:
    Beaphar Obojek antipar. pes Bio Band Plus 65cm
    https://www.nejen-granule.cz/cz-detail-902489876-beaphar-obojek-antipar-pes-bio-band-plus-65cm.html
    Obojek antiparazitní BEAPHAR Bio Band 65 cm
    https://zoomex.cz/...520-obojek-repelentni-beaphar-bio-band-veto-shield-65-cm-1ks-8711231106653.html
    Na tom by nemělo být nic špatného... Otázka je jak moc funguje
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    jak jsem psala o Pipovi a výtoku, má to zase, může to být asi i klidně tím, jak furt loví něco pod skříněma v prachu?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: tak priste fakt zkus zlomit :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    odpáčila sem to nůžkama
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: hele kdysi nam to i distributorka rikala, že jo, aby se to dobre oteviralo i v polních podmínkách v rukavicich :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Tak to dělám, ale říkám si, že to přece tak nemohlo být myšlený :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: otevírá se snadno, musí se zlomit do strany:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: jo, šlo to :) čekala jsem šroubování kvůli zubaté objímce.

tak akné třes se.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Blbě :D Klidně to vem kleštěma nebo to ohni trošku do strany, je to potřeba silou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    prosím vás, jsem úplně blbá, jak se tenhle uzávěr otevírá?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam