• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    MOOONA: mě bylo řečeno, že pokud zuby nestihne, tak za měsíc klidně na zuby pod narkózu můžu dorazit, že by dala šetrnější než na kastraci. Nevím, nerozumím tomu, asi je víc druhů anestezie.
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    MOOONA: nechci nikoho do ničeho tlačit.
    moje veterinářka, když jsem řešila s čubinkou zda jen operaci malého "nádoru" (teď už víme že to bylo jen tukové) na břichu nebo rovnou i kastraci - tak mi vše vysvětlila, řekla plusy a mínusy a konečné rozhodnutí nechala na mě. do ničeho mě nenutila. naopak, když jsem řekla, že půjdu jen do toho nádoru tak mi řekla, že bych měla zvážit věk psa. Že by se sama přiklonila k obojímu, protože psové je už 10 let a bylo by to při jedné narkóze. Ale jak říkám, konečné rozhodnutí nechala na mě.
    Nakonec operovala a tím, že pokud půjde nádor dobře a bude si jistá časem, tak udělá i kastraci. Vše bylo nakonec v naprosté pohodě a dokonce jí stihla i ultrazvukem přejet chrup :-D
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    MOOONA: proto to i chci konzultovat, nejde o to, že bych Skalovi nějak nevěřila. Prostě je to ze všech stran trošku naprd a ted zvolit to nejmíň naprd :))
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    TAPINA: já právě myslela, že rozestup mezi anesteziemi je minimálně pár měsíců, čtvrt roku určitě? a jde tedy o to, jestli to ta noha vydrží, do té doby. Ta pravá. Operovat pak jednu a mít ruplou i druhou, to nevím, jak by chodil
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No jako to je další věc, po zubech a kastraci může jít na další zákrok klidně za měsíc, po ortopedické operaci je rekonvalescence tak 3 měsíce, než začne normálně chodit (senior klidně ještě déle), kdyby ideálně neměl podstupovat nic fyzicky náročného.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    SAKALICEK: Skala je právě náš ortoped :D Ale děkuji!
    Kamarádkou mi byl doporučen Ošmera, tak zkusím ještě jeho.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    MOOONA: Několikrát mi byl velice doporucovan MVDr. Skala. http://www.vet-klinika.cz
    Ale jsou na nej fronty x měsíců.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    IVANEM: timhle smerem jsem uvazovala taky prave

tak teda jinej dotaz, neznate prosim ortopeda, ktery by mi na zaklade zaslanych vysledku, rentgenu atd udelal nezavisly posouzeni, prosim? pro klid duse
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    MOOONA: osobně bych šla nejdřív do kastrace a zubů - z toho by se měl oklepat rychleji
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    TAPINA: fuu, no jako zacinam mit celkem obavy, to si uzije, kluk usata :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOOONA: Hehe. Pak si vyber, no :o)
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    TAPINA: no tak ortoped chce udelat nohu, u toho kastraci a zuby at udelam az nekdy v budoucnu.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    TAPINA: jj to mi bylo řečeno, že to problém být může a nemusí.I jsem trošku ráda, ten smrad, to fakt nejde :D Jen jsem to nechtěla dělat z nějaké svojí "fajnovosti", když nohy jsou ten hlavní problém
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOOONA: Nejdřív zuby (i třeba s kastrací). Shnilé zuby můžou infikovat další tkáně a to při ortopedické operaci fakt není žádoucí. Ty vazy už takhle nějakou dobu má, to ještě chvíli vydrží.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    Ahoj, adoptovala jsem si důchodce z útulku, kulhá, u ortopeda zjištěn chronicky přetržený zadní levý vaz, na pravé noze natržený, z důvodu přetěžování. Doporučena operace.
    Včera jsem s ním byla na komplet vyšetření, srdce v pořádku, moč v pořádku, sono břicha v pořádku, ale zvětšená prostata a novotvar na varleti, doporučena kastrace. U ní by se daly udělat i zuby, ty má fakt hrozné. Vyšetření krve nechal veterinář až před operaci.
    Řeším teď, co dřív? Ortopedická operace, nebo ta kastrace? Zkonzultuji to s ortopedem, ale i tak budu ráda za názory, díky!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GEG: Typicky se papilomatóza vyskytuje u mladších psů s nedozrálou imunitou, v tomhle případě bych ten vzorek na histologii pro jistotu poslala. Jinak se to opravdu neřeší (nicméně existuje teorie, že vyříznutí jedné bradavice nastimuluje procesem hojení rány imunitu i proti ostatním, takže další pro). Odezní to samo, pokud je to opravdu papilomavirus, ale v té rozjeté fázi může pes vypadat i docela hrůzostrašně, může jich mít klidně stovky.
    GEG
    GEG --- ---
    Ahoj, dnes jsme nasli feně (NO, 4 roky) v puse ze vnitř pysku asi 8 bílých bradavic, na každé straně různé velikosti podobně jako je jedna na fotce. Co jsem v rychlosti našel tak to popisují jako psí papilomatózu s tím že se to chirurgicky neodstraňuje pokud to nezpůsobuje problémy a nechává se to spontánně odeznít. Našel jsem i informace ohledně zeslabené imunity díky které ta infekce může propuknout, přápadně doporučení na hist. vyšetření pro jistotu (v případě že se chirurgicky odstraňuje). Zítra jedeme na prohlídku VET, chci se zeptat zda s tím má někdo zkušenosti a jak to řešili, pokud nějak? Dík

FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: Tak jsem si pocetla, diky. "In these bitches, the next cycle is usually a normal ovulatory cycle." Budu tedy doufat, ze slo o vyjimku a priste to bude v poradku, predchozi harani byly ukazkovy.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: Googli "split estrus", je to docela časté zvlášť u mladých nebo naopak starších
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: Prosim o radu. Cuba rtw, 19 mesicu, cca 10. dubna zacla potreti harat (jeji partak vorech harani indikoval klapanim rypaku par dni pred spustenim). Tohle harani oproti predchozim bylo takove "mirne", ci jak to rict, zhruba po tydnu uz z ni nic nekapalo, nemela ani extra nateklou frndu, neprisla do tech "nej" dni - to by vorech poznal. Kdyby slo vse dle planu, mela by uz odharano. Ale ted, po dvou tydnech klidu, se ji harani spustilo znovu, naplno? Natekla, svetle kapky, jak kdyby teprve ted sla do nejlepsiho, ci se ji to spustila od zacatku, vorech klape - nikdy jsem s fenou podobne rozkouskovany harani nezazila. Mam plasit nebo se to muze casem upravit? Co muze byt pricinou - cysty, jen nejaka docasna hormonalni disbalance... ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam