• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: Jinak my vždy kapali atb kapky do obou očí, protože kočce fakt nevysvětlíš, že si při čištění nemá packama sahat do obou očí.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: Tobrex
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A možná je ve smlouvě kastrace do roka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Předmět diskuze je ta bílá. No nedejte jí zvýšenou péči. :)

TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: U kočky, kde si vytáhneš celé pohlavní orgány ven z břicha a tam přehledně pracuješ pod vizuální kontrolou ze všech úhlů, je to jen o šikovnosti, jak kdo umí vázat uzly :o) Průšvihové je to u feny, kde to celé pořádně vytáhnout nejde a půlku věcí děláš stylem "loď v láhvi". Ale samozřejmě raši dělám nemrouskající, protože je to rychlejší, je potřeba méně uzlíků a v podstatě se ani při blbé souhře okolností nemá co stát.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: hezky no .)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: chapu .)))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: nene, celé léto mrouskat nebude!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tady třeba je obrázek klidového a říjového pohlavního aparátu. A když přinesou v sezóně kočku, která zrovna teď nemrouská, ale mrouskala a zase bude, tak vidím to stejné, co v té říji.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: jinak ano, ta tydeeni pauza s folikulem je na houby, to pak chce cekat az na podzim, az skonci cele rijove obdobi no...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: tak ale radsi kastrujes kocku o ktere vis ze v mrouskani neni, ne? moje kamaradka vetka to teda dela dost nerada, prave kvuli krvaceni, tak predavam jak jsem nakoupila
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: dík.
    Já právě mám zkušenost, že kastrovanou bytovou samici je dobré držet co nejvíc v klidu, aby nenastal nějaký nepěkný zlom v chování.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Delší pauzy než týden bývají výjimečně. Klidně to už odlož, teď už je to jedno, tak ať má na to klid.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: tak stejně už jednou mrouskala, teď v lednu. Proto jsme nestihli kastrovat těsně před.
    Mám očekávat nový mrusk už po týdnu?
    Je teda lepší to odložit po úpravách bytu nebo jí radši objednat hned?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: No, pud sebezáchovy je ti na nic, když ti přivezou z venkova kočku, o které nevědí, jestli není březí, natož pak kdy mrouskala :o) Jde to, holt to pak není dvoucentimetrová ranka. A mezi náma, když s kočka nevykastruje v zimní pauze, tak nevidím zásadní rozdíl mezi orgánama při mrouskání a orgánama při té srandovní týdenní jakože pauze (která v reálu znamená, že na vaječníku je folikul a čeká se, jestli přece jen nepřijde kocour, který by ho zovuloval).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: nic takového bych rozhodně nechtěla.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MONROE: kastrovat i pres mrouskani nejde, respektive udela to jen vet s nedostatecnym pudem sebezachovy. vsechny organy jsou prokrvene, prosakle, do toho rozumenj vet rezat nebude a rekne ti ze mas prijit az po mrouskacim obdobi
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kočka (8 měaíců, 3 kg) Pišta teď prvně mrouskala.
    Byla by ideální doba ji vykastrovat, ale v těchto dvou týdnech budeme dělat podlahu a malovat = cizí lidi, cizí situace, nějaké dny azyl v jiném bytě s kočkou navíc. Radši bych to posunula, až bude hotovo.
    Za jak dlouho asi tak začne mrouskat podruhý? Bude to silnější nebo spíš stejný? (Šlo to vydržet, ale ...) Je nějaká nevýhoda kastrace o měsíc později?

Kočka je bytová, ven se nedostane, nemá s kým zabřeznout.

WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MONROE: Rucnikova metoda je dlouhymi lety ozkousena a funkcni, jen to chce trochu praxi a balit pekne na tesno jako uhlednou mumii, kdyz to je moc volne kocka se z toho vymota. Pro zacatecniky doporucuji nejakou vetsi osusku, prvni dve otocky vzit i prez hlavu a pak stahnout dolu kolem krku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já mám na oční kapky ještě jednu naprosto neprofesionální radu. Některé do oka ukrutně pálí, proto se tomu zvíře čím dál víc brání. Vyzkoušet na sobě (je to lidský lék a zdravému oku jednou neublíží) a pokud pálí, zkusit ukecat jiné nebo mast, tu některé kočky snesou lépe než kapky.

Ale jinak ten ručník, no. A opravdu vytrvat, je to potřeba.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Můžeš to zkusit i ve spánku, na rozdíl od jiných druhů u kočky by nemusel být problém trefit to 5x denně :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam