• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    NIGHTFURY: jajx, tak já teda musím říct, že moje kočky už se dneska ráno voblizovali a jakoby se vůbec nic nestalo....byli teď zhruba 3 dny každá ve svém pokoji, tak už si možná zase začaly "vonět" :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADELAIDE: chudinka lampička...
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ADELAIDE: Mám zkušenost, že se po kastraci dvě kočky začaly nesnášet. Podcenila jsem to, neoddělila je s tím, že jim jen není dobře - no, je to asi osm let a nenávidí se pořád, právě se mi tu porvaly pod sedačkou :-/ takže nepodceňovat!
    ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    BESTIEVSAMETE: asi špatný okamžik fotky :) ptala jsem se ja kto doma probíhá a prý je docela klidná, jakože trochu ji to štve ale paradoxně míň než ty kalhotky :) hlavně že už si na ty stehy nemůže, to je důležité.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ADELAIDE: ta je strašně nešťastná, ne nasraná.... nunínka...
    ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    tak muž přišel od veta - vyndal ji ten jeden steh, zapatlal mastičkou a nasadil límec :) děkujeme všem zúčastněným a tady posílám jednu nasra kočku :D

ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    TAPINA: tak to zní slibně - celé to rozervané nemá, jen prostě takový povytažený prostřední steh (teda dle mého laického oka) a kolem něj to má napuchlé no a lehce "rošklebené" - alespon takový stav byl vcera vecer, ale od té doby na to moc nemohla tak předpokládám, že se nic nezhoršilo. za 20 minut má muž návštěvu veta, tak jsem zvědavá co řekne ten.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADELAIDE: Jestli si to nerozervala celé, tak se to většinou přešívat nemusí, jen se prodlouží antibiotika, nasadí nějaká lokální péče, no a ten límec.
    ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    tak update - ukázalo se, že pruban na neuspanou kočku není vlastně vůbec problém nandat (myth busted) ovšem při kontrole rány na somálce sme si všimli, že už se ke stehům asi stihla dostat nebo prolízat a jeden má lehce vytržený s otokem a trochou tekutiny kolem...takže dneska vet no :( jsem zvědavá co na to řekne a jestli to bude muset přešívat a zase do narkozy...blbka, takže límec nakonec nezbytnost.
    ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    TAPINA: jakože....já si to uvědomuju :D ....podám pak report :D když to nepůjde tak to nastřihnu a udělám kdyžtak nahoře motýlky jako na tom tričku no..uvidim co se bude dát vymyslet.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADELAIDE: Ovšem tajemství prubanu tkví v tom, že se oblíká na kočku ještě uspanou. Zdaleka ne vždy je možné tentýž úkon provést při vědomí :o)
    ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    TAPINA: jako jo no....že to takhle někde dělají jsem se bohužel samozřejmě dočetla až později :D ...zrovna tak jakože mohou podávat antibiotika, která mají nějakou dlouhou trvanlivost v těle takže bych nemusela každý ráno a večer bojovat s oběma kočkama a cpát jim do krku prášky :(

GENEVIEVE: dnes jsem nakoupila pruban plus gázu, uvidim co na tořekne a kdyžtak nasadim límec.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ADELAIDE: hele uvidíš, moje zkušenost velí, dát límec, když si to hryže. Pipin kvůli mě musel na revizi a chudákovi jsme to léčili tři týdny. S límcem se nakonec smířil dost v pohodě a přežil, i když jsem šla do práce :-) (měl teda takovej látkovej a když se fakt snažil, tak si tam dosáhl, ale to naštěstí zvládl asi jenom jednou nebo dvakrát) :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Intradermální steh, furt to říkám. Proč furt někde nechávají kočkám na břiše uzly, když se ví, jaké jsou kočky?
    ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    MAR_TINA: díky za upozornění, v tuhle chvíli to přesně tak máme. každá má svuj pokoj, krmení, záchod, otvíráme pouze když jsme doma i my a můžeme to sledovat...každopádně asi teda ještě aplikuju i to měnění místností, jako když byly koťata no :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADELAIDE: moje zkušenost velí tuhle situaci nepodcenit. Tedy jim dopřát oddělené místnosti a třeba znovu opakovat seznamování.
    ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    ADITU: jojo obě....ale asi to bude prostě jen dočasná nasranost no :) už se těšim až to bude za námi, hlídat kočky v oddělenejch pokojích jestli se nesnaží rozparát si bčicha je na pěst trochu :D
    ADITU
    ADITU --- ---
    BALAENA: máš pravdu, pardon.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADITU: vyrozuměla jsem, že tam byly obě. takže možná spíš přece jen vzájemné "jsem bolavá a protivná, tak mi nelez na oči", smrdět by měly stejně
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADELAIDE: obvykle to bývá tím, že z jedné je cítit veterina a cizost. vezmi vlhký (ne moc) ručník, přelízni jím tu "smradlavou", a pak tím samým ručníkem (tou samou "navoněnou" stranou) pak i druhou, aby si neměly moc co vyčítat. není to instantní řešení, ale trochu to pomůže otupit hrany.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam