• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MONROE: Rucnikova metoda je dlouhymi lety ozkousena a funkcni, jen to chce trochu praxi a balit pekne na tesno jako uhlednou mumii, kdyz to je moc volne kocka se z toho vymota. Pro zacatecniky doporucuji nejakou vetsi osusku, prvni dve otocky vzit i prez hlavu a pak stahnout dolu kolem krku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já mám na oční kapky ještě jednu naprosto neprofesionální radu. Některé do oka ukrutně pálí, proto se tomu zvíře čím dál víc brání. Vyzkoušet na sobě (je to lidský lék a zdravému oku jednou neublíží) a pokud pálí, zkusit ukecat jiné nebo mast, tu některé kočky snesou lépe než kapky.

Ale jinak ten ručník, no. A opravdu vytrvat, je to potřeba.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Můžeš to zkusit i ve spánku, na rozdíl od jiných druhů u kočky by nemusel být problém trefit to 5x denně :o)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MONROE: zabalit do ručníku, nechat koukat hlavu a dělat to ve dvou. Poradila bych ti rukavice, ale to se mi moc neosvědčilo, protože to byl kocour ještě říčnější, kdo že úplně cizí to na něj sahá :-)
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    WOLFGAR: Místní útulek dává sirup imunoglukan a případně f-lysin, ale jestli to funguje, nebo je to placebo pro paní majitelku, to nemůžu zaručit. (A pořád jsem se nedokopala nic z toho seznamu koupit.)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Resil jsem to uz s par veterinari, ale kazdy ma nejake sve oblibene postupy a doporuceni a vzhledem k tomu, ze ty dosavadni nebyly dvakrat uspesne nejsem proti tomu zkusit neco noveho.

Kocour (kocka evropska aka poulicni mourek, vek 5-6 let (z depozita), vaha 3.5-4kg, kastrovany, bytovy) ma diagnostikovanou autoimunitni neuropatii, je u nej efektivni lecba metylprednisonem (methol) kdy priznaky (omezena koordinace a pohyblivost, apatie) pri optimalnim davkovani temer zmizi. Jenze vedlejsim efektem snizene immunity jsou opakujici se zanety dutin a kocici ryma. Jsme u nejakeho ctvrteho kola antibiotik takze uz mame s veterinarem zabehly postup snizeni davky metholu a nasazeni antibiotik ktere behem nekolika dni potlaci rymu, jenze se do te doby projevi priznaky neuropatie kvuli snizene davce kortikoidu takze je potreba davku opet zvysit.

Kocour to samozrejme dramaticky proziva a jak behem projevu neuropatie tak behem rymy odmita zrat, nicmene diky rekonvalescencni vetrinarni diete, calopetu a slusne sbirce rozkousanych injekcnich strikacek se u nej dari udrzovat stala vaha a spatne nebyly ani posledni vysledky testu. Dalo by se rici, ze krome vsech problemu primo spojenych s imunitou je v dobre fyzicke kondici.

Zajimaji me tedy dalsi doplnky stravy a napady obecne jak resit prevenci kocici rymy u kusu s podobne rozhasenou imunitou. Zatim jsem zkusil Sangrim se kterym ma veterinar pry dobre zkusenosti, ale v tomto pripade nijak znatelne nepomohl. Doplnku stravy ktere maji podporovat imunitu jsem nasel hromadu od beta glukanu az po vitaminove pasty a kapsle, ale nemam zkusenost ani expertyzu rozlisit pseudoprirodni predrazene placebo od overenych latek.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: to je škoda :(
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    BESTIEVSAMETE: rano uz byla ok az na cervene oci, veterinar rikal ze jasna alergie, muj pristup schvalil (hlidani jestli vic neoteka), dostala injekci a pro jistotu pro priste mam tabletu prednisonu v supliku. Na co to bylo nevime, ma nove lososovy olej, ale uz tyden a to je moc dlouho na reakci... Nicmene vcera odpoledne se pry pri venceni na chvili ztratila z oci a je mozne, ze sezrala kdovico :( Tak snad to bylo ojedinele...
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    LUUCA: Jak to dopadlo?
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    LUUCA: plus celou noc kdyz se reklo jdeme ven, tak vypadala normalne, vencila se, curala. Tak snad jsem to nocni rozhodovani co delat moc neposrala, na psi zachranku jsem to nevyhodnotila...
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Seklo = usinala ve stoje, ale zas po tom vybliti se z podoby sem myslela, ze je to normalni, vodu pila, teplotu nemela.. Zvracet pak prestala, oteklo ji druhe oko (nateklo belmo). Ja nebyla fyzicky schopna sama v noci ji nekam preventivne odvest a v AAvet mi nekolikrat zvedli a hned polozili telefon. Tak jsem ji do rana hlidala, oko splasklo, vypada normalne. Veterinu dneska dame.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LUUCA: vypada to jako otrava necim, ja bych necekala teda
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LUUCA: se psem to ve stoje malem seklo a do rána vydrží? :(
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    LUUCA: stale se davi, ale uz neni co zvracet, pred chvili to s ni ve stoje malem seklo, ale kdyz se rekne jdeme ven, vypada ze se tesi, tak to snad tak strasne neni... Oci splaskly a svedi ji usi. Do rana to asi vydrzi?
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Ahoj, fouska vyzvracela na trikrat celou nestravenou veceri, je takova prejeta, nemuze se nikde uvelebit, chodi z mista na misto a prijde mi otekla... Minimalne jedno oko ma cerveny a dost otekly, matla si to packou... zbytek obliceje neumim rict pres ty chlupy. Muzu ji nejak pomoct? Z ceho by to mohlo byt? 2 tydny ma nove granule (michane napul se starymi), tyden k tomu nove dostava lososovy olej, a jestli sezrala neco venku neumim rict, nevencila jsem ji ja...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    ALIENABLE: máme tekutou, ale labrador říká, že je strašně hnusná a nemá ji rád. Bohužel při jeho velikosti vychází ostatní možnosti příliš draze...
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    LAETATIO: Díky! Tu boswelii kupuješ normálně v tabletách nebo v prášku?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    ALIENABLE: za mě testuj. My na doporučení dáváme našemu chromajzlovi Boswelii a Hyalex a ta boswelie je fakt znát, když ji nemá... a to jsme zkoušeli různý věci a různý kombinace
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    Ahoj - potřebovala bych se poradit, špatně se v tom orientuju...
    Mám dvanáctiletýho maďara s osteoartrózou. Největší problém má v rameni přední tlapy, stal se mu teď "úraz" - prostě špatně šlápnul a začal strašně kulhat, ukázalo se, že je to zánět šlachy. Na veterině nám dali Previcox a zdá se, že to docela zabírá.
    Celou dobu, co známe diagnózu, mu dáváme Alavis triple blend a taky Alavis Celadrin. Celadrin jsem měla pocit, že docela zabírá. Teď (s tím úrazem) mě napadlo zkusit vyměnit Alavis za něco jinýho. Koupila jsem Gelacan fast, kterej obsahuje hlavně kolagen a pak extrakt z Boswellie (která má údajně pomoct s potlačením bolesti).
    A teď konečně k tomu dotazu - vzhledem k úplně odlišnýmu složení - co je vhodnější? Nebo prostě otestovat, co mu bude víc sedět? Střídat?
    Budu moc ráda za zkušenosti, díky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: my venkovním a migrujícím kočkám brzy z jara dáme obojek protiklíšťatům a blechám. Funguje (když máme štěstí) do podzimu nebo koupíme druhý. Tedy v případě potřeby dáváme protibleší tablety jen mimo obojkovou sezónu.
    Ježka hned při prvním jarním příchodu k misce odchytíme a odblešíme frontlinem ve spreji. Pak ještě jednou na podzim, když ještě chodí k jídlu. Ať má taky pohodlnější život.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam