• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    26.9. jsem byla s čubinou na kastraci a dostala na břicho prý samovstřebávací stehy. Do teď je tam pořád má. Mám to nějak řešit s vetem nebo mám ještě čekat a je to normální, že ještě nevypadly?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMELLA: já t o vidím. Dostává po kouskách hodně mokrou konzervu (to nprmálně nedostávají, tak o to dost stojí), aby se udržel v chodu. A úplně je vidět, jak necítí, dokud to nemá skoro v tlamě.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: on nejí, protože má oslabený čich, zkus mu nabídnout něco aromatičtějšího než normálně. Ale obecně rýma je u koček problém, ony dýchají hodně nosem a dělá jim to větší problémy, než nám :(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kocour je chudák unavený, chroptí a skoro nejí. Už aby jsme se zítra dostali k doktorovi a něčím mu ulevili.
    Občas vykašlává hleny.
    Už vím, co je horší než chlapská rýmička :(
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    BERUSKA_CA: asi to byla opravdu viróza a bolest v krku. Sice rýma a kašel nepřišla ale už se chová zase normálně
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: dík. Namíchala jsem mu Slaný roztok v rhinokonvičce a podařilo se to pipetou nalít do nozder. Kocour zmizel :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Nebo Vincentku, aspoň mu to uleví, trošku to vyteče a bude se mu líp dýchat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kocour má rýmu. A veterinář dovolenou, jsou tam až v pondělí.
    Je otrávený, chrape a bubla.
    Dá se mu nějak ulevit? Pamatuji si nasivin kapky pro kojence, že kočky mohou, ale pomůže mu to?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    NICKIE: Virozu nas pes mel. Volala jsem dokrotovi, jestli mame prijet, ji, pije, ale “divne cumi”. Prej radi virozy at privedeme psa ukazat a mel ji. Dostaval nejake injekce. Tehdy jsem si rikala, proc to nejde takhle pekne u lidi, zvire do tejdne fit.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Může psa bolet nebo škrábat v krku? Máme doma takovou virózu a naše fena se od té doby chová divně. Je vystresovana, cpe se k nám a pořád polyká. Hlavně v noci.
    TABBY
    TABBY --- ---
    GINGERCAT: Jojo. Paní matka ještě v mrakotach prokousla kolegyni palec. Prostě parta snů...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    TABBY: tak jak to dopadlo? Už se z toho vyspali?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ZVIRATKO: No, ne že bych tohle nezkusila. Jenže to nefunguje, resp. výsledky nejsou použitelné.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Dik. Ted jeste doufat, ze to byl skutecne Diazepam.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Diazepam kočky můžou a je relativně bezpečný, vyspí se z toho a budou v pohodě.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Kolegyni přivezla v neděli ráno (bez předchozího upozornění či domluvy) plaché kočky osoba, které je delší dobu krmila (a teď zřejmě usoudila, že jim je venku zima či co). Byly v pytli a spaly. Jsou to půlroční koťata (plachá) a kočka (lidožravá).

Ukázalo se, že jim žena dala do jídla prášky na spaní. Řeč s ní moc není, zřejmě to byl Diazepam. Prý jedna tableta, kterou jim rozdrtila do žrádla.

Kočky spaly asi 20 hodin, přičemž z nich volně odcházela moč a stolice. Nyní už jsou probrané a jeví se víceméně v pohodě. Co se dá čekat do budoucna za zdravotní problémy? (Čekám játra, ledviny... něco dalšího?)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    BLONDYNKA: Já to dělám tak, že do Googlu zadám "$účinnáLátka poisonous to cats"
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Prosím vás, najdu někde nějaký seznam, v kterém by bylo napsáno, jaké fungicidy jsou nebezpečné pro kočky? Potřebuju nutné postrikat květiny proti plísním. Nechci použít něco, po čem by mi umřely kočky, ale informace o tom, zda je daná účinná látka jedovatá pro kočky, v příbalovém letáku či návodu nejsou. Není to uvedeno ani u těch, o kterých vím, že jsou smrtelně nebezpečné, takže absence upozornění nic neřeší :-/
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA:
    LANTHAL:

Dik.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TABBY: měla jsem za ty dlouhé roky jen dvě (jednu asi před 6 lety, druhou před dvěma měsíci, ale jak píše TAPINA, obě dostaly i něco spolu s ketaminem, protože se jim zároveň dělala nějaká operace, jiná než kastrace). Ale vždycky to byly solo-kočky, tedy příbuzné jsme neměli k dispozici, takže netuším, jestli to může být nějak geneticky přenosné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam