• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: Ta fotka je mizerna, to je pravda. Myslela jsem ze to je vyskubnute, ale zarazil me ten uhledny tvar, tak jsem ji zacala ohledavat. No hlavne, ze to nic neni.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERUSKA_CA: Ta fotka není moc ostrá, ale vypadá to jako sedřené nebo o něco vyškubnuté.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BERUSKA_CA: hele Pipin má takhle kolečko na zadní tlapě, nekrvácelo ani není podrážděné, ale prostě mu zmizely chlupy. Přičítám to chuchvalci, co jsem našla na balkoně a aktivitě jeho bratra. Teď jenom napjatě čekám, jestli to zaroste, protože měsíc či dva a furt nic...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: Fakt plotem chlupy takhle snadno pusti?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: Prekvapilo me, jaky je to uhledny obdelnik. Neni to citlive ja dotek. Diky!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    WOLFGAR: MVDr. Lukešová, veterina-smichov.cz - má i zubní rtg
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERUSKA_CA: Prošla pod příliš nízkým plotem?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Trojnozka prave prisla domu s timhle. Je to obdelnik na zadech. Zadne kliste ani rana. Ma pod tim normalni kuzi. Lita po venku, tohle se stalo za poslednich 24h.
    Nejake napady co je pripadne proc?

LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    WOLFGAR: jezdím se vším ke Svobodníkovi
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Mate nekdo tip okoli Prahy na trhani zubu u kocky? Na veterine v Praze kde jsem s nim b nemaji tenhle tyden na zakrok cas (a rekli si o docela extremni sumu)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: Diky! Byla mlecna, zlodej mel stesti.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERUSKA_CA: Je nebezpečná, ale záleží na procentu kakaa. Takové ty běžné mléčné většinou nic neudělají, kvalitní hořká by byl větší průšvih.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: A co cokolada? Vsude se pise jak je pro psy nebezpecna. Nas kanadsky pes (maly krizenec typu yorksir) ukradl a sezral asi 50g. Hodil savli a prezil. Byl jen na granulich.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Problém je to koření. Yorkshire, který sežral nějaké maso na pepři, trávil za mé praxe na škole týden na hospitalizaci s akutní pankreatitidou.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GAISAKA: Za dva mesice rocni jezevcik ukradl z linky trictvrte kila kabanosu. Nenechal si ho vyskubnout, honili jsme po baraku pres tri patra a jeste po zahrade. Zbylo asi sedum centimetru, to uz fakt nemohl a lup vydal.
    Nic mu nebylo. Ani se nepoblil. Oni neco vydrzej, neboj.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    GAISAKA: ja jsem jednou takhle rano dal rozmrazit do drezu cely kure a muj v ty dobe rocni milacek ho dokazal v tichosti a nenapadne zlikvidovat i stou vanickou a obalem. Dva dny jenom hekal na pelechu, ale vypadal tak spokojene... co pak z nej vyslo za hromadu - jak od slona :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GAISAKA: Neboj, pokud se nejedná o něco kořeněného, tak nejvážnější následky takových incidentů bývají poblití a posr... :o)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    GAISAKA: Jestli je to popelnice, byla bych v klidu. Arnost (6kg) mi takhle sezral asi 400g veprovy kejty. Vypadal dva dny jak kliste a vic spal, na boku, ale byl vlastne hrozne spokojenej, ze se poradne nazral. Absolutne zadnej problem :)))
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: masem, libovou šunkou, občas granule, tím, co takhle ukradne... ,)
    Jakože pes, co zná jen granule to není, to ne...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    GAISAKA: čím je normálně krmenej? granulema?
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Zdravím.
    Kolik toho může pes sežrat, aby z toho neměl vážnější následky?
    Náš miláček (10 kg, jedenapůl roku, nerozbitná pouliční teriéří směs) mi právě v nestřeženém okamžiku zlikvidoval dvě na lince se chladící stehna k večeři (500g za syrova).
    Je to nějakej vážnější problém (krom toho morálního, že na mě zbyl chleba se sýrem)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam