• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ATUARFIK: většinou si zraněný zvíře vezme pod křídla nějaká organizace
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    ATUARFIK: Stalo se mi, že jsem venčila fenečku, která chytla a brutálně potrhala kocoura, odnesla jsem ho na veterinu Erika na Palmovce, kde ho dali dohromady, měsíc se tam z toho kurýroval, nikdo se k němu nehlásil, když jsme řešili peníze, tak řekli, že jestli se k tomu nechci hlásit, tak se to zaplatí s peněz od sponzorů. To mě dost překvapilo, že někdo sponzoruje veterinu, ale zase Erika je docela známá, tak tomu docela věřim, ale fakt nevim, jak by to zmákla naše veterinářka na vesnici, i když ta by ho asi hned utratila.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Mám mírně blbej dotaz, čistá zvědavost. Přes Psího detektiva vídám na FB zprávy typu "hledáme majitele, nalezen pes sražený autem, momentálně podstupuje operaci na veterině". Když se majitel nenajde, tak tu péči prostě nikdo neuhradí a ta veterina to "spolkne" sama?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    TAPINA: Diky. Uz jedeme od veta,vymacknul krev a rekl,ze to byla jen srazenina,ze se to stava. Hysterka hadr,ale hlavne ze kocka je zdrava :-)
    (Stale si drzi svych 5,8kg ;-) )
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: Může. Záleží na věku kastrace, ale obecně může, jen je to vzácnější (ostatně i kocour může).
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    CAMELLA: Mno... muj vet nastesti vi,ze jsem precitlivela hysterka obecna,takze zitra rano :-)
    Dekuju moc ale. Doufam,ze je to neco uplne jineho :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BESTIEVSAMETE: Mno, samozřejmě může...ale taky to muže byt něco úplně jiného. A neboj, vydrží to do příštího týdne:)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Muze mit kastrovana kocka nador mlecne zlazy? Nahmatali jsme Firu bulku hned u ceciku. Pohohled bych spis rekla,ze je to zaniceny bedar,ale s ohledem na umisteni sem vydesena :-( nevypada to nijak bolestive,drbani na brisku je porad nejoblibenejsi cinnost. Vetovi sem samozrejme psala a pojedeme asap,ale je patek vecer..
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MOOONA: krásná proměna!
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    jsem hlavne rada, ze se mu nasvalily ty nohy, to rikal Skala, ze je fakt dulezity, kvuli te operaci kolene a ani ho kvuli tomu nekastroval, i kdyz ma nejaky novotvar na varleti. Ze by mu ty svaly mohly zacit ochabovat a ta operace by nemela takovy efekt
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    LAETATIO: no takhe vypadal, kdyz jsem si ho vzala

takhle nejak ted

tlustej neni, myslim si:)
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    Ale zkusim to teda stahnout na pul kila plus ten tvaroh, treba jen nezere, ptz proste hlad nema
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MOOONA: OT ale nedá mi to - nemáš fotku psa v jaký je výživový kondici? Protože naši psi - jeden cca 28-30 kg a druhý 36 kg vystačí v klidu s půl kilem masa denně, tak mě to zaujalo.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    MAR_TINA: :D v klidu:)))

TAPINA: diky za tip, pes ma 34 kilo, davam mu pul kila masa rano a pul vecer, muzu tedy pridat pul vanicky tucneho tvarohu rano a pul vecer treba?
    Skalovi jsem se ted dovolala a doporucil presne Hills, Royal Hepatic nebo Purinu Hepatic. Tak ja to vse zkusim objednat po nejakych mensich balenich.

Jinak jsem tu uz psala s operaci vazu v koleni a vse dopadlo v poradku! behal by jak mladik, kdyby mohl :)) a ted jsem ho na konec zari objednala na tu jeho shnilou hubu:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOOONA: Domácí jaterní dietu můžeš doplnit třeba ještě tvarohem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOOONA: ježiš promiň, jsme úplný debil, nevím, kudy ke mně doteklo, že to je kočka.

Jo ono tam nebylo napsaný zvíře a pod tím fotka kočky a můj mozek to spojil.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    MAR_TINA: aha, ale ja mluvim o psu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOOONA: 2x denně je málo, kočka by měla jíst třeba 5x denně zobnout.
    Dokud habešák prostě nejedl granule, dostával 3-5x denně podle naší přítomnosti doma a nebylo to ideální. A my z toho magořili.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    MAR_TINA: rozumim, to je dalsi vec. Krmim ho rano a vecer a rano uz nejsem schopna (jsem, ale zasadne bezim do prace na posledni chvili) uhlidat, jestli to cele sezere, nebo to tam necha hnit cely den a obcas si treba zobne (i kdyz tomu moc neverim) Je v jidle trosku fajnovka :D A to mlete se kazi fakt rychle. Clovek by rekl, ze bude utulak popelnice a prd:))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOOONA: my jsme krmení barfem u koček vzdali pro potřebu krmit je mockrát denně málo, maximálně přikrmujem syrovým, když zrovna máme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam