• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kocour má rýmu. A veterinář dovolenou, jsou tam až v pondělí.
    Je otrávený, chrape a bubla.
    Dá se mu nějak ulevit? Pamatuji si nasivin kapky pro kojence, že kočky mohou, ale pomůže mu to?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    NICKIE: Virozu nas pes mel. Volala jsem dokrotovi, jestli mame prijet, ji, pije, ale “divne cumi”. Prej radi virozy at privedeme psa ukazat a mel ji. Dostaval nejake injekce. Tehdy jsem si rikala, proc to nejde takhle pekne u lidi, zvire do tejdne fit.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Může psa bolet nebo škrábat v krku? Máme doma takovou virózu a naše fena se od té doby chová divně. Je vystresovana, cpe se k nám a pořád polyká. Hlavně v noci.
    TABBY
    TABBY --- ---
    GINGERCAT: Jojo. Paní matka ještě v mrakotach prokousla kolegyni palec. Prostě parta snů...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    TABBY: tak jak to dopadlo? Už se z toho vyspali?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ZVIRATKO: No, ne že bych tohle nezkusila. Jenže to nefunguje, resp. výsledky nejsou použitelné.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Dik. Ted jeste doufat, ze to byl skutecne Diazepam.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Diazepam kočky můžou a je relativně bezpečný, vyspí se z toho a budou v pohodě.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Kolegyni přivezla v neděli ráno (bez předchozího upozornění či domluvy) plaché kočky osoba, které je delší dobu krmila (a teď zřejmě usoudila, že jim je venku zima či co). Byly v pytli a spaly. Jsou to půlroční koťata (plachá) a kočka (lidožravá).

Ukázalo se, že jim žena dala do jídla prášky na spaní. Řeč s ní moc není, zřejmě to byl Diazepam. Prý jedna tableta, kterou jim rozdrtila do žrádla.

Kočky spaly asi 20 hodin, přičemž z nich volně odcházela moč a stolice. Nyní už jsou probrané a jeví se víceméně v pohodě. Co se dá čekat do budoucna za zdravotní problémy? (Čekám játra, ledviny... něco dalšího?)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    BLONDYNKA: Já to dělám tak, že do Googlu zadám "$účinnáLátka poisonous to cats"
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Prosím vás, najdu někde nějaký seznam, v kterém by bylo napsáno, jaké fungicidy jsou nebezpečné pro kočky? Potřebuju nutné postrikat květiny proti plísním. Nechci použít něco, po čem by mi umřely kočky, ale informace o tom, zda je daná účinná látka jedovatá pro kočky, v příbalovém letáku či návodu nejsou. Není to uvedeno ani u těch, o kterých vím, že jsou smrtelně nebezpečné, takže absence upozornění nic neřeší :-/
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA:
    LANTHAL:

Dik.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TABBY: měla jsem za ty dlouhé roky jen dvě (jednu asi před 6 lety, druhou před dvěma měsíci, ale jak píše TAPINA, obě dostaly i něco spolu s ketaminem, protože se jim zároveň dělala nějaká operace, jiná než kastrace). Ale vždycky to byly solo-kočky, tedy příbuzné jsme neměli k dispozici, takže netuším, jestli to může být nějak geneticky přenosné.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: A dostaly jenom ketamin? Literatura uvádí, že na rozdíl od psů kočky samotný ketamin bez premedikace snášejí, já jsem v životě nepotkala takovou, která by nešílela, když v sobě nemá dost premedikace.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Jak častá je paradoxní reakce na ketamin?
    (Mám ted tu čest se skupinou hodně magorných koček - všechno příbuzní - tak abych věděla, co od toho zbytku čekat. Jedna z těch, co jsem vezla na kastraci včera, zvládla prokousnout při prvotní sedaci ruku mně, při pokusu o prohloubeni narkózu vyřídit doktorku, a tri hodiny po kastraci si otevrit prenosku.)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NA_PYCZU: CAMELLA: Díky.
    TAPINA: Kdo by taky chtěl rozbitýho psa, že jo? Se koupí nový čistokrevný bez PP od té hodné paní, co jich má vedle ve vesnici spoustu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A majitel se v takových případech velmi často "nenajde", i kdyby byl za rohem.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ATUARFIK: většinou si zraněný zvíře vezme pod křídla nějaká organizace
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    ATUARFIK: Stalo se mi, že jsem venčila fenečku, která chytla a brutálně potrhala kocoura, odnesla jsem ho na veterinu Erika na Palmovce, kde ho dali dohromady, měsíc se tam z toho kurýroval, nikdo se k němu nehlásil, když jsme řešili peníze, tak řekli, že jestli se k tomu nechci hlásit, tak se to zaplatí s peněz od sponzorů. To mě dost překvapilo, že někdo sponzoruje veterinu, ale zase Erika je docela známá, tak tomu docela věřim, ale fakt nevim, jak by to zmákla naše veterinářka na vesnici, i když ta by ho asi hned utratila.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Mám mírně blbej dotaz, čistá zvědavost. Přes Psího detektiva vídám na FB zprávy typu "hledáme majitele, nalezen pes sražený autem, momentálně podstupuje operaci na veterině". Když se majitel nenajde, tak tu péči prostě nikdo neuhradí a ta veterina to "spolkne" sama?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam